Пустите видео преко Цхромецаст-а и усмерите аудио кроз свој ПЦ или Мац

Цхромецаст вам не дозвољава да одвојите аудио и видео токове било ког медија које желите да репродукујете. Када емитујете било шта са свог рачунара, немате другог избора осим да емитујете и аудио и видео, што је у реду ако преносите на ТВ који ће имати уграђене звучнике. Међутим, ако имате велики монитор на који повезујете Цхромецаст, а он нема звучнике или звучнике лошег квалитета, можда бисте радије усмерили звук свега што гледате преко рачунара. Једини проблем је што не можете. Не само да Цхромецаст не подржава ову функцију, већ још нема доступних апликација које то подржавају. То значи да је једини начин да то урадите уз мало незгодног посла, а ми имамо управо то за вас.

Ово заобилажење захтева следеће;

Апликација која може да репродукује видео снимке и преноси на Цхромецаст. Користили смо додатак Гоогле Цаст, Цхроме претраживач и Плек.
Друга апликација за репродукцију медија која не мора да може да се пребаци на Цхромецаст, али може да репродукује спорни видео. Снажно вас не препоручујемо да користите подразумевану апликацију Филмови и ТВ у оперативном систему Виндовс 10 јер аутоматски паузира репродукцију када је минимизирана. Користили смо ВЛЦ плејер.
Датотека коју желите да репродукујете треба да буде присутна или на локалном серверу или на вашем чврстом диску.
Требало би да знате пре него што наставите да ће, пошто је ово заобилажење, имати ограничења.

Корак 1: Отворите апликацију коју ћете користити за пребацивање на ТВ/монитор. Повежите га са Цхромецаст-ом тако да буде спреман за емитовање и изаберите медије које желите да репродукујете. Немојте још играти. Смањите јачину звука ако ваш ТВ има звучнике тако да звук уопште не долази кроз њих. Подесите ствари тако да требате само да кликнете на ‘Плаи’ да бисте започели играње/цаст.

  8 најбољих АПИ-ја за генерисање видеа и слика за друштвене медије, е-трговину и још много тога!

Корак 2: Отворите датотеку још једном у другој апликацији за медијски плејер коју имате и зауставите је. Немојте паузирати датотеку, већ је зауставите тако да је репродукција подешена на нула секунди.

Корак 3: Поставите прозоре апликације један поред другог тако да можете лако да прелазите између њих без икаквог одлагања. Кликните на плаи у апликацији коју користите за пребацивање на Цхромецаст. Биће потребно неко време, секунда или можда десет, да апликација почне да репродукује видео на вашем ТВ-у/монитору. Када почне да се репродукује, пустите исти видео у другој апликацији.

Корак 4: Синхронизујте звук са видео записом. Овде ће вам ВЛЦ плејер добро доћи јер вам омогућава да скочите на позицију у видеу. Користите време које филм проведе пролазећи кроз уводне шпице да бисте синхронизовали аудио и видео.

Ово што се може заобићи долази са недостацима као што је то како нећете моћи да паузирате видео без да звук не буде синхронизован. Биће потребно много покушаја и грешака да се звук усклади са видео снимком. За видео који желите да стримујете са Нетфлик-а, ово неће функционисати осим ако немате веома брзу мрежну везу која може да стримује видео два пута и да га емитује без прекида синхронизације. Непотребно је рећи да неко треба да развије апликацију да би ово омогућило и лакше подесило.