Поправите аудио грешку Виндовс 10 0кц00д4е86

Да ли сте љубитељ музике? Док уживате у пријатној музици на свом Виндовс 10 рачунару, можда ћете желети да направите паузу. Дакле, ако ставите рачунар у стање мировања и ако га поново укључите након неког времена, можда ће вам се изненада појавити аудио грешка Виндовс 10 0кц00д11д1 (0кц00д4е86). Ако сте се икада суочили са овом грешком у историји музике и желите да је поправите, овај водич је за вас. Доносимо сјајан чланак за решавање проблема који ће вам помоћи да поправите разматрану аудио грешку Виндовс 10. Дакле, наставите да читате!

Преглед садржаја

Како да поправите Виндовс 10 аудио грешку 0кЦ00Д11Д1 (0КСЦ00Д4Е86)

Ако се суочавате са аудио грешком Виндовс 10 0кц00д11д1 (0кц00д4е86) док уживате у аудио садржају, највероватнији разлог би био неправилна конфигурација поставки звука. Иако овај проблем утиче на многе верзије оперативног система Виндовс, многи корисници се боре са овим проблемом у оперативном систему Виндовс 10. Ево неколико уобичајених разлога који доприносе проблему о коме се расправља на вашем рачунару.

 • Јачина звука може бити пригушена или веома ниска.
 • Функције аудио побољшања су омогућене на рачунару.
 • Друге апликације на вашем рачунару користе звук.
 • Застарели аудио драјвери на рачунарима.
 • Оштећени каблови, утикачи и звучници.
 • Приступ за коришћење микрофона није одобрен.
 • Застарели оперативни систем Виндовс.
 • Застарели/некомпатибилни аудио драјвери.
 • Присуство оштећених датотека на рачунару.
 • Неколико основних Виндовс Аудио услуга није омогућено.

Сада, пређите на следећи одељак да бисте решили проблем са аудио грешком Виндовс 10 0кц00д11д1 (0кц00д4е86). У овом одељку ћете сазнати о методама за решавање проблема које ће вам помоћи да поправите аудио грешке у оперативном систему Виндовс 10. Примењујте методе према упутствима истим редоследом да бисте добили савршене резултате.

Основни кораци за решавање проблема

Пре него што кренете ка напредним методама за решавање проблема, неколико једноставних хакова ће вам помоћи да поправите 0кц00д11д1 (0кц00д4е86) унутар кликова. Уверите се да ваш рачунар испуњава све ове прелиминарне провере и још увек ако нисте постигли никакву поправку, пређите на следећи одељак.

1. Поново покрените рачунар

Пратите доле наведене кораке да бисте поново покренули рачунар.

1. Притисните тастере Алт + Ф4 заједно да бисте отворили прозор Искључи Виндовс.

2. Изаберите опцију Рестарт и притисните тастер Ентер.

2. Проверите спољне уређаје

Ако нисте постигли никакву поправку из горњих прелиминарних провера, онда је време да проверите да ли постоји спољна оштећења на спољним звучницима, микрофону и другим аудио уређајима која доприносе грешци.

1. Проверите да ли су каблови лабави и да ли су сви остали каблови прикључени или не.

2. Уверите се да су сви остали каблови и каблови укључени у исправну утичницу. Ако нисте сигурни у исправне прикључке, контактирајте произвођача хардвера.

3. Проверите нивое јачине звука и да ли је напајање укључено.

4. Уверите се да користите микрофон високог квалитета и да је чврсто подешен на рачунару. Да бисте избегли спољну буку, уверите се да користите звучнике или микрофоне најбољег квалитета.

5. На крају, али не и најмање важно, уверите се да нисте у бучном окружењу са звуцима саобраћаја или буком гужве у позадини.

Метод 1: Осигурајте исправан аудио уређај

Када користите више од једног аудио излазног уређаја, морате потврдити када се уређај потроши као излазни уређај. Да бисте проверили аудио излаз на рачунару са оперативним системом Виндовс 10, следите доле наведене кораке.

1. Кликните на икону Звучници у доњем десном углу екрана.

2. Затим кликните на икону стрелице да бисте проширили листу аудио уређаја повезаних са рачунаром.

  Како да подесите Раинметер Дуал Монитор Скинове на Виндовс 10

3. На крају, изаберите уређај за репродукцију и уверите се да се звук репродукује преко изабраног уређаја.

Ако вам овај метод не помогне, пређите на следећи.

Метод 2: Управљајте поставкама звука

У овој методи морате да проверите да ли су подешавања звука исправна и компатибилна са аудио уређајем који користите. Ово вам помаже да поправите аудио грешку Виндовс 10 0кц00д11д1 (0кц00д4е86) док пратите кораке наведене у наставку.

