Поправите захтев који није успео због фаталне хардверске грешке уређаја

Да ли се суочавате са проблемом који захтев није успео због фаталне хардверске грешке уређаја? Овај чланак ће вас упутити да пронађете решење за ову фаталну хардверску грешку уређаја. Ова грешка се обично дешава када се физичке компоненте Виндовс рачунара оштете. Ово оштећење утиче на функционисање чврстог диска. Ограничава операције као што су пренос датотека, копирање и лепљење датотека, процеси читања или писања и тако даље са искачућим прозором о грешци. Такође вас спречава да приступите спољном или унутрашњем ССД/ХДД-у, УСБ флеш диску и другим компонентама спољних медија за складиштење података. У екстремним условима, ова грешка вам неће помоћи да извршите опоравак података. Стога је обавезно решити проблем чим су склони губитку података.

Како да поправите захтев који није успео због фаталне хардверске грешке уређаја у оперативном систему Виндовс 10

Захтев није успео због фаталне хардверске грешке уређаја у оперативном систему Виндовс 10 је уобичајена грешка за кориснике. То може бити због различитих фактора. Неки повезани узроци грешке су наведени у наставку.

  • Неисправан, оштећен или лабав прикључак хардверског кабла.
  • Присуство старије верзије диск јединице.
  • Постојање превише лоших сектора на спољном чврстом диску.
  • Ако чврсти диск није иницијализован, можда неће ни функционисати.
  • Некомпатибилно слово диск јединице.
  • Грешка хардвера или система.
  • Проблеми са грешком у систему датотека.

Испробајте сва доле наведена решења једно по једно јер су ефикасна и лака.

Напомена: Такође се препоручује да унапред направите резервну копију података помоћу софтвера по вашем избору.

1. метод: Решавање проблема са хардверском везом

Основни корак за решавање проблема било које грешке хардверског уређаја је уклањање и поновно повезивање његове везе. Као што сте врло добро свесни да је кључ за функционисање било ког хардверског уређаја свака исправна веза. У овом случају, обавезно проверите да ли је хардверски уређај исправно повезан са вашом радном површином. Можете испробати доле наведене кораке да исправите грешку.

  Како да прилагодите своју Гмаил адресу у ходу

1. Уклоните и поново прикључите екстерно повезан диск. Препоручује се да поново прикључите на други порт, ако је доступан.

2. Проверите да кабл за повезивање хардвера није лабав, стар или покварен. Ако постоји такво стање, замените га новим каблом.

3. На крају, покушајте да повежете хардверски диск са другим рачунаром.

Ако су горе поменута упутства успела, онда добро. Али ако се грешка и даље појављује, немојте се обесхрабрити. Овај метод је у великој мери помогао у искључивању проблема са везом као криваца. Пробајте следеће методе једну по једну док не добијете поправку.

Метод 2: Проверите чврсти диск преко СМАРТ атрибута

Коришћење СМАРТ (Технологија самоконтроле, анализе и извештавања) атрибута је још један начин да се реши захтев који није успео због фаталне хардверске грешке уређаја. Ова СМАРТ технологија је уграђена функција у Виндовс-у која се користи за посматрање статуса здравља екстерног диска. Пратите доле наведене кораке да бисте проверили статус.

1. Притисните тастер Виндовс, затим откуцајте цмд и кликните Покрени као администратор да бисте покренули командну линију као администратор.

2. Откуцајте следећу команду и притисните тастер Ентер да бисте је извршили.

wmic diskdrive get status

3. Добићете ова три резултата: ОК, Лоше/Опрез, Непознато

  • ОК: Овај резултат показује да је ваш чврсти диск здрав. Дакле, можете наставити са другим методама.

  • Лош/Опрез: Ако се појави такав резултат, онда је ваш чврсти диск у лошем стању. Испробајте друге методе наведене у овом чланку да бисте пронашли решење. Ако ниједно решење не функционише, препоручује се да поправите чврсти диск у продавници за одржавање.

  • Непознато: Резултат ове речи показује да извршена команда није могла да пронађе статус чврстог диска. Стога, извршите друге методе и видите да ли вам помажу. Ако не, једина опција коју имате је да однесете чврсти диск у продавницу за одржавање.

Метод 3: Ажурирајте управљачки програм диск јединице

Понекад ажурирање застарелог драјвера у менаџеру уређаја може решити проблем. То је зато што старије верзије могу изазвати проблеме. Стога, примените доле наведене кораке да бисте надоградили чврсти диск.

1. Притисните тастер Виндовс, откуцајте Девице Манагер и притисните тастер Ентер.

2. Двапут кликните на Диск јединице да бисте проширили управљачке програме.

3. Затим кликните десним тастером миша на диск јединицу и изаберите Ажурирај драјвер.

