Поправите недостатак звука у играма на Виндовс 10

Било би заиста фрустрирајуће ако се звук прекине када играте игрице на Виндовс 10, али добро функционише за све друге системске услужне програме. У овом случају, можете уживати у другим мултимедијалним искуствима као што су ИоуТубе, музика, филмови, серије и не само игре. Дакле, ако немате звука у игрицама са Виндовс 10 проблемом, довољно сте срећни што сте дошли до овог чланка. Овај водич нуди комплетан скуп метода за решавање проблема како бисте их поправили. Зашто још чекаш? Наставите са читањем!

Како да поправите недостатак звука у играма на Виндовс 10

Ако се суочите да звук игре не ради док уживате у игрицама на рачунару, највероватнији разлог би била неправилна конфигурација подешавања игре. Иако овај проблем утиче на многе верзије оперативног система Виндовс, многи корисници се боре са овим проблемом у оперативном систему Виндовс 10. Остали разлози доприносе томе да нема звука у играма.

 • Јачина звука може бити пригушена или веома ниска.
 • Функције аудио побољшања су омогућене на рачунару.
 • Друге апликације на вашем рачунару користе звук.
 • Застарели/оштећени аудио драјвери.
 • Оштећени каблови, утикачи и звучници.
 • Приступ коришћењу микрофона није одобрен.
 • Застарели оперативни систем Виндовс.
 • Присуство оштећених датотека на рачунару.
 • Неколико основних Виндовс Аудио услуга није омогућено.

У овом одељку ћете сазнати о методама за решавање проблема које ће вам помоћи да решите овај проблем. Примењујте методе према упутствима истим редоследом да бисте добили савршене резултате.

Основни кораци за решавање проблема

Пре него што кренете ка напредним методама за решавање проблема, неколико једноставних хакова ће вам помоћи да решите овај проблем у року од кликова. Уверите се да ваш рачунар испуњава све ове прелиминарне провере, а ипак, ако нисте постигли никакву поправку, пређите на следећи одељак.

 • Поново покрените рачунар и све привремене грешке повезане са рачунаром ће бити решене.

 • Обезбедите одговарајућу интернет конекцију јер игре са високом графиком захтевају адекватно ограничење пропусног опсега. Када сте усред игре, можда ћете се суочити са проблемима сечења звука ако се неки пакети података изгубе због недовољне пропусности.

 • Уверите се да користите микрофон високог квалитета и да је чврсто подешен на рачунару. Да бисте избегли спољну буку, уверите се да користите звучнике или микрофоне најбољег квалитета.
 • Такође, уверите се да нисте у бучном окружењу са звуцима саобраћаја или буком гужве у позадини. Ово ће спречити да ваш глас нестане када сте у игри.
 • Проверите да ли су каблови лабави и да ли су сви остали каблови прикључени или не.
 • Уверите се да су сви остали каблови и каблови укључени у исправну утичницу. Ако нисте сигурни у исправне прикључке, контактирајте произвођача хардвера.
 • Проверите нивое јачине звука и да ли је напајање укључено.

 • Ако такође имате прикључене слушалице, искључите их и проверите да ли то помаже.
 • Када користите више од једног аудио излазног уређаја, морате потврдити када се уређај потроши као излазни уређај.
 • Када други програми на вашем Виндовс 10 рачунару користе аудио услужни програм, можда имате проблема са звуком игре који не ради. Да бисте решили проблем, саветујемо вам да затворите све друге програме или апликације које раде у позадини или да их присилите да се искључе помоћу Таск Манагер-а.

Метод 1: Омогућите подешавања звука

У овој методи морате да проверите да ли су подешавања звука исправна и компатибилна са аудио уређајем. Ово вам помаже да решите проблем без звука у играма са Виндовс 10 док пратите кораке у наставку.

1. Кликните десним тастером миша на икону Звучници у доњем десном углу екрана.

2. Кликните на Опен Волуме микер.

3. Уверите се да сви нивои јачине звука нису искључени.

Напомена: Ако пронађете црвени круг са линијом, укључите ниво јачине звука.

