Поправите муцање Блуетоотх слушалица на Виндовс 10

Када уживате у омиљеној песми преко Блуетоотх слушалица, звук се понекад може прекинути без икаквог разлога. У овом тренутку, можда ћете се осећати бесни и можете да прилагодите своје Блуетоотх позиције и углове, али Блуетоотх аудио муцање наставља да се дешава. Иако су ваше Блуетоотх слушалице потпуно напуњене, не можете да их користите ако има интерних проблема или ако постоје некомпатибилне аудио поставке на вашем Виндовс 10 рачунару. Не брини! Нисте једини који се суочава са проблемима са Блуетоотх слушалицама са Виндовс 10. Имамо неке ефикасне невероватне поправке за вас које ће извући ваш рачунар из невоље. Дакле, наставите да читате.

Преглед садржаја

Како да поправите муцање Блуетоотх слушалица у оперативном систему Виндовс 10

Ево неколико уобичајених разлога који узрокују проблеме са Блуетоотх звуком у оперативном систему Виндовс 10. Детаљно их анализирајте да бисте сазнали тачан узрок у вашем случају.

  • Блуетоотх батерија је при крају.
  • Блуетоотх уређај је далеко од извора сигнала.
  • Неусклађеност сигнала.
  • Људско тело омета Блуетоотх сигнал.
  • Један или више Блуетоотх уређаја је укључено у исто време.
  • Застарели фирмвер.
  • Застарели оперативни систем и некомпатибилни аудио драјвери.
  • Време за надоградњу; слушалице су старе!

У овом одељку смо саставили листу метода које вам помажу да решите проблеме са Блуетоотх слушалицама које застоје у Виндовс 10. Прво проверите и решите хардверске проблеме, а затим пређите на методе решавања проблема у оперативном систему Виндовс према упутствима у наставку.

Метод 1: Напуните Блуетоотх батерију

Понекад можете анализирати када Блуетоотх слушалице изгубе пуњење, звук може испасти испрекидан. У овом случају, морате да напуните свој Блуетоотх уређај и увек се уверите да постоји минимални ниво снаге да бисте избегли проблеме са звуком.

У неким најновијим Блуетоотх уређајима, ниво батерије се може идентификовати кодом боје. На пример, у слушалицама ОнеПлус,

  • Зелена – означава да је ниво батерије оптималан за употребу.

  • Црвена – Означава да је ниво батерије веома низак и да је потребно пуњење.

Дакле, шта ако је ниво батерије адекватан, али се и даље суочавају са Блуетоотх слушалицама које застоје у оперативном систему Виндовс 10? Проверите и испробајте следеће методе!

Метод 2: Одржавајте опсег Блуетоотх сигнала

Блуетоотх уређаји користе краткоталасне радио сигнале и када сте ван домета, не можете правилно да чујете звук и звук се касније прекида. Произвођач вашег Блуетоотх уређаја би навео опсег сигнала вашег уређаја на паковању. Проверите или прегледајте интернет да бисте сазнали опсег покривености. Затим држите исту удаљеност као што је поменуто. Проверите да ли ово ради.

Метод 3: Избегавајте међусобне сметње

Понекад се можете суочити да Блуетоотх слушалице замуцкују Виндовс 10 када један од Блуетоотх уређаја држите на панталонама или длану, а други на уху.

Ово може бити због 70% + садржаја воде у вашем телу. Блуетоотх радио таласи путују веома лоше преко супстанци које настају водом, ако сте у овој ситуацији, промените положај Блуетоотх уређаја.

Метод 4: Уклоните проблематичне препреке

Слично томе, ако дође до било каквих металних прекида, Блуетоотх таласи се одбијају и можете се суочити са проблемом Блуетоотх аудио муцања на рачунару са оперативним системом Виндовс 10. Слично томе, ако између вашег рачунара и Блуетоотх уређаја постоји армиранобетонска супстанца (као што је зид), можда ћете се суочити са проблемима са муцањем звука. Саветујемо вам да уклоните ове препреке и седите близу свог Блуетоотх уређаја и рачунара.