4. Затим изаберите Аутоматски тражи управљачке програме у прозору Ажурирај управљачке програме.

5. Виндовс ће аутоматски преузети и инсталирати ажурирања ако су доступна.

6. Када завршите, поново покрените рачунар и проверите да ли је напор уложен да се захтев реши није успео због фаталне хардверске грешке уређаја.

Метод 4: Покрените проверу грешке диск јединице

Провера диска би могла да реши проблеме са недоступношћу. Такође побољшава перформансе вашег рачунара. Испробајте доле наведене кораке да бисте покренули проверу грешке на диску.

1. Притисните тастере Виндовс + Е заједно и покрените Филе Екплорер.

2. Кликните десним тастером миша на одређени диск и изаберите Својства.

3. У искачућем прозору Својства идите на картицу Алатке. Изаберите дугме Провери у одељку Провера грешке.

4. Сада, ако процес провере открије било какву грешку, појавиће се промпт који ће од вас тражити да скенирате чврсти диск.

5. На крају, поново покрените рачунар. Када завршите, проверите да ли је фатална хардверска грешка уређаја исправљена.

Метод 5: Поправите оштећене датотеке

Лоши сектори нису страшни осим ако се не рашире по целом хард диску. Због тога је потребно да се то реши што је пре могуће. Алат Виндовс ДискПарт услужни програм се користи за поправку оштећених датотека и лоших сектора на чврстом диску. Дискпарт команде се извршавају у алату за верификацију и поправку лоших сектора. Да бисте то урадили, примените упутства дата у наставку. Прочитајте наш водич о томе како да проверите грешке на диску помоћу цхкдск?. Затим пратите наш водич за поправку системских датотека у оперативном систему Виндовс 10.

Метод 6: Измените слово спољне диск јединице

Сви спољни дискови повезани са вашим рачунаром конфигурисани су словом диск јединице. Када дође до сукоба на одређеним дисковима, он спречава приступ и узрокује грешку. Стога промените слово диск јединице новим словом. Да бисте то урадили, извршите доле наведене кораке један по један.

1. Кликните десним тастером миша на опцију Овај рачунар и изаберите Управљање на екрану радне површине.

2. У прозору Управљање рачунаром изаберите Управљање диском као што је приказано у одељку Меморија.

3. Кликните десним тастером миша на чврсти диск који узрокује грешку и изаберите Цханге Дриве Леттер анд Патхс…

4. Изаберите Промени… у искачућем прозору.

5. Кликните на падајући мени и доделите ново слово свом чврстом диску. Затим кликните на ОК да бисте довршили промене.

Када се слово диск јединице промени, проверите да ли можете да отворите спољни диск без икакве поруке о грешци.

Метод 7: Иницијализујте чврсти диск преко управљања диском

Понекад је могуће да спољни диск неће бити иницијализован у управљању диском. Стога се препоручује да га проверите и иницијализујете. Да бисте то урадили, следите доле наведене кораке и поправите захтев који није успео због фаталне хардверске грешке уређаја.

1. Кликните десним тастером миша на опцију Овај рачунар и изаберите Управљање на екрану радне површине.

2. У прозору Управљање рачунаром изаберите Управљање диском као што је приказано у одељку Меморија.

3. Сада кликните десним тастером миша на одређени чврсти диск и изаберите Инитиализе Диск.

4. Изаберите опцију између МБР или ГПТ стилова партиција према вашим захтевима и кликните на ОК да бисте иницијализовали диск.

Метод 8: Форматирајте чврсти диск

Ако ниједна од горе наведених метода није успела, последња опција коју морате да се решите ове грешке је форматирање диск јединице. Али имајте на уму да форматирање уређаја потпуно брише све ваше податке који се налазе на чврстом диску. Ево како да форматирате чврсти диск.

1. Притисните тастере Виндовс + Е заједно да бисте отворили Филе Екплорер.

2. Кликните десним тастером миша на фасциклу спољног чврстог диска и изаберите Формат.

3. У искачућем прозору Формат, поништите избор у пољу за брзо форматирање испод одељка Опције формата. Затим кликните на Старт да бисте покренули процес форматирања.

Метод 9: Промените спољни чврсти диск

Још увек нема среће? Чак и након испробавања свих метода. Тада је једина преостала опција да захтев не успе због фаталне хардверске грешке уређаја да једноставно замените неисправан спољни чврсти диск. Алтернативно, позовите произвођача хардвера за помоћ или лоцирајте локалну радионицу и покушајте да решите проблем.

***

Надамо се да вам је овај чланак помогао да пронађете потенцијално решење за захтев који није успео због фаталне хардверске грешке уређаја у оперативном систему Виндовс 10. Обавестите нас који метод вам је најбољи. Слободно нам се обратите за било какве упите или сугестије путем одељка за коментаре који је дат у наставку.