Поправите недостатак НВИДИА контролне табле у оперативном систему Виндовс 10

Било да се ради о страственом играчу или обичном кориснику рачунара, НВИДИА графичка картица увек заузима посебно место. Ову ГПУ апликацију је развила и лансирала НВИДИА корпорација, водећи произвођач технолошких производа у свету. Генерално, НВИДИА ГПУ се додаје вашем систему да бисте искусили високе перформансе и моћну графику. Овде, апликација НВИДИА Цонтрол Панел вам омогућава да контролишете и приступате подешавањима, својствима и функционисању графичке картице. Али шта се дешава када не можете да отворите или чак пронађете апликацију НВИДИА контролне табле из ведра неба? Оставља вас забринутим. Засучите рукаве свима који се боре са овим проблемом! Овај чланак ће вас упутити да решите проблем са НВИДИА контролном таблом која недостаје Виндовс 10. Дакле, наставите да читате да бисте решили проблем који недостаје у подешавањима екрана НВИДИА контролне табле.

Како да поправите НВИДИА контролну таблу која недостаје у оперативном систему Виндовс 10

Могу се навести различити разлози за недостатак апликације НВИДИА Цонтрол Панел у оперативном систему Виндовс 10. Али имајте на уму да ови разлози нису директни узрок проблема, што значи да су само могући исходи или сценарији који су довели до овог проблема састављени заједно.

  • Присуство застарелог, оштећеног или некомпатибилног драјвера узрокује грешке на вашој графичкој картици.
  • Недавно ажурирање за Виндовс 10 можда није компатибилно са НВИДИА драјвером. Дакле, морате га вратити на ранију верзију.
  • Када се датотеке оштете у апликацији НВИДИА Цонтрол Панел, оне се оштећују.
  • Друге уобичајене грешке и грешке могу изазвати проблеме са овим конкретним проблемом.

Пре него што наставите даље, проверите да ли имате НВИДИА чип инсталиран на рачунару. Спроведите доле наведене кораке да бисте проверили присуство апликације НВИДИА Цонтрол Панел Виндовс 10 преко услуге менаџера задатака.

1. Притисните Тастери Цтрл + Схифт + Есц заједно да отворите Таск Манагер.

2. У прозору Менаџера задатака, пређите на картицу Перформансе и изаберите ГПУ 0 или ГПУ 1 у левом окну.

3. У десном окну ГПУ-а погледајте назив модела графичке картице у горњем десном углу странице. Ако почиње са НВИДИА, онда би НВИДИА контролна табла требало да буде доступна на вашем рачунару.

  Најбољи менаџери међуспремника за Виндовс 10

Након провере, ако вас НВИДИА драјвер одушевљава својим присуством и недостаје само НВИДИА контролна табла, можете да следите доле наведене методе за решавање проблема да бисте решили овај проблем.

1. метод: Вратите Виндовс Упдате

Ажурирање вашег Виндовс 10 оперативног система представља захвалан напор. Али понекад је могуће да ваш графички драјвер можда није компатибилан са најновијим издањем или надограђеном верзијом Виндовс-а. Дакле, вратите најновије ажурирање за Виндовс са свог система да бисте решили проблем са НВИДИА контролном таблом који недостаје Виндовс 10.

1. Притисните тастере Виндовс + И да бисте покренули подешавања.

2. Изаберите Ажурирање и безбедност.

3. У левом окну изаберите Опоравак.

4. Кликните на дугме Започни.

5. Пратите упутства на екрану и ваш Виндовс ће се вратити на претходну верзију.

Метод 2: Откријте НВИДИА контролну таблу

Понекад несвесно, ако сакријете НВИДИА контролну таблу, она нестане. Ретко је такође могуће да ваш Виндовс 10 или апликација треће стране сакрију икону. Дакле, може изгледати као да недостаје. Извршите доле наведене кораке и откријте НВИДИА контролну таблу.

1. Притисните тастер Виндовс, откуцајте контролна табла и кликните на Отвори.

2. Овде подесите Виев би као велике иконе, а затим изаберите НВИДИА Цонтрол Панел са листе ставки.

3. Изаберите мени Десктоп који се налази на врху.

4. У менију Радна површина, уверите се да су опције Адд Десктоп Цонтект Мену и Схов Нотифицатион Траи Ицон омогућене. Ако није, означите га.

5. На крају, затворите апликацију НВИДИА Цонтрол Панел и покушајте да је отворите преко радне површине или системске палете.

Метод 3: Поново покрените НВИДИА услуге

Различите услуге стално раде у позадини како би друге апликације радиле несметано. Стога, поново покрените све услуге везане за НИВИДИА да би се поново појавила контролна табла. Ево како то да урадите и решите проблем који недостаје у подешавањима екрана НВИДИА контролне табле.

1. Притисните тастере Виндовс + Р заједно да бисте покренули дијалог Покрени.

2. Откуцајте сервицес.мсц и притисните тастер Ентер да бисте отворили прозор Услуге.

3. У прозорима Услуге пронађите услуге које почињу именом НВИДИА. Кликните десним тастером миша на сваку такву услугу и изаберите Поново покрени из контекстног менија.

4. Ако услуга није покренута, кликните на њу још једном десним тастером миша и кликните на Старт.

5. Поновите кораке 3 и 4 да бисте поново покренули и следеће услуге:

  • НВИДИА ЛоцалСистем контејнер
  • НВИДИА НетворкСервице контејнер
  • НВИДИА телеметријски контејнер
  Како покренути Виндовс апликације на Мац ОС Кс са Вине-ом [Guide]

Проверите да ли овај метод враћа апликацију НВИДИА Цонтрол Панел. Ако не, немојте још губити наду. Испробајте следеће решење за отклањање проблема са НВИДИА контролном таблом која недостаје Виндовс 10.

