Синхронизујте Виндовс 10 подсетнике са вашим иПхоне и Андроид телефоном помоћу Цортане


Ако сте корисник Виндовс-а и или сте надоградили на Виндовс 10 или сте у најмању руку чули за нове функције у њему, знате да је Цортана део понуде производа. Цортана је Мицрософт-ов виртуелни помоћник и од Виндовс-а 10 интегрисана је у функцију Виндовс претраге. Општи консензус о Цортани у оперативном систему Виндовс 10 је да је далеко од савршеног, прилично далеко. До јуче је Цортана била корисна за свакога ко има Виндовс Пхоне, али је Мицрософт објавио Цортана као самосталну апликацију за иОС и Андроид. Апликације су далеко од импресивних. „Рад у току“ је можда бољи начин да опишете апликације. У ствари, још увек се тестира за Андроид. Постоји само један разлог да га било ко користи; Подсетници. Ако користите Виндовс 10 и креирали сте подсетнике у Цортани, можете да их синхронизујете са својим иПхоне и Андроид уређајем инсталирањем апликације Цортана.

Након што инсталирате Цортана, мораћете да се пријавите са истим Мицрософт налогом који користите на Виндовс 10. Након што се пријавите, дајте апликацији неколико минута и додирните икону хамбургера у горњем левом углу. Апликација је у току, па будите стрпљиви ако се фиока не отвори одмах. Додирните „Подсетници“ и сви подсетници које сте направили на Виндовс 10 биће синхронизовани са вашим телефоном.

Ако никада нисте креирали подсетнике у оперативном систему Виндовс 10, додирните икону микрофона (дајте мало времена), а затим изговорите подсетник који желите да креирате. Подсетник ће се синхронизовати са вашом Виндовс 10 радном површином. Можете га видети на картици Подсетници у Цортани. Непотребно је рећи да ћете морати да имате омогућену Цортану у оперативном систему Виндовс 10 и активну интернет везу.

  Гоогле УРЛ Схортенер је одличан незванични Гоо.гл Андроид клијент

Апсолутно најбољи део су упозорења која ћете добијати у оперативном систему Виндовс 10 када дође до подсетника.

Инсталирајте Цортана из Апп Сторе-а

Инсталирајте Цортана из Гоогле Плаи продавнице