Узмите фонтове из ФонтСхоп-а за пробно покретање на било којој веб локацији

ВебФонтер је проширење за Цхроме и боокмарклет који вам омогућава да испробате фонтове из ФонтСхоп-а који садржи велику колекцију фонтова које можете купити. Такође има бесплатне фонтове, иако је избор мањи. Фонтови могу коштати између 45 и 2000 УСД. Оно што ВебФонтер ради је то што вам омогућава да испробате фонт на вашој веб локацији слично као покушај пре него што купите понуду. Можете се поигравати са фонтом, користити више фонтова за различите стилове наслова и основног текста и мењати атрибуте фонта као што су висина реда и размак. Можете одабрати било који фонт из ФонтСхоп-а без потребе да посетите саму веб локацију и видите како изгледа.

Корисници Цхроме-а добијају екстензију и ако користите било који други прегледач, можете користити боокмарклет. Идите на веб локацију на којој радите. Ради и за веб локације уживо и за веб локације које се налазе на локалном нивоу, али ће вам требати интернетска веза како би проширење могло да преузме фонтове. Кликните на екстензију/букмарклет и у прозору који се појави изаберите фонт и за шта желите да га користите.

Да бисте изабрали други фонт, кликните на Промени породицу и отвориће се други прозор који вам омогућава да претражујете фонтове по типу, да их прегледате или тражите по имену. Кликните на фонт који желите да испробате или држите курсор изнад њега да бисте пронашли сличне фонтове, видели више детаља о том фонту (отварају веб страницу) или га додали у своје фаворите. Кликните на фонт и он је изабран, промене на веб страници се одмах одражавају.

  Како да од Пасцала добијете рецепте за „уради сам“ сирене у „Анимал Цроссинг: Нев Хоризонс“

Можете да минимизирате и прозор за избор фонта и главни прозор ВебФонтер кликом на малу стрелицу која показује нагоре у горњем десном углу. Можете га сакрити притиском на Цтрл+Х. Обавезно прво кликните на прозор или ће вам историја прегледања бити отворена на новој картици.

Подразумевано, проширење ће вам омогућити да прилагодите фонт за ниво наслова Х1 и основни текст, али ако држите курсор изнад прве опције замене фонта, проширите се да бисте открили дугме плус. Кликните на њега и изаберите на који атрибут желите да примените фонт. Такође ћете видети дугме за куповину које вам омогућава да одете на ФонтСхоп и купите фонт. Дугме Подешавање вам омогућава да промените величину, висину линије и размак фонта.

Као алатка, ВебФонтер је прилично добар, али је ограничен на фонтове доступне на ФонтСхоп-у. Претпостављам да би био далеко кориснији алат када бисте могли да учитате фонтове преузете на ваш диск и тестирате их овако.

Инсталирајте ВебФонтер за ваш претраживач