Метод 4: Ажурирајте НВИДИА графички драјвер

Графички драјвер је суштинска карактеристика сваке онлајн игре или самог рачунара. Произвођачи ГПУ-а често објављују ажурирања и функције. Такође, да бисте избегли било какву врсту техничких проблема као што су треперење екрана, неправилан рад екрана, укључивање/искључивање екрана и тако даље, неопходно је ажурирати графички драјвер јер су они одговорни за ефикасност и перформансе рачунара. Дакле, ажурирајте графички драјвер и видите да ли ово ажурирање функционише. Прочитајте наш водич о 4 начина за ажурирање графичких драјвера у оперативном систему Виндовс 10.

Метод 5: Ручно отворите НВИДИА контролну таблу

Можете натерати да се НВИДИА контролна табла појави тако што ћете је ручно покренути. Да бисте то урадили, следите доле наведене кораке.

1. Притисните истовремено тастере Виндовс + Е да бисте покренули Филе Екплорер.

2. Идите на следећу путању локације.

C:Program FilesNVIDIA Corporation

Напомена: Локација се може разликовати у зависности од ваше инсталације.

3. Двапут кликните и отворите директоријум Цонтрол Панел Цлиент. Пронађите и кликните десним тастером миша на датотеку нвцплуи.еке. Затим изаберите Покрени као администратор из контекстног менија.

Проверите да ли је НВИДИА контролна табла на којој недостаје Виндовс 10 поново пронађена.

Метод 6: Немојте оверклоковати ГПУ

Оверклокирање ГПУ-а уклања ограничења графичке картице и омогућава јој да ради изнад своје сигурносне границе. Стога овај процес понекад може изазвати грешку. Стога је неопходно не прећи границу. То је зато што би убудуће ограничење могло зауставити функционисање ваше графичке картице. А овај оверклоковани ГПУ би могао бити разлог за недостајућу НВИДИА контролну таблу. Иако директан узрок није пронађен, многи корисници су открили да је смањење оверклока ГПУ-а омогућило да НВИДИА контролна табла поново буде видљива.

Метод 7: Измените подешавања компатибилности

Ако се грешка често понавља чак и након што је отклонимо, НВИДИА подршка нам је пружила трајно решење. Пратите доле наведене кораке да бисте изменили подешавања компатибилности и решили проблем који недостаје у подешавањима екрана НВИДИА контролне табле.

1. Притисните тастере Виндовс + Е заједно да бисте отворили Филе Екплорер.

2. Идите до следеће локације.

C:Program FilesNVIDIA CorporationDisplay.NvContainer

3. У фасцикли Дисплаи.НвЦонтаинер пронађите датотеку Дисплаи.НвЦонтаинер. Кликните десним тастером миша на њега и изаберите Копирај из контекстног менија.

  Како избрисати историју међуспремника у оперативном систему Виндовс 10

4. Притисните тастере Виндовс + Р заједно да бисте покренули дијалог Покрени.

5. Откуцајте схелл:стартуп и притисните тастер Ентер да бисте покренули фолдер за покретање.

6. У фасцикли, истовремено притисните тастере Цтрл + В да бисте налепили копирани фолдер.

7. Затим кликните десним тастером миша на копирану фасциклу Дисплаи.НвЦонтаинер и изаберите Својства из контекстног менија.

8. У прозору Својства идите на картицу Компатибилност. Сада означите поље Покрени овај програм као администратор у одељку Подешавања. Изаберите Примени, а затим кликните на ОК да бисте сачували направљене промене.

Проверите да ли су подешавања екрана НВИДИА контролне табле која недостају у вашем Виндовс 10 исправљена.

Метод 8: Поново инсталирајте НВИДИА графички драјвер

Ниједно од горе наведених решења није успело? Не брини. Имате још један последњи метод за вежбање. То је да покушате да поново инсталирате апликацију НВИДИА Цонтрол Панел. Ево како да деинсталирате и поново инсталирате апликацију.

1. Притисните тастер Виндовс, откуцајте менаџер уређаја и кликните на Отвори.

2. Двапут кликните на Дисплаи адаптерс да бисте проширили управљачки програм.

3. Овде кликните десним тастером миша на НВИДИА графички драјвер или адаптер и изаберите Деинсталирај уређај у контекстуалном менију.

4. Пратите упутства на екрану да бисте деинсталирали управљачки програм и поново покренули рачунар.

5. Идите на страницу за преузимање НВИДИА драјвера и попуните детаље о моделу НВИДИА адаптера и изаберите Претрага.

6. На новој страници кликните на Преузми да бисте преузели чаробњака за инсталацију.

7. Када се преузме, покрените датотеку за подешавање и инсталирајте драјвер на свој систем.

8. На крају, поново покрените рачунар и видите да ли можете да пронађете НВИДИА контролну таблу на радној површини или системској палети.

Професионални савет: Како инсталирати апликацију НВИДИА Цонтрол Панел

Да бисте инсталирали НВИДИА Цонтрол апликацију из Мицрософт Сторе-а, примените доле наведене кораке:

1. Идите на страницу Мицрософт продавнице НВИДИА Цонтрол Панел.

Напомена: Уверите се да су испуњени сви системски захтеви.

2. Изаберите дугме Преузми да бисте инсталирали апликацију.

Проверите да ли проблем са НВИДИА контролном таблом недостаје Виндовс 10 и даље постоји.

***

Надамо се да је овај водич био од помоћи и да сте успели да поправите НВИДИА контролну таблу која недостаје у оперативном систему Виндовс 10. Обавестите нас која метода је најбоље функционисала. Слободно нам се обратите за било какве упите или сугестије путем одељка за коментаре који је дат у наставку. Такође, реците нам шта следеће желите да научите.