Проверите које апликације највише троше батерију у иОС-у 9 [iPhone Tip]


Пражњење батерије је чест проблем паметног телефона. Можда бисмо желели да се претварамо да је то нешто што мучи само кориснике Андроид-а, али корисници иПхоне-а имају исто тако лоше као и они. Батерија и колико брзо би се могла испразнити ограничавају колико времена можемо да проведемо и да се прописно ослањамо на наш уређај када смо напољу. Људи прибегавају резервним опцијама као што су футроле које могу да напуне ваш телефон или да мало појачају пуњење. Један веома основни начин да сачувате напуњеност батерије је да не играте игрице када сте напољу. Основна комуникација је важнија функција за коју вам је потребан телефон. Задовољство разбијањем пругасте комбинације слаткиша долази касније. иОС 9 има много проактивнији приступ како би вам помогао да пронађете које апликације највише троше батерију са наменском функцијом која извештава о потрошњи батерије за сваку апликацију. Ево како можете да пронађете које апликације највише троше батерију вашег иПхоне-а у иОС-у 9.

Идите на Подешавања>Батерија и померите се надоле да бисте видели комплетну листу апликација и њихову потрошњу батерије. Подразумевана картица вам показује колико је батерија апликација потрошила у последња 24 сата. Ако додирнете дугме сата, проценат ће бити рашчлањен тако да можете да видите колико се активности апликације догодило када је била на екрану (активно сте је користили) и колико се дешавало у позадини.

Додирните картицу под називом „Последњи Кс дани“ и видећете потрошњу батерије у апликацијама током дужег периода дана (све док ваш телефон прикупља податке). Ако додирнете дугме сата, можете видети колики се део активности апликације десио на екрану иу позадини за историјске податке.

  Персонализовани видео стриминг за Андроид и иОС

Ово не само да ће вам помоћи да одлучите које апликације да избегавате да користите када сте напољу и када вам је батерија при крају, већ ће вам помоћи и да идентификујете највећи пражњење батерије на вашем телефону. Лично сам био изненађен када сам видео да Фацебоок троши највише батерије на мом телефону, а многе игре за које сам претпоставио да су батерије трошиле су врло мало батерије.