(РЕШЕНО) Штампач штампа само пола странице у оперативном систему Виндовс 10

Штампачи су један од ретких хардверских уређаја који се повезују преко УСБ порта, али који су понекад невероватно тешки за коришћење. Једном када наиђете на проблем са штампачем, можда ћете на крају посветити сате покушавајући да га поправите.

Поправи штампач штампа само половину странице

Ако покушавате да одштампате документ, а ваш штампач штампа само пола странице, може бити неколико разлога и можда нису сви повезани са штампачем.

Прво покушајте да одштампате пробну страницу. Проверите упутство за штампач да бисте видели како штампа пробну страницу. Неки штампачи имају наменско дугме или опцију на контролној табли штампача на уређају. Ако се пробна страница добро штампа, испробајте исправке у наставку.

Ако је квалитет штампе угрожен, тј. можда неће бити довољно мастила за штампање свега, проверите нивое мастила у кертриџима и допуните их ако је потребно.

1. Проверите конфигурације штампача

Штампач може бити конфигурисан да штампа на мањем папиру док је документ креиран на већем папиру. Уверите се да знате величину папира који сте убацили у штампач.

Отворите Цонтрол Панел.
Идите на Хардвер и звук>Уређаји и штампачи.
Кликните десним тастером миша на штампач и изаберите Поставке штампача из контекстног менија.
Идите на падајуће меније Оригинална величина и излазна величина.
Изаберите величину странице коју сте унели у штампач у оба падајуће листе.
Кликните на Примени и покушајте поново да штампате.

  Како флешовати СД картицу на Виндовс 10

2. Проверите величину странице документа

Уверите се да величина странице документа одговара величини папира који се убацује у штампач. Метода за промену величине странице документа ће се разликовати у зависности од апликације у којој је отворен и из које штампате.

У Мицрософт Ворд-у;

Отворите документ.
Идите на картицу Лаиоут.
Отворите падајући мени Величина и изаберите одговарајућу величину.
Покушајте да одштампате документ.

3. Деинсталирајте и поново инсталирајте штампач

Штампач можда није правилно калибрисан када сте га инсталирали или је калибрација можда оштећена. Најлакши начин да поправите ово је да деинсталирате штампач и поново га инсталирате.

Отворите апликацију Подешавања помоћу пречице на тастатури Вин+И.
Идите на Уређаји.
Изаберите картицу Штампачи и скенери.
Изаберите свој штампач и кликните на Уклони уређај
Искључите штампач и поново покрените систем.
Поново повежите штампач и он ће се аутоматски инсталирати.
Покушајте да одштампате документ.

4. Промените апликацију

Проблем може бити у апликацији из које покушавате да штампате. Покушајте да га промените. Алтернативно, покушајте да сачувате документ као ПДФ, а затим да га одштампате.

Закључак

Страница коју изаберете за штампач и величина на којој је конфигурисана за штампање из апликације увек треба да се подударају. Ако није тако, ваши отисци ће испасти погрешни. Ако не можете да промените величину папира за који је документ креиран, на пример, коверат или брошура, промените величину на којој је штампач конфигурисан да штампа.