1. Кликните десним тастером миша на икону Звучници на десној страни траке задатака и кликните на Опен Волуме микер.

2. Сада ће се отворити сет контрола јачине звука. Уверите се да сви нивои јачине звука нису искључени. Ако пронађете црвени круг са линијом, укључите ниво јачине звука.

3. Притисните тастере Виндовс + И заједно да бисте отворили подешавања.

4. Кликните на Систем.

5. Кликните на Звук у левом окну и кликните на Својства уређаја у менију Излаз.

6. Уверите се да поље Дисабле није означено.

7. Поновите кораке 5-6 за улазне уређаје као што је приказано. Сада проверите да ли сте исправили аудио грешку Виндовс 10.

Метод 3: Покрените алатку за решавање проблема са звуком

Морате бити свесни чињенице да ваш рачунар садржи уграђени алат за решавање проблема који аутоматски решава све проблеме и грешке. Аудио уређаји прикључени на ваш рачунар и уграђени аудио уређаји ће бити скенирани и сви проблеми повезани са процесом ће бити решени.

Пратите наш водич о томе како да покренете алатку за решавање проблема са хардвером и уређајима да бисте решили проблеме и решили све хардверске проблеме у вези са звуком на вашем рачунару. Такође, можете појединачно да покренете алатку за решавање проблема са звуком према упутствима у нашем водичу Како да покренете алатку за решавање проблема Виндовс Упдате, али обавезно изаберите опцију Репродукција звука.

Метод 4: Завршите позадинске процесе помоћу звука

Када аудио услужни програм користе други програми на вашем рачунару са оперативним системом Виндовс 10, можда ћете се суочити са аудио грешком Виндовс 10 0кц00д11д1 (0кц00д4е86). Да бисте решили проблем, саветујемо вам да затворите све остале програме или апликације које раде у позадини један по један или да их присилите да се искључе помоћу Таск Манагер-а. Да бисте то урадили, пратите наш водич о томе како да завршите задатак у оперативном систему Виндовс 10.

Метод 5: Поново покрените Виндовс Екплорер процесе

Неки корисници су известили да ће поновно покретање процеса Виндовс Екплорер-а помоћи да се реши проблем о коме се расправља. Пратите доле наведена упутства да бисте урадили исто.

1. Притисните истовремено тастере Цтрл + Схифт + Есц да бисте отворили Менаџер задатака.

2. На картици Процеси кликните на Виндовс Екплорер и изаберите дугме Рестарт.

Сада се Виндовс Екплорер поново покреће и проблем са звуком Виндовс 10 ће сада бити решен.

Метод 6: Дозволите приступ звуку

На вашем рачунару постоји листа апликација и програма који ће имати приступ за коришћење аудио уређаја. Ако ваша аудио апликација није на листи, не можете чути никакав аудио садржај који доприноси грешци о којој се расправља. Стога, уверите се да су аудио поставке омогућене за вашу игру на рачунару пратећи доле наведене кораке.

1. Покрените Виндовс подешавања тако што ћете заједно притиснути тастере Виндовс + И.

2. Кликните на Приватност.

3. Померите надоле лево окно и кликните на опцију Микрофон. Уверите се да је опција Дозволи апликацијама да приступе вашем микрофону омогућена као што је приказано.

Напомена: Покрените подешавања звука из менија за претрагу и изаберите одговарајући улазни уређај (микрофон (2-аудио уређај високе дефиниције)) као подразумевани.

Проверите да ли сте поправили Виндовс 10 аудио грешку 0кц00д11д1 (0кц00д4е86).

Метод 7: Поставите аудио уређај као подразумевани уређај

Ако користите аудио уређај као што су слушалице или звучници, морате да проверите да ли је постављен као подразумевани уређај или не. Претпоставимо случај повезивања екстерног монитора (који нема уграђене звучнике) на ваш рачунар. Ако је овај монитор постављен као подразумевани излазни уређај, не можете чути никакав звук. Морате да подесите свој аудио уређај као подразумевани уређај према упутствима у наставку да бисте поправили аудио грешку у оперативном систему Виндовс 10.

1. Кликните десним тастером миша на икону Звучници у доњем десном углу екрана и изаберите опцију Звукови.

  Како омогућити картице за Филе Екплорер у оперативном систему Виндовс 11

2. Пређите на картицу Репродукција и кликните десним тастером миша на аудио уређај који желите да поставите као подразумевани.

3. Изаберите опцију Постави као подразумевани уређај као што је означено и кликните на Примени и ОК да бисте сачували промене.

У реду да сачувате промене.” ширина=”400″ висина=”455″>

Метод 8: Поново омогућите звучну картицу

Можете лако да решите 0кц00д11д1 (0кц00д4е86) поновним покретањем звучне картице према упутствима у наставку.