4. Притисните и држите тастере Виндовс + И заједно да бисте отворили подешавања оперативног система Виндовс.

5. Сада кликните на Систем.

6. Затим кликните на Звук у левом окну и кликните на Својства уређаја у менију Излаз.

7. Уверите се да поље Дисабле није означено.

8. Поновите кораке 6 и 7 за улазне уређаје као што је приказано.

Метод 2: Дозволите приступ звуку за игре

На вашем рачунару постоји листа апликација и програма који ће имати приступ за коришћење аудио уређаја. Ако ваша игра није на листи, не можете чути никакав аудио садржај. Стога, уверите се да су аудио поставке омогућене за вашу игру на рачунару пратећи доле наведене кораке.

1. Покрените Виндовс подешавања тако што ћете заједно притиснути тастере Виндовс + И.

2. Сада кликните на Приватност као што је приказано.

3. Овде померите надоле лево окно и кликните на опцију Микрофон.

4. Уверите се да је опција Дозволи апликацијама да приступе вашем микрофону омогућена као што је приказано.

Напомена: Покрените подешавања звука из менија за претрагу и изаберите одговарајући улазни уређај (микрофон (2-аудио уређај високе дефиниције)) као подразумевани.

Метод 3: Поставите аудио уређај као подразумевани уређај

Ако користите аудио уређај као што су слушалице или звучници, морате да проверите да ли је постављен као подразумевани уређај или не. Претпоставимо случај повезивања екстерног монитора (који нема уграђене звучнике) на рачунар. Ако је овај монитор постављен као подразумевани излазни уређај, не можете чути никакав звук. Морате да подесите свој аудио уређај као подразумевани уређај према упутствима у наставку да бисте решили овај проблем.

1. Кликните десним тастером миша на икону Звучници у доњем десном углу екрана.

2. Изаберите опцију Звукови.

3. Затим пређите на картицу Репродукција и кликните десним тастером миша на аудио уређај који желите да поставите као подразумевани.

4. Сада изаберите опцију Постави као подразумевани уређај као што је истакнуто.

У реду да сачувате промене.” ширина=”400″ висина=”455″>

5. Кликните на Примени > У реду да сачувате промене.

Метод 4: Ажурирајте Виндовс

Ако било које нове Мицрософт исправке чекају да се инсталирају на ваш рачунар, неколико грешака не може да се реши на вашем рачунару. Као што су предложили многи корисници, ажурирање Виндовс 10 рачунара ће вам помоћи да решите овај проблем. Пратите наш водич Како да преузмете и инсталирате најновију исправку за Виндовс 10 да бисте ажурирали свој Виндовс 10 рачунар.

Након ажурирања оперативног система Виндовс, проверите да ли можете да приступите звуку у играма.

Метод 5: Покрените алатку за решавање проблема са звуком

Морате бити свесни да ваш рачунар садржи уграђени алат за решавање проблема који аутоматски исправља све проблеме и грешке. Аудио уређаји прикључени на ваш рачунар и уграђени аудио уређаји ће бити скенирани, а проблеми повезани са процесом ће бити решени. Пратите наш водич Како да покренете алатку за решавање проблема са хардвером и уређајима да бисте решили проблеме и решили све хардверске проблеме у вези са звуком на рачунару. Такође, можете појединачно да покренете алатку за решавање проблема са звуком према упутствима у нашем водичу Како да покренете алатку за решавање проблема Виндовс Упдате, али обавезно изаберите опцију Репродукција звука као што је приказано.

Метод 6: Ажурирајте аудио управљачке програме

Застарели и некомпатибилни аудио драјвери увек ће довести до тога да звук игре не ради. Увек се уверите да користите ажурирану верзију аудио драјвера. Ако вашем рачунару недостају најновији управљачки програми, саветујемо вам да их ажурирате према упутствима у нашем водичу Како да ажурирате Реалтек ХД аудио драјвере у оперативном систему Виндовс 10.

Када ажурирате аудио драјвере на најновију верзију, проверите да ли сте решили проблем без звука у играма.

