Читајте тренутне трендове из целог света на Твиттер-у

Вести су оно што ме је натерало да се придружим Твитеру; то је место где вести брзо расту и не морате превише да их тражите. Људи које пратите причају о трендовским вестима, хештегови проналазе повезане разговоре, а свако откриће или ажурирање проналази вас. У идеалном случају, ово је прилично сјајно, али се ослања на два веома непредвидљива фактора; људи које пратите и хештегове који се користе. Савршено је нормално да отворите Твитер, видите гомилу трендовских хасхтагова и немате појма са чиме су повезани. Проналажење правог твита, оног који објашњава шта ознака означава, захтева време, а људи које пратите могу заправо да погоршају ситуацију ако је погрешно протумаче. У суштини, имате Твитер који је одлично место за вести, али онда имате хасхтагове и трендове који могу да изазову велику забуну. Моментс је Твитеров покушај да све ово поправи; то је нова функција коју је услуга увела иу својој веб верзији иу мобилним апликацијама која вам показује трендовске приче из четири различите категорије.

Моментима можете да приступите са иконе муње на вашој мобилној апликацији или са картице Тренуци на вебу. Подељен је у пет категорија; Данас, вести, спорт, забава и забава.

Картица Данас вам приказује резиме прича о којима се тренутно прича и можете пратити било коју од њих. Ако сте заинтересовани за одређену врсту приче, нпр. спортски догађај или додела награда, можете да пређете на картице Спорт или Забава да бисте их пратили. Моментс проналази популаран догађај, даје вам кратак резиме, омогућава вам да га пратите и упућује вас на аутентични извор вести о тој теми.

  Зашто Адобе Схоцкваве руши све време?

Тренуци се освежавају да би се укључила ажурирања и можете да уградите Момент на веб локацију.

Моје почетне мисли о овој функцији су да Твитер покушава да вести које има буде аутентичније уместо само нетачних информација које добијају на снази јер су их много твитовале. Мислим да је добро што покушавају да помогну људима да пронађу аутентичне вести уместо да само промовишу вирусне трендове и допуштају друштвеним руљама да диктирају разговоре.

Такође је добро за компаније које се оглашавају преко Твитера. У прошлости, хештегови које су компаније плаћале да би трендови имали су негативне резултате када су их људи отели и дали компанији лош публицитет. Са Моментс-ом, вероватно ће постојати начин да се унесе одређена контрола над о чему се ради у хештегу.

Моментс се полако шири корисницима и ако га још увек не видите, дајте му неколико дана.