1. Притисните тастер Виндовс и откуцајте Девице Манагер, а затим кликните на Опен.

2. Проширите контролере звука, видеа и игара тако што ћете двапут кликнути на њих.

3. Кликните десним тастером миша на звучну картицу и изаберите опцију Онемогући уређај.

4. Потврдите упит кликом на Да и поново покрените рачунар. Затим поновите кораке 1-2.

5. Кликните десним тастером миша на звучну картицу и изаберите опцију Омогући уређај.

6. Сада покушајте да пустите било који звук у својој аудио апликацији и проверите да ли је проблем решен или не.

Метод 9: Онемогућите аудио побољшања

Ако сматрате да ваш звук добро функционише за друге мултимедијалне ресурсе, али изгледа да је звук лошег квалитета или бучан, саветујемо вам да промените брзину узорковања. Нискофреквентна брзина узорковања ће узроковати аудио грешку Виндовс 10 0кц00д11д1 (0кц00д4е86), али можете одабрати већу фреквенцију узорковања пратећи доле наведене кораке.

1. Кликните десним тастером миша на икону Звучници у доњем десном углу екрана и изаберите опцију Звукови.

2. Пређите на картицу Репродукција и изаберите аудио уређај, а затим дугме Својства као што је приказано.

3. Затим, пређите на картицу Напредно и из падајућег менија под Подразумевани формат уверите се да сте изабрали највећи фреквентни опсег (24 бита, 48000 Хз).

Напомена: Уверите се да је опција „Онемогући аудио побољшања“ опозвана у оквиру „Побољшања сигнала“.

6. Кликните на Примени, а затим на ОК да бисте сачували промене.

Проверите да ли се поново суочавате са 0кц00д11д1 (0кц00д4е86). Ако јесте, подесите различите нивое фреквенцијских опсега понављањем ових корака и потврдите који опсег решава проблем.

Метод 10: Поправите оштећене датотеке

За савршене услуге квалитета звука, неколико основних датотека и програма мора да функционише на вашем рачунару. Али, ако су оштећени или погрешно конфигурисани, суочићете се са аудио грешком Виндовс 10 0кц00д11д1 (0кц00д4е86). Срећом, све ове оштећене погрешно конфигурисане датотеке могу се поправити коришћењем уграђених услужних програма вашег Виндовс 10 рачунара, односно Провера системских датотека и Сервис и управљање сликама за примену. Прочитајте наш водич о томе како да поправите системске датотеке на Виндовс 10 и пратите кораке према упутствима да бисте поправили све своје оштећене датотеке.

Сачекајте да се команде изврше и проверите да ли сте поправили аудио грешку Виндовс 10 0кц00д4е86.

Метод 11: Поново покрените аудио услуге

Неколико битних Виндовс аудио услуга ће вам помоћи да спречите аудио грешку Виндовс 10. У том случају, ако су ове услуге искључене, можете се суочити са неколико сукоба. Стога вам се саветује да поново покренете неколико основних аудио услуга према упутствима у наставку.

1. Притисните тастер Виндовс, откуцајте Услуге и кликните на Покрени као администратор.

2. Померите се надоле и двапут кликните на услугу Виндовс Аудио.

3. Сада, у новом искачућем прозору, изаберите Тип покретања на Аутоматски, као што је приказано.

Напомена: Ако је статус услуге Заустављен, кликните на дугме Старт. Ако је статус услуге Покренут, кликните на Заустави и поново је покрени.

4. Кликните на Примени и ОК да сачувате промене.

5. Поновите све ове кораке за друге Виндовс услуге као што су Виндовс Аудио Ендпоинт Буилдер и Ремоте Процедуре Цалл (РПЦ).

Метод 12: Онемогућите ексклузивни режим

Ипак, ако се борите са аудио грешком 0кц00д11д1 (0кц00д4е86), онда морате бити сигурни да ниједан други програм не преузима искључиву контролу над вашим аудио уређајем. Можете да онемогућите разматрану функцију пратећи доле наведене кораке.

1. Кликните десним тастером миша на икону Звучници и изаберите опцију Звукови.

2. Изаберите свој аудио уређај и кликните на дугме Својства.

3. На картици Опште, уверите се да је опција Коришћење уређаја подешена на Користи овај уређај (омогући) као што је приказано. Кликните на Примени и ОК ако сте унели било какве промене.

4. Пређите на картицу Напредно и у менију Ексклузивни режим проверите да ли су следеће опције поништене.

 • Дозволите апликацијама да преузму искључиву контролу над овим уређајем.

 • Дајте приоритет апликацијама ексклузивног режима.