Метод 5: Избегавајте постављање уређаја са великим Ви-Фи дометом

Неколико модерних бежичних уређаја као што су паметне сијалице, рутери високог домета, бежични телефони, Ви-Фи рутери и монитори користе сигнале високог Ви-Фи домета, а неки чак могу радити и са 2,4 ГХз – 2,5 Гхз.

Такође, ако користите Блуетоотх уређај, избегавајте Ви-Фи сметње на путевима преноса. Поред тога, уклоните додатне Блуетоотх везе повезане са вашим рачунаром и проверите да ли се поново суочавате са проблемом.

Метод 6: Користите УСБ кабл (за кориснике Блуетоотх кључа)

У неким случајевима, електричне сметње између модула ваше матичне плоче и вашег Блуетоотх уређаја могу узроковати проблеме са Блуетоотх звуком. Овај проблем се може решити повећањем удаљености између УСБ кључа и УСБ порта на Виндовс 10.

Метод 7: Поново повежите Блуетоотх

До сада сте пратили методе за решавање проблема са хардвером да бисте решили проблем са Блуетоотх слушалицама са Виндовс 10. Ипак, ако нисте постигли никакво решење, онда проблем није у вашем хардверу. Да бисте решили привремене проблеме повезане са вашим Блуетоотх уређајем и рачунаром, искључите Блуетоотх и поново га укључите након неког времена према упутствима у наставку.

1. Притисните тастер Виндовс и откуцајте Блуетоотх подешавања, а затим притисните тастер Ентер.

2. Сада искључите Блуетоотх икону као што је приказано.

3. Сачекајте неко време и поново укључите исту поставку.

Проверите да ли сте решили проблем са муцањем Блуетоотх звука у оперативном систему Виндовс 10.

Метод 8: Изаберите тачан аудио излаз

Када користите више од једног аудио излазног уређаја, морате да потврдите да ли се Блуетоотх уређај користи као излазни уређај. Да бисте проверили аудио излаз на рачунару са оперативним системом Виндовс 10, следите доле наведене кораке.

1. Кликните на икону Звучници у десном углу траке задатака.

2. Сада кликните на икону стрелице да бисте проширили листу аудио уређаја повезаних на рачунар.

3. Затим изаберите аудио уређај (ваш Блуетоотх уређај) и уверите се да се звук репродукује преко изабраног уређаја.

Ако вам овај метод не помогне, пређите на следећи.

Метод 9: Покрените алатку за решавање проблема са Блуетоотх-ом

Ваш Виндовс 10 рачунар има уграђену алатку за решавање проблема за решавање многих уобичајених проблема који настају због тога. Исто тако, можете да решите проблем са Блуетоотх слушалицама са Виндовс 10 тако што ћете покренути алатку за решавање проблема са Блуетоотх-ом према упутствима у наставку.

1. Притисните тастер Виндовс, откуцајте Троублесхоот сеттингс и кликните на Опен.

2. Померите се надоле до одељка Пронађи и реши друге проблеме.

3. Овде изаберите Блуетоотх и кликните на опцију Покрени алатку за решавање проблема.

4. Виндовс ће почети да открива проблеме. Ако се открију проблеми, пратите упутства на екрану да бисте применили исправку.

Метод 10: Промените Ви-Фи опсеге

Као што је раније поменуто, Блуетоотх аудио муцање се дешава због сметњи између два различита бежична уређаја који користе исту фреквенцију. Да бисте то потврдили, можете једноставно хакирати да искључите свој Ви-Фи рутер. Након што је ваш Ви-Фи рутер потпуно искључен, проверите да ли можете да поправите проблем са застојем Блуетоотх слушалица са Виндовс 10. Ако је тако, проблем је због сметњи Ви-Фи и Блуетоотх сигнала. У овом случају, можете покушати да се пребаците између 2,4ГХз и 5ГХз Ви-Фи опсега на свом Виндовс 10 рачунару према упутствима у наставку.

1. Притисните тастер Виндовс, откуцајте менаџер уређаја и кликните на Отвори.

2. Двапут кликните на Мрежни адаптери да бисте проширили мрежне драјвере.