Метод 7: Поново инсталирајте аудио драјвере

Некомпатибилни драјвери морају бити поново инсталирани да би се решили сви проблеми у вези са звуком. Саветујемо вам да поново инсталирате драјвере уређаја само ако не можете да постигнете било какву поправку њиховим ажурирањем. Кораци за поновно инсталирање драјвера су веома лаки. То можете учинити користећи апликацију треће стране или ручно имплементирајући кораке према упутствима у нашем водичу Како деинсталирати и поново инсталирати управљачке програме на Виндовс 10.

Након што поново инсталирате аудио драјвере, проверите да ли чујете звук док играте игрице у оперативном систему Виндовс 10.

Метод 8: Вратите аудио драјвере

Понекад тренутна верзија аудио драјвера може изазвати било какве аудио конфликте. У том случају морате да вратите претходне верзије инсталираних драјвера. Овај процес се назива враћање управљачких програма и лако можете вратити управљачке програме рачунара у претходно стање пратећи наш водич Како да вратите управљачке програме на Виндовс 10.

Сачекајте док се претходне верзије драјвера не инсталирају на ваш Виндовс 10 рачунар.

Метод 9: Поново омогућите звучну картицу

Можете лако да решите прекиде звука када играте проблеме са Виндовс 10 тако што ћете поново покренути звучну картицу према упутствима у наставку.

1. Притисните тастер Виндовс и откуцајте Девице Манагер. Сада кликните на Отвори.

2. Затим проширите контролере звука, видеа и игара тако што ћете двапут кликнути на њих.

3. Затим кликните десним тастером миша на звучну картицу и изаберите опцију Онемогући уређај.

4. Сада потврдите упит кликом на Да.

5. Поново покрените рачунар.

6. Затим поновите кораке 1 и 2.

7. Затим кликните десним тастером миша на звучну картицу и изаберите опцију Омогући уређај.

Метод 10: Онемогућите аудио побољшања

Ако сматрате да ваш звук добро функционише за друге мултимедијалне ресурсе, али изгледа да је звук лошег квалитета или бучан, саветујемо вам да промените брзину узорковања. Нискофреквентна брзина узорковања неће узроковати проблеме са звуком у игрици, али можете одабрати већу фреквенцију узорковања пратећи доле наведене кораке.

1. Кликните десним тастером миша на икону Звучници у доњем десном углу екрана.

2. Изаберите опцију Звукови.

3. Затим пређите на картицу Репродукција и изаберите аудио уређај, а затим дугме Својства као што је приказано.

4. Затим, пређите на картицу Напредно и у падајућем менију под Подразумевани формат уверите се да сте изабрали највећи фреквентни опсег (24 бита, 48000 Хз).

Напомена: Уверите се да је опција Онемогући аудио побољшања поништена у оквиру Побољшања сигнала као што је приказано.

5. Кликните на Примени, а затим на ОК да бисте сачували промене.

Напомена: Ако грешка и даље постоји, подесите различите нивое фреквенцијских опсега понављањем ових корака и потврђивањем који опсег решава проблем.

Метод 11: Покрените СФЦ/ДИСМ скенирање

За савршене услуге квалитета звука, неколико основних датотека и програма мора да функционише на вашем рачунару. Али, ако су оштећени или погрешно конфигурисани, суочићете се са овим проблемом. На срећу, све ове оштећене погрешно конфигурисане датотеке могу се поправити коришћењем уграђених услужних програма вашег Виндовс 10 рачунара, наиме, Провера системских датотека и Сервис и управљање сликама за примену. Прочитајте наш водич о томе како да поправите системске датотеке на Виндовс 10 и пратите кораке према упутствима да бисте поправили све своје оштећене датотеке.

Сачекајте да се команде изврше и проверите да ли сте решили проблем без звука у Виндовс 10 играма.

Метод 12: Поново покрените аудио услуге

Неколико битних Виндовс аудио услуга ће вам помоћи да спречите прекиде звука приликом играња игрица. Проблеми са Виндовс 10. Ако су ове услуге искључене, можете се суочити са неколико сукоба. Стога вам се саветује да поново покренете неколико основних аудио сервиса према упутствима у наставку.