Напомена: Чим поништите избор опције Дозволи апликацијама да преузму искључиву контролу над овом опцијом уређаја, опција Дајте приоритет апликацијама у ексклузивном режиму ће аутоматски бити поништена.

5. На крају, кликните на Примени и ОК да сачувате промене. Сада бисте исправили аудио грешку Виндовс 10 0кц00д11д1 (0кц00д4е86).

Метод 13: Ажурирајте аудио управљачке програме

Застарели и некомпатибилни аудио драјвери увек ће резултирати кодом грешке у систему Виндовс 10 0кц00д11д1 (0кц00д4е86). Уверите се да користите ажурирану верзију аудио драјвера и ако вашем рачунару недостају најновији управљачки програми, саветујемо вам да их ажурирате према упутствима у нашем водичу Како да ажурирате Реалтек ХД аудио драјвере у оперативном систему Виндовс 10.

Када ажурирате своје аудио драјвере на најновију верзију, проверите да ли сте исправили грешку 0кц00д11д1 (0кц00д4е86).

Метод 14: Поново инсталирајте аудио драјвере

Некомпатибилни драјвери морају бити поново инсталирани да би се решили сви проблеми у вези са звуком. Поново инсталирајте драјвере уређаја само ако не можете да постигнете било какву поправку њиховим ажурирањем. Кораци за поновну инсталацију драјвера су веома једноставни и то можете учинити коришћењем апликације треће стране или ручним спровођењем корака према упутствима у нашем водичу Како да деинсталирате и поново инсталирате драјвере на Виндовс 10

Након што поново инсталирате аудио драјвере, проверите да ли чујете звук док их репродукујете у оперативном систему Виндовс 10.

Метод 15: Поништите аудио драјвере

Тренутна верзија аудио драјвера понекад може изазвати аудио конфликте и у овом случају морате да вратите претходне верзије инсталираних драјвера. Овај процес се назива враћање управљачких програма и лако можете вратити управљачке програме рачунара у претходно стање пратећи наш водич Како да вратите управљачке програме на Виндовс 10.

Сачекајте док се претходне верзије драјвера не инсталирају на ваш рачунар. Када завршите, проверите да ли сте решили проблем.

Метод 16: Ажурирајте Виндовс

Неколико грешака и проблема се не могу решити на вашем рачунару ако на вашем рачунару чекају инсталирање нових Мицрософт ажурирања. Као што сугеришу многи корисници, ажурирање Виндовс 10 рачунара ће вам помоћи да решите Виндовс 10 аудио грешку 0кц00д11д1 (0кц00д4е86). Пратите наш водич о томе како да преузмете и инсталирате најновију исправку за Виндовс 10 да бисте ажурирали свој Виндовс 10 рачунар.

Након ажурирања оперативног система Виндовс, проверите да ли можете да приступите звуку на рачунару са оперативним системом Виндовс 10.

Метод 17: Поправите и ресетујте апликације

Ако вам ниједна од метода није помогла да поправите аудио грешку Виндовс 10 0кц00д11д1 (0кц00д4е86), али можете чути звук у другим апликацијама на рачунару, постоји могућност да је ваша игра негде у конфликту. Дакле, у овом случају, поправите или ресетујте апликацију ако је могуће да бисте решили проблем.

Напомена: У овом водичу су приказани кораци за поправку и ресетовање Минецрафт Лаунцхер-а. Пратите кораке у складу са својом игром.

1. Притисните тастер Виндовс и откуцајте Минецрафт Лаунцхер, а затим кликните на Подешавања апликације.

2. Померите се надоле по екрану са подешавањима и кликните на опцију Поправи као што је истакнуто.

Напомена: То неће утицати на податке ваше апликације док поправљате Минецрафт Лаунцхер.

3. Проверите да ли сте решили проблем. Ако не, кликните на опцију Ресет.

Напомена: Ресетовање Минецрафт Лаунцхер-а ће избрисати податке апликације.

4. На крају, поново покрените рачунар и проверите да ли сте исправили грешку. Ипак, ако се суочите са истим, покушајте да поново инсталирате апликацију као последњу опцију.

Метод 18: Извршите враћање система у претходно стање

Ако вам горе наведене методе нису помогле, једина преостала опција је да вратите рачунар на претходну верзију. Да бисте то урадили, пратите наш водич о томе како да користите враћање система на Виндовс 10 и примените упутства као што је приказано.

Након враћања Виндовс 10 рачунара у претходно стање, проверите да ли сте решили проблем са аудио грешком Виндовс 10 0кц00д11д1 (0кц00д4е86).

***

Надамо се да је овај водич био од помоћи и да сте могли да поправите аудио грешку Виндовс 10 0кц00д11д1 (0кц00д4е86). Слободно нам се обратите са својим упитима и предлозима путем одељка за коментаре испод.