Проверите да ли је ваш рачунар компатибилан са Оцулус Рифт


Оцулус Рифт је једна од најперспективнијих ВР слушалица за улазак на тржиште. Иако је уређај изашао неколико година, сада је коначно доступан за куповину широким масама по прилично високој цени. Међутим, пре него што га купите, постоји нешто да се заустави и размотри, а то је да ли ваш тренутни рачунар може да покрене уређај или не. Да бисте покренули Оцулус Рифт, биће вам потребан веома моћан рачунар. Чак и нешто што сте можда купили пре неколико месеци можда неће радити. На срећу, Оцулус Рифт је објавио апликацију за тестирање компатибилности вашег система за уређај.

Преузмите алатку за проверу компатибилности (линк на крају) и покрените је. Не мора да се инсталира и биће потребно неколико секунди да се анализира хардвер и софтвер, односно оперативни систем на вашем рачунару. Пре него што кликнете на дугме „Старт“, можда бисте желели да спречите да апликација шаље системске информације Оцулус-у.

Када се провера заврши, добићете комплетну листу хардверских компоненти које су компатибилне, а које не са ВР уређајем. Вероватно је да чак и ако имате веома моћну опрему за игре, неке или све ваше компоненте можда неће бити компатибилне са уређајем. За компоненту која није компатибилна, проширите падајући мени и проверите минимални захтев за њу.

У случају да на крају направите нови рачунар за покретање Оцулус Рифт-а, можете поново да користите компатибилне делове са новим које купите. Ако сте заинтересовани за готове поставке, кликните на дугме „Наручи рачунар“ на врху и бићете одведени на неке готове десктоп рачунаре које је одобрио Оцулус које можете купити. Имајте на уму да сви имају цену од 999 долара и/или више.

  12 најбољих савета за прављење прилагођеног рачунара за игре

Преузмите Оцулус алатку за проверу компатибилности

преко Лифехацкер-а