Проверите компатибилност система за Виндовс 11 помоћу апликације Хеалтх Цхецк

Виндовс 11 је званично најављен. Проћи ће неко време пре него што стабилно издање буде доступно, али за оне који су заинтересовани и имају резервни лаптоп који лежи унаоколо, можете погледати верзију пре издања. Није јасно да ли ће надоградња са Виндовс 10 на Виндовс 11 бити бесплатна или не.

Виндовс 11 апликација за проверу здравља

Компатибилност система Виндовс 11

Мицрософт има објавио листу минималних хардверских захтева за покретање Виндовс 11. Нису превише захтевни и то значи да ће већина система који могу да покрећу Виндовс 10 моћи да покреће Виндовс 11.

Ови захтеви су;

Процесор: 1 гигахерц (ГХз) или бржи са 2 или више језгара
Меморија: 4 ГБ РАМ
Системски фирмвер: УЕФИ, способан за безбедно покретање
ТПМ Трустед Платформ Модуле (ТПМ) верзија 2.0 (како проверити ТПМ)
Графичка картица ДирецтКс 12 компатибилна графика / ВДДМ 2.к
Екран: Већи од 9 инча са минималном резолуцијом од 720п

За одређене функције, можете погледати детаљну листу и видети који је хардвер потребан за одређену функцију. На основу горње листе, захтев од 4 ГБ РАМ-а може бити оно што искључује већину система из надоградње на Виндовс 11.

Виндовс 11 апликација за проверу здравља

Када је Виндовс 10 изашао, Мицрософт је дозволио корисницима да провере да ли је њихов систем компатибилан са новим ОС-ом или не преко алата за надоградњу. Објавио је, а затим уклонио апликацију за проверу здравља. Он врши проверу компатибилности на вашем систему да види да ли ће покренути Виндовс 11.

Мицрософт га је уклонио, али га и даље можете преузети онлајн репозиторијуми као што је Софтпедиа.

Преузмите апликацију Хеалтх Цхецк.
Покрените МСИ датотеку и инсталирајте је.
Отворите апликацију и кликните на Провери сада.

Нетачни резултати

Мицрософт је укинуо апликацију Хеалтх Цхецк јер су се многи корисници жалили да даје погрешне резултате. Моји тестови су показали да мој систем није компатибилан са Виндовс 11 јер процесор не испуњава услове, што је нетачно. Мој процесор је више него способан да покреће Виндовс 11 на основу системских захтева које је објавио Мицрософт. Апликација очигледно има проблеме којих је Мицрософт свестан.

Ако желите да проверите да ли је ваш систем компатибилан са оперативним системом Виндовс 11, препоручујемо вам да погледате системске захтеве док Мицрософт не реши шта није у реду са апликацијом Хеалтх Цхецк.

Закључак

Виндовс 11 неће ускоро изаћи, али када се појави, сигурно ће бити много нових система са хардвером који га може покренути. Имате времена да одлучите да ли желите да надоградите свој тренутни систем на Виндовс 11 или желите да купите потпуно нови. Како време буде пролазило, сазнаћемо више о Виндовс 11 и функцијама са којима ће он долазити, као и хардверу потребном за коришћење тих функција, па пратите ажурирања и доносите информисану одлуку.