Прегледајте медијске датотеке на својој мрежи са свог Андроид телефона и пребаците их на Цхромецаст

Ако имате Цхромецаст, врло вероватно имате Плек или сличну апликацију инсталирану и на радној површини и на Андроид телефону. Плек је најбоља апликација за стриминг медија на Цхромецаст. Мобилне апликације делују као одлични даљински управљачи за репродукцију медија, али ако тражите супер једноставно решење без подешавања за прегледавање медијских датотека на било ком уређају на вашој мрежи и њихово репродуковање преко Цхромецаст-а, Плек није оно што сте тражити. Решење лежи у ВЛЦ плејеру и бета верзији његове Андроид апликације. Ево шта треба да урадите.

Да бисте претраживали медијске датотеке на вашој мрежи, потребна вам је апликација која може да тражи и прегледа датотеке на мрежним локацијама. Такође вам је потребан Андроид телефон који изворно подржава пребацивање, тј. морате да користите Андроид 4.4.2 или новији.

Апликација ВЛЦ Плаиер као што је раније поменуто је у бета верзији, тако да да бисте је преузели, мораћете да се придружите Бета програму и постанете тестер. Стабилна верзија апликације у Гоогле Плаи продавници још увек нема ову функцију. Проверите да ли је Бета верзија 1.9.0.

Када имате апликацију на телефону, отворите је и отворите фиоку за навигацију. Додирните опцију „Локална мрежа“ и сачекајте док апликација попуни листу сваког уређаја, рачунара или сервера, на вашој мрежи. На снимцима испод можете видети да апликација препознаје Плек сервер као и рачунаре на којима се не покрећу серверске апликације.

Додирните рачунар или сервер на који желите да се повежете. Можда ће вам бити затражено да унесете пријаву и лозинку за тај уређај након чега можете да се крећете до и изаберете коју год датотеку желите да репродукујете.

  9 најбољих апликација за чишћење смећа за Андроид за убрзавање вашег телефона

Када је датотека спремна за репродукцију, све што је преостало је да је пребаците. Повуците надоле област за обавештења и додирните дугме „Пребаци“. Изворна подршка за Цхромецаст значи да ће аутоматски препознати репродукцију медија и савршено их пребацити на ваш ТВ или монитор. Осим што вам је потребна Бета ВЛЦ апликација, не морате ништа да подешавате на рачунару. Можете да уђете у кућу пријатеља, повежете се на њихову ВиФи мрежу и почнете да преносите медије са његовог рачунара на њихов ТВ/монитор само помоћу телефона.

Придружите се ВЛЦ Бета програму

Постаните тестер за ВЛЦ Бета