Снимите сцреенцаст-ове и сачувајте их као ГИФ-ове високог квалитета

Прављење сцреенцаст-а је нешто што смо врло често посећивали са алаткама за прављење сцреенцаст-а на Виндовс-у, ОС Кс-у и Андроид-у који се често прегледавају. Снимци екрана су одлични када је у питању наставни садржај и имају само један недостатак; величина датотеке. Можете потражити лепе ХД сцреенцасте за нешто значајно као што је демо производа, али за нешто што треба да пружи брза упутства, уместо тога можете се задовољити бржим учитавањем ГИФ-а. Рецордит је бесплатна апликација за ОС Кс и Виндовс која вам омогућава да снимите сцреенцаст и претворите га у ГИФ. Квалитет ГИФ-а је одличан, бољи од онога што бисте иначе добили када бисте користили апликацију треће стране да направите ГИФ од видеа. Помоћу апликације можете направити 5-минутни снимак. Апликација ОС Кс има про верзију која вам омогућава да контролишете брзину кадрова и заштитите свој снимак лозинком. Кошта 39,99 долара.

Једном инсталиран, Рецордит додаје икону камере у системску палету. Кликните да бисте започели снимање. Користите курсор да оцртате област на екрану коју желите да снимите.

Када оцртате област снимања, дугме за снимање ће се појавити одмах испод. Кликните да бисте започели снимање. Када завршите, померите курсор ван области за снимање и дугме Стоп ће се појавити тамо где је снимљено.

Када се снимање заврши, ваш сцреенцаст се отпрема на услугу, а веза до видеа се копира у ваш међуспремник. Можете да пустите видео или кликните десним тастером миша да га сачувате. На видео плејеру видећете дугме ГИФ које ће вас, када кликнете, одвести до ГИФ вашег видеа и можете га сачувати као било коју другу слику.

  Како променити Нетфлик регион

Апликација нема никаквих преференција о којима би се говорило осим опције да покрене апликацију када се систем покрене. Подразумевано је омогућено, тако да ако не желите да још један програм повлачи покретање система, требало би да га онемогућите. Верзија ОС Кс вам омогућава да делите своје видео записе или ГИФ-ове на Твиттер-у и ова функција ће ускоро бити додата у Виндовс апликацију. Икона на системској палети вам омогућава да видите недавне видео снимке које сте отпремили. Не постоји индикација колико дуго се видео или ГИФ чувају на мрежи, тако да би требало да их сачувате када можете.

Квалитет ГИФ-а је био прилично добар, али морамо да се запитамо, није ли 39,99 долара мало превише за контролу брзине кадрова и заштиту лозинком што се тиче ОС Кс апликације?

Преузмите Рецордит за Виндовс и ОС Кс