3. Затим кликните десним тастером миша на ваш Ви-Фи адаптер и кликните на Својства.

4. Сада потражите опцију Банд или Преферред Банд у менију Својства и кликните на њу.

5. Сада проширите падајући мени поља Вредност и подесите вредност као Преферирај 5ГХз опсег као што је приказано. Затим кликните на ОК да бисте сачували промене.

Напомена: Ако је вредност већ подешена на Префер 5ГХз опсег, промените вредност на Префер 2.4ГХз и кликните на ОК.

6. Коначно, поново покрените рачунар и проверите да ли сте поправили проблем са Блуетоотх звуком.

Метод 11: Поново омогућите Блуетоотх звучну картицу

Можете лако да решите проблем са Блуетоотх слушалицама са Виндовс 10 тако што ћете поново покренути Блуетоотх звучну картицу према упутствима у наставку.

1. Притисните тастер Виндовс и откуцајте Девице Манагер, а затим кликните на Опен.

2. Затим проширите Блуетоотх одељак тако што ћете двапут кликнути на њега.

3. Затим кликните десним тастером миша на вашу Блуетоотх звучну картицу и изаберите опцију Онемогући уређај.

4. Сада потврдите упит кликом на Да и поново покрените рачунар. Затим поновите кораке 1-2.

5. Затим кликните десним тастером миша на вашу Блуетоотх звучну картицу и изаберите опцију Омогући уређај.

6. Сада покушајте да пустите било који звук на Блуетоотх уређају и проверите да ли је проблем решен или не.

Метод 12: Поправите оштећене датотеке

За савршене услуге квалитета звука, неколико основних датотека и програма мора да функционише на вашем рачунару. Али, ако су оштећени или погрешно конфигурисани, суочићете се са проблемима са Блуетоотх звуком. Срећом, све ове оштећене погрешно конфигурисане датотеке могу се поправити коришћењем уграђених услужних програма вашег Виндовс 10 рачунара, односно Провера системских датотека и Сервис и управљање сликама за примену. Прочитајте наш водич о томе како да поправите системске датотеке на Виндовс 10 и пратите кораке према упутствима да бисте поправили све своје оштећене датотеке.

Сачекајте да се команде изврше и проверите да ли сте решили проблем са блуетоотх-ом на рачунару.

Метод 13: Поново покрените Блуетоотх аудио услуге

Неколико битних Виндовс аудио услуга ће вам помоћи да спречите проблеме са Блуетоотх звуком на рачунару са оперативним системом Виндовс 10. У том случају, ако су ове услуге искључене, можете се суочити са неколико сукоба. Стога вам се саветује да поново покренете неколико основних аудио услуга према упутствима у наставку.

1. Притисните тастер Виндовс, откуцајте Услуге и кликните на Покрени као администратор.

2. Сада, скролујте надоле и двапут кликните на Блуетоотх Суппорт Сервице.

3. Сада, у новом искачућем прозору, изаберите Тип покретања на Аутоматски, као што је приказано.

Напомена: Ако је статус услуге Заустављен, кликните на дугме Старт. Ако је статус услуге Покренут, кликните на Заустави и поново је покрени.

4. Кликните на Примени > У реду да сачувате промене.

Метод 14: Онемогућите аудио побољшања

Ако сматрате да ваш звук добро функционише за друге мултимедијалне ресурсе, али изгледа да је звук лошег квалитета или бучан, саветујемо вам да промените брзину узорковања. Нискофреквентна брзина узорковања ће узроковати проблеме са Блуетоотх звуком, али можете одабрати већу фреквенцију узорковања пратећи доле наведене кораке.

1. Кликните десним тастером миша на икону Звучници у доњем десном углу екрана и изаберите опцију Звукови.

2. Затим се пребаците на картицу Репродукција и изаберите подразумевани Блуетоотх аудио уређај, а затим дугме Својства као што је приказано.

3. Затим, пређите на картицу Напредно и из падајућег менија у оквиру Подразумевани формат уверите се да сте изабрали највећи фреквентни опсег (16 бита, 44100 Хз).

