Фаце ИД не ради након замене екрана

Аппле-ови уређаји су скупи. Њихова гаранција је скупа, а њихове поправке су скупе. Током година, иПхоне је постајао све мање ‘поправљив’. иФикит доследно оцењује да уређај има ниску поправљивост и Апплеу заиста није стало да реши проблем. Аппле више воли да поправља своје уређаје и покушаће да казни кориснике за поправке треће стране.

Фаце ИД не ради након замене екрана

Екрани за иПхоне су прилично чврсти и увек би требало да користите заштитни екран на свом телефону. Штитници екрана су постали далеко отпорнији и добар заштитник ће сачувати ваш екран. Међутим, несреће се дешавају и можда ћете ипак на крају разбити или напукнути екран.

Поправите Фаце ИД који не ради након замене екрана

Ако сте заменили екран, а замену је извршила поправка треће стране, Фаце ИД је блокиран на вашем уређају. Ово није проблем са обављеним радовима на поправци. Ово је ‘чек’ који је Аппле ставио на поправку екрана.

Према иФикит-у, ово није провера софтвера. То је повезано са хардвером. Постоји напоран процес који укључује фиксирање сензора на уређају након што је екран замењен. Ако све буде како треба, Фаце ИД ће поново почети да ради. Једини проблем је што овакав процес није лако пратити просечном овлашћеном сервису. иФикит има вишегодишње искуство и више стручности од већине техничких сервиса и у стању је то да уради, али за многе кориснике вештина потребна за решавање проблема можда неће бити доступна.

Аппле је сада потврдио да више неће блокирати Фаце ИД на телефонима чији је екран замењен од стране сервиса треће стране. Ова исправка ће бити софтверска исправка. Ажурирање иОС-а ће уклонити ограничење, али није јасно када ће се ажурирање појавити. Можете живети са онемогућеним Фаце ИД-ом док се ажурирање не уведе, или можете покушати да га поправите према процесу који је иФикит детаљно описао. Мало је другог што се може урадити.

Закључак

Аппле је успоравао старије иПхоне уређаје са сваким новим ажурирањем иОС-а и тек када је подузета правна акција, престао је да то ради. Регулатори у ЕУ гурају право на поправку као основно право потрошача. Још увек није покренуо законодавство за иПхоне, али ако јесте, Аппле ће можда морати да поново размисли о томе како производи своје уређаје. Можда би Аппле-у одговарало да направи уређај који је немогуће поправити, а не да има резервне делове који су доступни за свој иПхоне, али све зависи од закона којем подлеже и које рупе нуди произвођачу телефона.