Разграничите податке колоне користећи размак, нови ред, двотачку, тачку и зарез

Да ли вам је икада било потребно да разграничите податке колоне, али сте желели да то урадите на најбржи и најлакши могући начин који није захтевао никакав напор са ваше стране осим само лепљења података колоне? ДелимЦо је веб апликација која ради управо то. То је апликација без бесмислица у коју можете налепити податке колоне и изабрати како желите да их разграничите. Апликација подржава размак, нову линију, двотачку, тачку и зарез и вертикалну траку. Можете одабрати који знак желите да користите да разграничите податке и конвертујете их у свом претраживачу. Нема датотека за преузимање; копирате раздвојене податке и налепите их где год желите да их користите.

У поље „Подаци о колони“ налепите податке из колоне. Видећете четири дугмета између оквира са подацима колоне и оквира са разграниченим подацима. Кликните на горње дугме да бисте открили различите знакове за разграничење и изаберите који желите да користите. Подразумевано је постављен на зарез.

Кликните на дугме са стрелицом удесно да обрадите податке који се појављују у пољу „Овде су разграничени подаци“. Ако пређете курсором миша преко њега, појављује се плутајуће дугме за избор. Кликните на њега да бисте изабрали цео текст у пољу. Приметићете да постоји и дугме са стрелицом налево. Кликом на њега неће се подаци поново распоредити у колоне, али можете га користити да поново разграничите текст користећи други знак. Кликните на дугме црвеног крста да обришете оба поља са подацима.

  Како се пребацити на нови Фацебоок десктоп интерфејс

Испод два поља са подацима видећете подешавања конвертора. Можете их користити да средите раздвојени текст или га учините читљивијим додавањем наводника сваком запису или тако што ћете га раставити када се конвертује.

Ако имате инсталиран Мицрософт Екцел на вашем систему, вероватно вам неће требати оваква апликација, али чак и Екцел има своја ограничења. На крају крајева, то је програм за табеларне прорачуне и разграничење података је само једна од његових мањих карактеристика. С друге стране, ДелимЦо није користан само за податке копиране из табеле, већ ради и за скоро све податке које имате, као што су СКЛ упити и код.

Осим што се један или два елемента странице преклапају, нема шта да се критикује у вези са овом апликацијом. Направљен је да служи једној сврси и то ради изузетно добро. Што се тиче листе жеља за функције, можда би корисници више волели могућност да отпреме датотеку, као и могућност да копирају и налепе податке. Опција за преузимање разграничених података као датотеке, поред копирања, такође може бити добродошла, али не имплицирамо да је апликација на било који начин покварена. Овакве апликације чине интернет лепим.

Посетите ДелимЦо