Терраин Хоме је покретач апликација са паметном универзалном претрагом [Android]

Једна од кључних карактеристика која је учинила Андроид тако популарним је екстремна прилагодљивост. И који бољи пример прилагођавања од широког спектра лансера доступних за платформу можете добити?. Иако Андроид уређаји долазе са омиљеним покретачем произвођача из кутије, Плаи Сторе нуди мноштво алтернатива које раде једнако добро, или у неким случајевима боље од стандардног. Терен (или Терраин Хоме: Сидебар & Сеарцх као што је означено на Гоогле Плаи-у) је нова апликација за замену почетног екрана која има за циљ да учини ваше Андроид искуство једноставнијим и поједностављеним постављањем функција којима се често приступа.

Терен својим корисницима омогућава брз приступ трима главним областима, тј. фиоци апликација, бочној траци и претрази, било преко њихових наменских икона одмах изнад дока или једноставним покретима превлачења лево, десно и нагоре. Сваки од њих вам омогућава да приступите потпуно другачијем екрану терена. Прва ствар коју ћете приметити када покренете Терраин је одсуство традиционалне иконе фиоке апликације на дну вашег почетног екрана, која је уместо тога постављена са десне стране. Постоје два начина за приступ фиоци апликација. Да бисте отворили фиоку апликација, можете или додирнути њену икону, или са десне ивице почетног екрана, превлачењем улево отвара се фиока апликација са посебним екраном за апликације и виџете. Одавде такође можете да покренете Плаи продавницу, као и да притиснете претрагу да бисте пронашли одређену ставку. Друга главна карактеристика Терраина је паметна претрага, нека врста универзалног система за претрагу који може брзо и лако пронаћи скоро све што желите, било да је то апликација, име контакта, локација на Гоогле мапи или апликација или виџет на Гоогле Плаи. Функционалност претраге ради и на мрежи и ван мреже, и морам признати да је и страшно брза. Предлози за претрагу почињу да пристижу чим почнете да куцате.

  Како направити слику транспарентном у Мицрософт ПоверПоинт-у

Последња, али не и најмање важна ствар у вези са тереном је његова Смарт Сидебар функција која даје поглед из птичје перспективе на ствари као што су чести контакти, феед вести, брза подешавања (ВиФи, Блуетоотх, ГПС), временска прогноза итд. Терен сваку од њих назива паметном картицом, а ове картице можете додати или уклонити у ходу и персонализовати где се свака картица појављује на листи која се може померати.

Када уређујете картице, можете да померите ставку горе или доле или да је потпуно уклоните из интерфејса бочне траке. Постоји много опција за картице, али да би ствари биле лакше разумљиве, Терраин их је поделио на различите категорије као што су Популарно, Вести, Услужни програми, Друштвене мреже, Технологија итд. Постоји чак и Фацебоок картица која вам омогућава да пратите своје најважније вести.

Када је у питању прилагођавање, Терраин не разочара. Не само да можете да промените позадину почетног екрана и укупан број, већ можете и да поставите пречице за апликације на њих и додате виџете за тренутни приступ.

Иако је још увек у бета верзији, Терраин Хоме је јединствени покретач за Андроид, са много додатне вредности. Можете га бесплатно преузети преко линка испод. Инсталирајте Терраин Хоме из Плаи продавнице