4. Сада се пребаците на картицу Побољшања и означите поље за опцију Онемогући сва побољшања као што је приказано.

5. Кликните на Примени, а затим на ОК да бисте сачували промене. Проверите да ли се поново суочавате са проблемом са муцањем звука Блуетоотх. Ако јесте, подесите различите нивое фреквенцијских опсега понављањем ових корака и потврдите који опсег решава проблем.

Метод 15: Онемогућите даљински управљач и хандс-фрее телефонију

Хандс-фрее телефонија је Виндовс услуга која се користи да омогући вашем Блуетоотх уређају да одговара на телефонске позиве. Али, понекад смањује квалитет звука вашег гласовног сигнала, што доприноси проблему Блуетоотх аудио муцања. Слично томе, функција даљинског управљача такође има своје недостатке. Ако се питате како да поправите Блуетоотх муцање усред ових функција, ево неколико упутстава за решавање проблема.

1. Притисните тастер Виндовс и откуцајте Цонтрол Панел, а затим кликните на Опен.

2. Сада кликните на везу Прикажи уређаје и штампаче као што је приказано.

3. Сада, кликните десним тастером миша на свој Блуетоотх уређај и кликните на Својства као што је приказано.

4. У следећем прозору, пребаците се на картицу Услуге и опозовите избор у пољу за потврду, Хандс-фрее телефонија и даљински управљач као што је приказано.

5. На крају, кликните на Примени > ОК да сачувате промене.

Метод 16: Подесите поставке агресивности роминга

Подешавања Агресивности роминга на вашем рачунару мењају праг јачине сигнала на којем Ви-Фи мрежни адаптери скенирају друге кандидате за приступну тачку како би понудили бољу везу сигнала. Али, када је ова поставка фиксирана на највишу поставку, суочићете се са проблемом са Блуетоотх слушалицама са проблемом Виндовс 10. Саветујемо вам да искључите поставку према упутствима у наставку.

1. Покрените Управљач уређајима из Виндовс претраге.

2. Двапут кликните на Мрежни адаптери да бисте проширили мрежне драјвере.

3. Затим кликните десним тастером миша на ваш Ви-Фи адаптер и кликните на Својства.

4. Сада потражите опцију Роаминг Аггрессивенесс на листи Проперти и кликните на њу.

5. Сада поставите вредност на најнижу и кликните на ОК.

Проверите да ли сте решили проблем са муцањем звука Блуетоотх.

Метод 17: Онемогућите Блуетоотх сарадњу (ако је применљиво)

Броадцом мрежни адаптер је софтвер који помаже вашем Блуетоотх уређају да се повеже на интернет. Али ова поставка може ометати подешавања вашег уређаја и узроковати проблем о коме се расправља. Ако желите да знате како да поправите Блуетоотх муцање тако што ћете искључити ову поставку, пратите упутства наведена у наставку.

1. Отворите Управљач уређајима и идите на Мрежни адаптери, затим кликните десним тастером миша на мрежни драјвер и изаберите Својства.

2. Сада пређите на картицу Напредно и кликните на Блуетоотх сарадња испод листе Својства.

3. Затим проширите падајућу листу Вредност и кликните на Дисаблед.

4. На крају, кликните на ОК да бисте сачували промене и проверили да ли сте решили проблем.

Метод 18: Ажурирајте драјвере за Блуетоотх

Застарели и некомпатибилни Блуетоотх драјвери увек ће довести до проблема са Блуетоотх слушалицама са Виндовс 10. Увек се уверите да користите ажурирану верзију драјвера и ако вашем рачунару недостају најновији управљачки програми, саветујемо вам да их ажурирате према упутствима у нашем водичу Како да ажурирате Реалтек ХД аудио драјвере у оперативном систему Виндовс 10.

Напомена: Уверите се да пратите исте кораке за Блуетоотх аудио драјвере као што је приказано у наставку.

Када ажурирате своје Блуетоотх драјвере на најновију верзију.

