Сецриптор шифрује датотеке пре него што их синхронизује са Дропбок-ом

Безбедност је увек најважнија брига када је у питању чување приватних података на Дропбок-у. Али нико заиста не жели да одустане од погодности синхронизације ваших датотека између више уређаја и беспрекорног приступа њима. Другим речима, не можемо да одустанемо од услуга складиштења у облаку, али оно што можемо да урадимо је да шифрујемо дотичне датотеке пре него што их додамо у нашу фасциклу Дропбок. Ако све то звучи гломазно, Сецриптор има за циљ да пружи одговор спајањем погодности Дропбок-а са шифровањем пре отпремања, тако да не морате да бринете да ћете њушкати очи које виде ваше датотеке. Апликација такође може да складишти шифроване датотеке ван мреже, компатибилна је са Виндовс и Мац ОС Кс и доступна је бесплатно на обе платформе.

Вишејезична апликација има једноставан интерфејс, шифровање се врши преко 256-битних АЕС стандарда, што отежава разбијање датотека. Он производи шифровану копију изабране датотеке са сопственом прилагођеном екстензијом СКТ, тако да ниједан други програм не може да приступи информацијама које су у њему ускладиштене док их поново не дешифрујете помоћу Сецриптор-а.

Једном када инсталирате Сецриптор пратећи његов немачки чаробњак за подешавање, најосновнија операција коју ћете морати да извршите је шифровање датотеке. Да бисте то урадили, можете да кликнете на дугме „Шифруј датотеку“ на његовом корисничком интерфејсу да бисте изабрали улазну датотеку са свог рачунара. Затим од вас тражи да изаберете одредишни фолдер, нпр. Дропбок или локални директоријум.

Интеграција Дропбок-а вам омогућава да директно шифрујете и отпремате датотеке у своју Дропбок фасциклу. Ако изаберете Дропбок на одредишном каналу , апликација генерише АПИ код за вас када се пријавите на свој Дропбок налог, а ви треба да копирате и налепите овај код у Сецриптор као што је приказано на слици испод. Након тога, такође морате да изаберете фасциклу Дропбок са свог рачунара.

  Како направити Снапцхат видео за наочаре без наочара

Следећи корак је да унесете жељену лозинку, а затим сачекате док софтвер шифрује одговарајућу датотеку. Ово може потрајати од неколико секунди до неколико минута у зависности од величине датотеке.

Осим шифровања датотека, још једна вредна карактеристика Сецриптор-а је могућност дешифровања исте датотеке тако да је можете поново користити. Да бисте то урадили, можете да кликнете на „Дешифруј датотеку“, да изаберете СКТ датотеку са свог рачунара или Дропбок фасцикле, унесете одговарајућу лозинку и готови сте, процес је тако једноставан. Наравно, време које ће бити потребно за дешифровање датотеке зависиће и од величине датотеке, што значи да ће било којој великој датотеци генерално требати више времена за дешифровање.

Све у свему, Сецриптор ради одличан посао балансирања између лакоће коришћења и робусне безбедности. Интеграција Дропбок-а је веома згодна, а чињеница да је доступна бесплатно је још један плус.

Преузмите Сецриптор