Претражујте и пређите на отворену картицу помоћу гласовне команде [Chrome]


Интеграција гласовне претраге стигла је у Цхроме пре доста времена и то је одлична разводњена основна верзија Гоогле тренутно. Једна од многих разлика између Гоогле тренутно и гласовне претраге на Цхроме-у је та што Гоогле тренутно може да покреће апликације инсталиране на вашем уређају, док је гласовна претрага једноставно оно што њено име имплицира да нема подршку за било коју другу функцију прегледача. Табс Боард је проширење за Цхроме које вам помаже да прелазите између картица отворених у прозору. Такође вам омогућава да претражујете картице гласовном командом, што је оно што га разликује од осталих екстензија за управљање картицама. И гласовна претрага и прекривач за пребацивање картица могу се отворити помоћу пречице на тастатури коју корисник може да прилагоди. Картице можете тражити било гласовном командом или их можете претраживати и бирати помоћу миша. Екстензија наводи отворене картице у преклопу на дну Цхроме-а.

Табс Таб додаје дугме поред УРЛ траке где можете да изаберете језик и прилагодите пречице.

Притисните Цтрл+Схифт+А да бисте отворили преклоп који ће излистати све картице. Свака картица има сличицу и можете кликнути на сличицу да бисте прешли на одговарајућу картицу. Преклапање има траку за претрагу коју можете да користите за претрагу картица и дугме микрофона које можете да користите за позивање гласовне претраге ако не желите да притиснете пречицу на тастатури за гласовну претрагу.

Да бисте покренули гласовну претрагу, притисните Цтрл+Схифт+Б и изговорите име веб локације на коју желите да се пребаците. Запамтите да веб локација већ мора бити отворена на картици. Екстензија идентификује коју веб локацију желите и бира је за вас са осталих картица. И даље морате да кликнете на картицу да бисте прешли на веб локацију. Ако имате веб локацију отворену у две или више картица, проширење ће их повући нагоре и ви можете да изаберете на коју желите да се пребаците.

  Како контролисати експозицију у апликацији за камеру на иПхоне-у

Осим што можете да се пребаците на другу картицу, картицу можете затворити и помоћу дугмета за затварање у горњем десном углу прегледа сличице. Да бисте одбацили преклапање, једноставно притисните пречицу коју сте користили да бисте га приказали. Да би ‘чуо’ ваше гласовне команде, локал ће тражити приступ вашем микрофону. Нажалост, не памти да сте му дозволили приступ и сваки пут када извршите гласовну претрагу, мораћете поново да му дате дозволу. Ово је далеко највећи недостатак проширења. Препознаје гласовну команду тачно и са мало или без одлагања.

Инсталирајте Табс Боард из Цхроме веб продавнице