Снимите сцреенцаст и сачувајте у МП4, АВИ, ОГГ, ВебМ или ГИФ формату


Апликације за снимање екрана више нису ретке и лако је пронаћи апликацију која ће снимати сцреенцасте без временских ограничења колико дуго видео можете да снимите. Практично сте размажени избором када је у питању одабир апликације, а ВЦлип је само још једна апликација за снимање екрана коју треба да узмете у обзир. Апликација се истиче по томе што корисницима нуди богат избор излазних формата. Подржава чување у МП4, ОГГ, ВЕБМ, АВИ и ГИФ форматима. Док су МП4 и ГИФ формати постали уобичајени у апликацијама за сцреенцастинг, други су ретки. Апликација користи ФФМПЕГ за кодирање видео записа и излаз је одличан, без обзира који формат изаберете. ВЦлип вам такође омогућава да изаберете брзину кадрова за снимање. Долази са три унапред подешене брзине кадрова које можете изабрати.

Отворите ВЦлип и промените величину прозора око области на екрану коју желите да снимите. Пре него што кликнете на ‘Сними’, отворите падајући мени поред дугмета Сними и изаберите између три брзине кадрова, 15 кадрова у секунди, 25 кадрова у секунди и 30 кадрова у секунди, којом брзином кадрова желите да снимате.

Када завршите са снимањем, кликните на дугме ‘Сачувај’ да бисте сачували сцреенцаст у МП4 формату. Ако желите да га сачувате у неком од других подржаних формата, кликните на падајући мени поред дугмета Сачувај и изаберите формат у који желите да сачувате, а затим кликните на дугме „Сачувај“.

  Поправите не ради десни клик на траци задатака

Не можете поставити други формат као подразумевани формат чувања, што је можда једини недостатак који ВЦлип има. Нема никакве функције за уређивање. Апликација чува појединачне оквире за сцреенцаст и чува их док не сачувате коначни видео. Можете директно да отворите било који оквир из фасцикле „Оквири“ у сопственом директоријуму апликације.

ВЦлип ради на Виндовс 7 и новијим. То је преносива апликација и не захтева никакву инсталацију.

Преузмите ВЦлип