Спасите се у мултиплатформеру Беионд Гравити [Paid]

Можда сте приметили да је у протеклих месец дана мобилно играње прошло кроз мали пад са прегршт наслова великих имена као што су дуго очекивани Хитман Го за андроид и мулти-платформски Ангри Бирдс Епиц, али не и многи други који долазе оут. Пејзаж мобилних игара био је у најбољем случају глуп. Ово је могло бити због Стеамове летње распродаје, која је све играче преусмерила на рачунаре, или је то могла бити случајност, не можемо бити сигурни ни у једном случају. Оно у шта можемо да будемо сигурни је да су нова издања знак да тржиште мобилних игара још једном расте. Беионд Гравити је изашао на Андроиду од последње недеље јуна 2014. и уживао је у лансирању на више платформи. Иако је било предвиђено за издавање крајем 2013. године, али након неколико неочекиваних одлагања, планирано је да изађе за иОС 10. јула 2014. Ево наше рецензије.

Беионд Гравити је забавна игра. Чини се да тај предуслов полако нестаје током времена, али није изгубљен за Квибоо, програмере игара (креатори популарне, Бике Барон). Наравно, концепт није сасвим оригиналан, али оно што је оригинално је приступ. Игра почиње са вашим ликом који се срушио на планету и на вама је да се извучете одатле, скупљајући камионе успут.

Преглед садржаја

Играње

Према програмерима, „Беионд Гравити је процедурално генерисан ‘платформер’ где скачете између планета и покушавате да прикупите што више пицкуп-а.“ То отприлике то лепо сумира. Премиса је једноставна, додиром на екран покренуће се у правцу у коме стоји ваш лик. Ако је путања била исправна, успешно ћете сакупити све шрафове и слетети на следећу планету. Ако не успете, можете поново да додирнете екран да бисте скочили два пута, у ваздуху. Ако ни то не успе, бићете изгубљени у свемирском вакууму (иако изгледа као да пада у свемир), таква је физика. Говорећи о физици, ако сте љубитељ покрета пројектила, ова игра нуди велику количину експериментисања. Игра има скоро непостојећу криву учења. Човек се навикне на то у року од неколико минута (идеја је да додирнете и отпустите у право време), а затим уживате у бескрајном изазову захваљујући процедуралном генерисању. Такође, течно је и глатко. С обзиром на премиум природу апликације, попут оригиналне Ангри Бирдс, не постоје куповине у апликацији, већ само једнократна куповина и у данашње време, то је дашак свежег ваздуха. Иначе је норма да играчи потроше 20 долара само да би прошли кроз туторијал. Са прикупљеним појачањима, можете побољшати физички изглед вашег брода, као и снагу скакања вашег лика, не можете директно купити те надоградње, мораћете да радите за њих.

  Како пронаћи и онемогућити Цхроме екстензије које су гладне ресурса

Графика

Јединствена графика у стилу старог цртаног филма ради глатких 60 кадрова у секунди, игра не нуди заостајање, нема духова или чак грешака колико смо могли да закључимо. Изгледа добро, посебно ако не идете на увек популарну руту „ретро“ графике, већ идете у новом правцу. Постоје пикапи који изгледају као вијци и вијци у више боја. Скромно је шарено, а да није превише живописно или високо засићено. Иако је то можда било ограничено на мене, али игра је почела у портретном режиму, али је одмах прешла у пејзаж, није било разлога за аларм. Забава долази од интеракције са објектима, прашњавог топота док слетите на планету, вриска великог слова док пропуштате планету и стрмоглавите, димног трага који остављате док скачете по планетама, сићушних облика живота на планетама на које слетите су све показатељи напорног рада.

Звук

Квалитет звука или оригиналност не утиче на искуство играња платформера. Можемо вам рећи да је звук пристојан, са свим звиждањима и звиждуцима, подизањем и вриштањем, али на вашу игру нема ни мало утицаја ако нема звука. То важи и за Беионд Гравити. У ствари, ако сам потпуно искрен, могао бих да живим и без музике. Може се уочити наговештај ефеката свемирског доба, али цела ствар заједно, иако није досадна, није привлачна. Ако вам је музика важна као играчу, онда се звук игре лако може искључити док слушате сопствену музичку библиотеку. Можете да искључите звук и музику независно кроз подешавања без искључивања звука на целом уређају.

  9 АВС С3 команди са примерима за управљање сегментом и подацима

Закључак

Игра је доступна за универзално преузимање, осим на Мац-у и иОС-у. Заказано је за 10. јул за иОС, то је узбудљива перспектива. Игра је тестирана на Андроид-у, доступна је и на Виндовс Пхоне-у, Линук-у и – уз вашу подршку – може бити доступна и на Стеам кроз Греенлигхт (као кицкстартер, за игре). Ако га програмери исеку како треба, може се једноставно рангирати поред оних попут Вхере’с Ми Ватер или Цут тхе Ропе, или ће једноставно доћи и отићи као Тини Вингс. Само ће време показати.

Преузмите Беионд Гравити за Андроид [$1.99]

Преузмите Беионд Гравити за Виндовс Пхоне [$0.99]

Преузмите Беионд Гравити за Линук [name your own price]