1. Притисните тастер Виндовс, откуцајте Услуге и кликните на Покрени као администратор.

2. Сада, скролујте надоле и двапут кликните на услугу Виндовс Аудио.

3. Изаберите тип покретања на Аутоматски у новом искачућем прозору, као што је приказано.

Напомена: Ако је статус услуге Заустављен, кликните на дугме Старт. Ако је статус услуге Покренут, кликните на Заустави и поново је покрени.

4. Кликните на Примени > У реду да сачувате промене.

5. Поновите све ове кораке за друге Виндовс услуге као што су Виндовс Аудио Ендпоинт Буилдер и Ремоте Процедуре Цалл (РПЦ).

Метод 13: Забраните ексклузивни приступ аудио уређају

Ипак, ако се борите са овим проблемом, морате бити сигурни да ниједан други програм не преузима контролу над вашим аудио уређајем. Можете да онемогућите разматрану функцију пратећи доле наведене кораке.

1. Као и раније, кликните десним тастером миша на икону Звучници и изаберите опцију Звукови.

2. Идите на картицу Репродукција.

3. Затим изаберите свој аудио уређај и кликните на дугме Својства као што је приказано.

4. На картици Опште, уверите се да је опција Коришћење уређаја подешена на Користи овај уређај (омогући) као што је приказано.

5. Кликните на Примени > У реду ако сте направили било какве промене.

6. Сада пређите на картицу Напредно и у менију Ексклузивни режим проверите да ли су следеће опције поништене.

 • Дозволите апликацијама да преузму искључиву контролу над овим уређајем.

 • Дајте приоритет апликацијама ексклузивног режима.

Напомена: Чим поништите избор опције Дозволи апликацијама да преузму искључиву контролу над овом опцијом уређаја, опција Дајте приоритет апликацијама у ексклузивном режиму ће аутоматски бити поништена.

7. На крају, кликните на Примени > ОК да сачувате промене.

Метод 14: Поправка и ресетовање игре

Ако вам ниједна од метода није помогла да решите овај проблем без звука у играма на Виндовс 10, али можете чути звук у другим играма на рачунару, постоји могућност да је ваша игра негде у конфликту. Дакле, у овом случају, поправите или ресетујте апликацију ако је могуће да бисте решили проблем.

Напомена: У овом водичу су приказани кораци за поправку и ресетовање Минецрафт Лаунцхер-а. Пратите кораке у складу са својом игром.

1. Притисните тастер Виндовс и откуцајте Минецрафт Лаунцхер.

2. Сада изаберите опцију подешавања апликације као што је истакнуто.

3. Померите се надоле и кликните на опцију Поправи као што је истакнуто.

Напомена: Поправка Минецрафт Лаунцхер-а неће утицати на податке апликације.

4. Ако се проблем и даље јавља, кликните на опцију Ресетуј као што је приказано.

Напомена: Подаци апликације ће бити избрисани ресетовањем Минецрафт покретача.

5. На крају, поново покрените рачунар и проверите да ли сте исправили грешку без звука у игрицама.

Напомена: Ипак, ако се суочите са истим, покушајте да поново инсталирате игру као последњу опцију. Прочитајте наш водич о томе како да поново инсталирате Валорант и примените исти за игру, што изазива проблеме.

Метод 15: Извршите враћање система у претходно стање

Ако вам ниједна од метода није помогла, једина преостала опција је да вратите рачунар на претходну верзију. Да бисте то урадили, пратите наш водич о томе како да користите враћање система на Виндовс 10 и примените упутства као што је приказано.

Након што вратите свој Виндовс 10 рачунар у претходно стање, проверите да ли имате поправљене прекиде звука приликом играња игрица Виндовс 10 проблем.

***

Надамо се да је овај водич био од помоћи и да сте могли да решите проблем без звука у играма на Виндовс 10. Слободно нам се обратите са својим упитима и предлозима преко одељка за коментаре у наставку. Такође, јавите нам шта следеће желите да научите.

  Како избрисати шифру производа из регистра на Виндовс 10