Пронађите који је слајд у вашој ПоверПоинт презентацији највећи по величини


ПоверПоинт вам омогућава да додате различите типове медијских датотека у презентацију. Све од слика, видео записа и аудио датотека може се додати на слајд. Подршка за толико различитих врста медија без сумње чини изузетно лакшим креирање занимљивих презентација, али истовремено, са сваком сликом, графиконом, документом, видео и аудио датотеком коју додате, сама презентација постаје све већа и већа у величина. Ако величина датотеке презентације икада постане проблем, било када је шаљете е-поштом или када је делите путем услуге за дељење датотека у облаку, или ћете морати да пронађете алтернативни метод за слање датотеке или ћете морати да је смањите на величина. Ево како можете да проверите који је слајд у презентацији највећи и да смањите где је то заиста важно.

Отворите презентацију у ПоверПоинт-у. Идите на Филе>Дели и кликните на дугме Објави. Када се то од вас затражи, изаберите све слајдове за објављивање. Изаберите локацију за чување објављених слајдова. Уверите се да сте их објавили у сопственој фасцикли и да се у њој не налазе друге датотеке.

Када су слајдови објављени, отворите фасциклу у којој сте их објавили. Сваки слајд се појављује као самостална датотека. Сортирајте их по величини датотеке и проверите која је најтежа. Сада знате која је то датотека коју бисте требали смањити.

Ако је у питању слање презентације путем е-поште, најбоље је да зипујете датотеку или користите услугу у облаку која подржава веће датотеке. Смањење величине клизача заиста би требало да буде последње решење. Да бисте смањили величину слајда, покушајте да оптимизујете слике и медије које сте му додали или размислите о повезивању са медијима унутар слајда уместо да их укључите у датотеку.