Поправите да се ВиФи стално искључује аутоматски на Андроид-у

Савремени свет је подстакнут интернетом и повезаност са њим је од виталног значаја за многе ствари у нашем личном и професионалном животу. Паметни телефони су учинили интернет доступнијим и ми се у великој мери ослањамо на Ви-Фи да би исправно функционисао. Стога, када радите, може бити фрустрирајуће када се Ви-Фи на телефону стално искључује сам. То је проблем са којим се суочавају многи корисници Андроид-а и многи форуми су пуни питања попут зашто се мој Ви-Фи аутоматски искључује. Ако се бавите проблемом да Ви-Фи стално искључује Андроид, онда сте на правом месту. Доносимо вам користан водич који ће вас научити како да спречите да се Ви-Фи аутоматски искључи на Андроид-у.

Како да поправите да се ВиФи аутоматски искључује на Андроиду

Ако се питате зашто се мој ВиФи стално искључује аутоматски на Андроиду, ево листе неких веродостојних разлога иза тога.

  • Проблеми са Ви-Фи рутером
  • ВПН услуга омета Ви-Фи
  • Нетачна подешавања телефона
  • Режим уштеде батерије зауставља Ви-Фи повезивање
  • Оптимизатори везе који пребацују Ви-Фи мреже
  • Апликације због којих се Ви-Фи прекида
  • Оштећене кеш датотеке

Након што разумемо зашто се Ви-Фи на телефону стално искључује, хајде да пређемо на методе и научимо како да спречимо да се Ви-Фи аутоматски искључује Андроид. Почећемо са неким основним методама и на крају прећи на сложене.

  Како делити локацију на ВхатсАпп-у на Андроид-у и иОС-у

Напомена: Паметни телефони немају исте опције подешавања. Они се разликују од произвођача до произвођача, па проверите тачна подешавања пре него што промените било које.

Основни кораци за решавање проблема

Ово су неке од основних метода за решавање проблема које препоручујемо да примените пре него што испробате друге методе. Они би могли да реше проблем.

1. Поново покрените телефон: Поновно покретање вашег Андроид уређаја може да реши различите проблеме као што су рушење апликација, замрзавање екрана или заостајање итд. Такође може да реши проблем да се Ви-Фи на телефону стално искључује. Можете поново покренути телефон пратећи наш водич о томе како да поново покренете или поново покренете свој Андроид телефон.

2. Проверите рутер: Ако се ваш Ви-Фи наставља да се искључује и са другим уређајима, онда може бити случај да неисправан рутер узрокује овај проблем. Такође можете покушати да се приближите свом рутеру и ако то реши проблем, вероватно се суочавате са проблемом јер је јачина вашег Ви-Фи сигнала слаба.

3. Ажурирајте Андроид: Ви-Фи наставља да искључује Андроид проблем заједно са многим другим проблемима који се могу појавити ако користите застарелу верзију Андроид-а. Уверите се да је ваш Андроид уређај ажуриран. Да бисте то урадили, можете пратити наш водич о томе како ручно ажурирати Андроид на најновију верзију. То би могло да реши проблем.

4. Онемогућите ВПН: Ако користите било коју ВПН услугу или апликацију за претраживање интернета на свом уређају, покушајте да је онемогућите и проверите да ли решава проблем. Ако јесте, онда је овај проблем узрокован ВПН-ом и можете да га онемогућите или да се пребаците на други да бисте решили проблем.

  Како отказати претплату на Гоогле Плаи продавницу и Андроид апликацију

5. Онемогућите режим уштеде батерије: На неким телефонима, Ви-Фи се аутоматски искључује када је режим уштеде батерије омогућен. Ако користите телефон у режиму уштеде батерије, онемогућите га и проверите да ли се и даље суочавате са проблемом.

6. Деинсталирајте нове апликације: Ако сте почели да се суочавате са овим проблемом након инсталирања одређене апликације, вероватно ће га изазвати та апликација. Деинсталирајте неке недавно преузете апликације и проверите да ли је проблем решен.

Ево свих могућих метода за решавање проблема.

Метод 1: Поново се повежите на ВиФи мрежу

Један од најлакших начина да се реши овај ВиФи који се стално искључује на Андроид проблему је поновно повезивање на проблематичну мрежу након што је заборавите. Успоставиће нову везу и може решити све претходне проблеме. То можете учинити тако што ћете пратити ове кораке.

1. Превуците надоле траку са обавештењима од врха екрана.

2. Притисните икону Ви-Фи да отворите Ви-Фи подешавања.

3. Затим тапните на повезана мрежа.

4. Затим изаберите опцију Заборави.

4. Сада додирните мрежу да бисте се поново повезали.

5. Унесите лозинку и додирните Повежи.

Метод 2: Измените подешавања везе

Многи корисници су пријавили да су успели да поправе да Ви-Фи наставља да искључује Андроид тако што су омогућили опцију аутоматског укључивања Ви-Фи-ја и онемогућили режим уштеде енергије Ви-Фи-ја, који може да прекине везу са Ви-Фи-јем ако троши много енергије, у оквиру подешавања веза. Да бисте то урадили, следите ове кораке.

1. Отворите Ви-Фи подешавања као што је приказано у 2. методу.

  Андроид, иПхоне и веб претраживачи

2. Додирните икону са три тачке.

3. Затим изаберите опцију Ви-Фи+.

4. Искључите Ви-Фи функцију.

Метод 3: Обришите податке апликације за подешавања

Апликација за подешавања за Андроид садржи много типова података, укључујући информације о мрежама и Ви-Фи везама. Понекад се ови подаци могу оштетити и узроковати проблеме као што је аутоматско искључивање ВиФи мреже. Можете да решите да се ВиФи стално искључује на Андроид проблему тако што ћете избрисати податке апликације Подешавања користећи следеће кораке.

1. Покрените подешавања уређаја.

2. Пронађите и отворите поставку Апликације, а затим отворите мени Све апликације.

3. Претражите и изаберите апликацију Подешавања.

4. Додирните опцију Стораге.

5. На крају, додирните опцију Цлеар Цацхе, а затим изаберите Цлеар Дата.

Метод 4: Извршите фабричка подешавања

Ако се и даље суочавате са проблемом са вифи-ом који искључује Андроид, ово је последња опција. Ресетовање на фабричка подешавања ће вратити ваш уређај на подразумевана подешавања и сви нови подаци ће бити избрисани. То може да реши многа питања и да поправи онај о коме разговарамо. Можете извршити ресетовање на фабричка подешавања пратећи наш водич о томе како да ресетујете свој Андроид телефон.

Напомена: Направите резервну копију свих важних датотека и других података пре него што наставите.

***

Надамо се да је овај водич био од помоћи и да сте успели да поправите да се ВиФи стално искључује на Андроид-у. Јавите нам који метод вам је најбољи. Ако имате питања или сугестије, слободно их оставите у одељку за коментаре.