Метод 19: Поново инсталирајте Блуетоотх драјвере

Некомпатибилни драјвери морају бити поново инсталирани да би се решили сви проблеми у вези са звуком. Саветујемо вам да поново инсталирате драјвере уређаја само ако не можете да постигнете било какву поправку њиховим ажурирањем. Кораци за поновну инсталацију драјвера су веома лаки и то можете учинити коришћењем апликације треће стране или ручном имплементацијом корака према упутствима у нашем водичу Како да деинсталирате и поново инсталирате драјвере на Виндовс 10. Следите кораке који одговарају Блуетоотх драјверима као што је приказано.

Након што поново инсталирате аудио драјвере, проверите да ли чујете звук на свом Блуетоотх уређају.

Метод 20: Вратите ажурирања Блуетоотх драјвера

Понекад тренутна верзија аудио драјвера може изазвати било какве аудио конфликте и у овом случају морате да вратите претходне верзије инсталираних драјвера. Овај процес се назива враћање управљачких програма и лако можете вратити управљачке програме рачунара у претходно стање пратећи наш водич Како да вратите управљачке програме на Виндовс 10.

Сачекајте док се претходне верзије драјвера не инсталирају на ваш Виндовс 10 рачунар. Када завршите, проверите да ли сте решили проблем.

Метод 21: Ажурирајте Виндовс

Ако постоје неке нове Мицрософт исправке које чекају да се инсталирају на ваш рачунар, неколико грешака и проблема се не могу решити на вашем рачунару. Као што сугеришу многи корисници, ажурирање рачунара са оперативним системом Виндовс 10 ће вам помоћи да решите проблем Блуетоотх аудио муцања. Пратите наш водич Како да преузмете и инсталирате најновију исправку за Виндовс 10 да бисте ажурирали свој Виндовс 10 рачунар.

Након ажурирања оперативног система Виндовс, проверите да ли можете да приступите звуку на Блуетоотх уређају.

Метод 22: Ресетујте Блуетоотх уређај

Ипак, ако размишљате о томе како да решите проблем са муцањем Блуетоотх-а чак и након што сте испробали све ове кораке за решавање проблема, морате покушати да ресетујете уређај на фабричка подешавања. Процес ресетовања многих слушалица укључује притискање дугмета за напајање током одређеног временског периода. Кораци за ресетовање уређаја зависе од модела који користите, а за детаљна упутства следите доле наведене кораке.

Напомена: Уверите се да сте у домету Блуетоотх сигнала. Уклоните све остале бежичне уређаје повезане са рачунаром, посебно Ви-Фи уређаје.

1. Прекините везу вашег Блуетоотх уређаја са рачунаром са оперативним системом Виндовс 10.

2. Сада притисните и држите дугме за напајање на свом Блуетоотх уређају око 7 до 10 секунди.

3. Блиц се јавља (вероватно плаво светло) око 4 пута.

4. Сада ће сва подешавања и информације за упаривање бити уклоњене са вашег уређаја.

5. Поново упарите свој уређај и проверите да ли је проблем са Блуетоотх слушалицама који муцају са Виндовс 10 сада решен.

Напомена: Уверите се да сте у домету Блуетоотх сигнала. Уклоните све остале бежичне уређаје повезане са рачунаром, посебно Ви-Фи уређаје.

Метод 23: Ажурирајте фирмвер уређаја

Ажурирања фирмвера се објављују да би се решили проблеми и тешкоће пријављени на Блуетоотх уређајима. Можете ажурирати фирмвер путем апликација и постоји толико много онлајн платформи које ће вас подржати у овом процесу. Ако сте купили свој Блуетоотх уређај, потражите професионалну подршку путем е-поште, јер је то једино средство које можете потражити. С друге стране, ако сте купили свој Блуетоотх уређај у малопродаји, узмите ципеле и трчите да потражите помоћ од продавца.

***

Надамо се да вам је овај водич био од помоћи и да сте могли да поправите застој у блуетоотх слушалицама у оперативном систему Виндовс 10. Слободно нам се обратите са својим упитима и предлозима преко одељка за коментаре у наставку.

  Поправите грешку у улазној тачки процедуре у оперативном систему Виндовс