Пустите филмове са медијског сервера на ТВ помоћу телефона [Chromecast]

Прегледали смо Плек као апликацију коју морају имати сви који имају Цхромецаст апликацију. Плек у основи креира медијски сервер на вашем рачунару, али његова популарност произилази из његове подршке за Цхромецаст коју има врло мало других апликација за медијски сервер. Ако већ користите другу апликацију медијског сервера и не желите да пређете на Плек, или је близу конкурентског Емби-а, уместо тога можете да користите свој иПхоне или Андроид телефон да контролишете медије и пребаците их на Цхромецаст. Прочешљали смо продавнице апликација за иОС и Андроид да бисмо пронашли апликације које вам омогућавају да пуштате филмове и ТВ емисије са медијског сервера и преносите их на ТВ.

Апликације за даљинско управљање медијским сервером за Цхромецаст – иОС

ВидеоЦаст Фор Цхромецаст је бесплатна апликација која ће скенирати вашу Ви-Фи мрежу у потрази за медијским серверима. Тестирали смо апликацију са сервером креираним помоћу Сервиио-а. Изаберите сервер са листе медијских извора у апликацији, а затим идите до фасцикле са вашим филмовима у њој. Пре него што пустите филм, додирните дугме Цхромецаст у горњем десном углу и повежите се са својим Цхромецаст уређајем. Када се повежете, можете да репродукујете свој филм. ВидеоЦаст За Цхромецаст подржавају МП4, ВебМ и МОВ медијске контејнере. Мораћете да преузмете прокси ако желите да пуштате видео записе у МКВ и АВИ формату.

Преузмите ВидеоЦаст за Цхромецаст из Апп Сторе-а

ДЛНА за Цхромецаст је много незграпнија апликација са много реклама која ради прилично добро. Може да открије медијске сервере преко вашег Ви-Фи-ја и репродукује медије са њих веома глатко и у одличном квалитету. Подршка за медијске формате је ограничена, али ако је већина ваше медијске колекције у МП4 или МОВ формату, можда бисте испробали ову апликацију.

  Шта је виртуелни приватни облак? Научите како то функционише

Инсталирајте ДЛНА за Цхромецаст из Апп Сторе-а

Апликације за даљинско управљање медијским сервером за Цхромецаст – Андроид

Уз Андроид 6.0, цео ОС подржава Цхромецаст. У основи можете да користите било коју апликацију која може да приступи медијском серверу, а затим да пребаците екран на ТВ помоћу функције изворног пребацивања. Ако користите старији телефон који нема изворну подршку за Цхромецаст, Сервер Цаст Цхромецаст/СмартТВ је апликација за коришћење. Оно што је најважније код ове апликације је да нуди подршку за титлове. Инсталирајте га и он ће открити медијске сервере на вашој мрежи. Потребно је мало времена да се учитају наслови, али они су приказани са својим постерима. Корисничко сучеље је боље од онога што добијате у иОС апликацијама и репродукција је одлична.

Преузмите Сервер Цаст Цхромецаст/СмартТВ из Гоогле Плаи продавнице

Постоје плаћене апликације које функционишу једнако добро, ако не и боље од оних које смо навели. Што се бесплатних решења тиче, ова су најбоља. За Плек кориснике, Плек Андроид и иОС апликације су постојећи даљински управљачи, али неке функције у апликацији су ограничене за бесплатне кориснике. Ако одлучите да користите Емби, он такође има своје апликације за мобилне кориснике које делују као даљински управљачи.