Проверите зашто ваш рачунар није компатибилан

Очекује се да ће Виндовс 11 стићи касније ове године. Ова временска линија може или не мора бити стварна, али Мицрософт је објавио минималне хардверске захтеве за ОС. Такође су објавили, а затим уклонили апликацију Хеалтх цхецк која је проверавала компатибилност система са Виндовс 11.

Корисници који желе да покрену Виндовс 11 на свом тренутном систему уместо да купују нови имају основне захтеве за наставак, или могу покушати да инсталирају бета верзију и она ће им рећи да ли је њихов систем компатибилан са ОС-ом.

Виндовс 11 Проверите зашто ваш рачунар није компатибилан

Зашто не Виндовс 11?

Минимални хардверски захтеви и провера компатибилности су корисни, али многи корисници сматрају да су њихови системи и даље означени као некомпатибилни за нови ОС упркос испуњавању наведених захтева.

Никада се не помиње хардверска компонента која чини систем некомпатибилним са Виндовс 11. Корисницима је углавном остављено да то сами схвате, а ту се појављује Зашто не Виндовс 11.

Зашто не Виндовс 11 је бесплатна скрипта за проверу здравља отвореног кода треће стране која вам, у смислу компоненти, говори зашто ваш систем можда није компатибилан са Виндовс 11.

Користите Зашто не Виндовс 11

Да бисте користили Зашто не Виндовс 11, следите ове кораке.

Преузмите Зашто не Виндовс 11 са Гитхуб-а.
Покрените ЕКСЕ датотеку.
Дозволите скрипти да скенира систем.
Хардверске компоненте које нису компатибилне биће с разлогом истакнуте.

  Како да користите ЦхатГПТ са Гоогле Цолаб-ом

Зашто не Виндовс 11 захтеви и ограничења

Зашто не Виндовс 11 има неке основне захтеве за његово покретање.

Скрипта ће радити на Виндовс 8.1 и компатибилна је са најновијом Виндовс 10 верзијом
Скрипта се неће покренути на Виндовс 7.
На систему Виндовс 8.1, можда неће моћи тачно да провери да ли је подршка за ДирецтКс 12 потребна за ХДР функцију, али није блокатор када је у питању инсталирање Виндовс 11.
На Виндовс 10 систему, апликација ће радити само ако је систем 64-битни систем.
На Виндовс 8.1 систему, апликација ће моћи да ради на 32-битном систему као и на 64-битном систему.

Тачност резултата

Зашто не Виндовс 11 је прилично тачан. Требало би да знате да када вам Виндовс 11 каже да систем није компатибилан током процеса надоградње, није увек с обзиром на то да ОС неће радити на њему. Можда неће моћи да покрене све функције оперативног система Виндовс 11, али ако имате донекле новији хардвер, требало би да може да ради без икаквих проблема.

Узмите пример скрипте која се покреће на систему који ради под оперативним системом Виндовс 11 и видећете да је ЦПУ означен као разлог зашто систем можда није компатибилан. Због тога га и Виндовс 11 може означити, али као што видите, ОС ради добро.

Закључак

Зашто не Виндовс 11 ће вам помоћи да схватите шта спречава ваш систем да покрене Виндовс 11. У неким случајевима, можда ћете моћи да решите проблем, нпр. ако сте онемогућили безбедно покретање, можете га омогућити и моћи ћете да инсталирате ОС. У другим случајевима, можда ћете морати да надоградите хардвер, нпр. ако немате ТПМ чип или ако ТПМ чип није верзије 2.0 (или новије).

  Како савладати песму: Водич за почетнике