Преглед слушалица за виртуелну стварност ВР Схинецон

Слушалице за виртуелну стварност полако улазе на главно тржиште. Мањи, јефтинији сетови у облику Гоогле Цардбоард-а су већ неко време били у продаји, а 2015. је дуго очекивани Оцулус Рифт пуштен у продају за невероватних 600 долара. Комплет се налази на врхунском тржишту ВР слушалица и захтева од корисника да поседују десктоп са најновијим хардвером. Између Гоогле Цардбоард-а и Оцулус Рифт-а постоји безброј ВР слушалица које су тренутно доступне свима који желе да уживају у ВР игрици или импресивном ВР искуству без трошења много новца, а ВР Схинецон је једна веома добра опција. Узели смо слушалице на пробно окретање и ево нашег прегледа уређаја.

ВР Схинецон је тежак 1,1 фунту и за напајање му је потребан или иПхоне или Андроид телефон. Коштају 35 долара на Амазону како их продаје Елегиант. Слушалице ће радити са телефоном који има екран од 3,5 до 6,0 инча. Уређај нема уграђене звучнике, међутим, можете лако повезати слушалице са телефоном са одличним резултатима. Уређај нема дугмад за ‘акцију’, нема дугмад за додир на екрану и не долази са контролером за игру. Све ово ограничава игре које ћете моћи да играте користећи слушалице и искључује и неке Гоогле Цардбоард игре.

Подесити

Подешавање слушалица укључује само уклањање малих пластичних фолија са сочива. Приложено је упутство са упутствима за уметање телефона и подешавање растојања зеница и удаљености објекта. Морате да знате где се налазе точкови за оба, али ћете моћи да их сами прилагодите само када будете спремни за игру или апликацију на свом телефону.

  Како креирати, монтирати и снимити ИСО датотеку у Линуку

Уређај има мекане подесиве кожне каишеве које треба да подесите према величини главе. Отварају се/затварају помоћу чичак траке и могу се користити за подешавање слушалица на мањој или већој глави.

Фоцал Адјустментс

Слушалице имају две врсте подешавања фокуса; подешавање зенице и растојање предмета. Подешавање зенице се односи на растојање између ваших очију. Иако разлика између особе до особе може бити веома мала, када гледате екран у тако великој близини као у слушалицама, мала разлика ће имати значајан утицај. Подешавање удаљености од точка на врху уређаја савршено поравнава слику

Друго подешавање фокуса је удаљеност објекта. Контролише се помоћу два дугмета са обе стране комплета. Удаљеност објекта ће се повећати или смањити колико је „близу“ екрана вашег телефона. Ово вам омогућава да боље фокусирате екран.

Кратковидна компензација

Слушалице могу да компензују свакога ко има миопију (кратковидост) до шест степени, што је граница за тешку миопију и вероватно ће покрити већину корисника са оштећеним видом. За свакога ко има већи број, најбоље је да користите контактна сочива јер наочаре не леже добро унутар слушалица.

Гаме Плаи

На страну хардверска и визуелна подешавања, важно питање са било којим ВР слушалицама је колико добро прати ваше кретање и колико је добар поглед. Уређај нема сопствене сензоре и у потпуности се ослања на сензоре вашег телефона да би вам пружио импресивно искуство. Видно поље помало недостаје, али је и даље погодно за некога ко жели да испроба ВР апликације и игре на нечему што је мало поузданије од Гоогле Цардбоард-а.

  Како да поправите Гоогле Меет приказ мреже не ради

Закључак

Слушалице су прилично добре за 35 долара. Можемо се надати да ће будући модели дати боље видно поље, али ово добро ради. Издржљив је и удобан за ношење. Ако не добијате Оцулус, ово је прилично добра и веома разумна алтернатива.

Можете потражити и купити ВР Схинецон од Амазона.