Шест најбољих функција у Фирефок-у за иОС

Фирефок је сада доступан за иОС. Прегледач који је веома популаран на десктоп рачунарима већ неко време постоји на Андроид платформи. Од данас је доступан за преузимање на иОС уређају. Фирефок је одувек имао веома моћне функције на десктопу и Андроид платформи. Са иОС верзијом суочава се са ограничењима са којима се иначе не би суочио на другим платформама, чиме се ограничава шта може, а шта не може. Ипак, и даље је успео да понуди неколико јединствених функција и побољша оне које већ нуде Сафари и Цхроме. Ево погледа на пет најбољих функција у Фирефок-у за иОС.

Мрачна тема

Фирефок има тамну тему. То није функција у којој можете изабрати да прелазите између тамних и светлих тема. Подразумевани кориснички интерфејс Фирефок-а је само таман и веома је пријатан за очи. Тамна тема не утиче на веб странице, тако да ће позадина веб странице и даље бити светла ако је подешена да буде светле боје, али то је огромно побољшање.

Прочитане/непрочитане ставке на листи за читање

Фирефок долази са функцијом листе за читање, слично оној коју има Сафари, али без контроле фонта. Омогућава вам да управљате величином текста, поставите тамну, светлу или сепиа тему за режим читања. Такође има опцију као прочитано/непрочитано. Ставке које додате на листу за читање могу бити означене као непрочитане тако да када отворите листу, можете да видите које везе треба прочитати. Листа за читање је наравно одвојена од обележивача. Када отворите везу на листи за читање, она се аутоматски означава као „прочитана“, међутим, ако желите, можете је поново означити као непрочитану.

  Како закачити белешке у апликацију Нотес у иОС-у 11

Управљајте осветљеношћу за свој уређај

Можете управљати осветљеношћу свог уређаја из Фирефока. Тачније, њиме можете управљати из режима читања у Фирефоку. Приступ клизачу за осветљење на иОС уређају није проблем са контролним центром, али ако изненада откријете да је веб страница коју читате превише затамњена или заслепљујуће светла, можете да пригушите екран из режима читања.

Претраживачи

Фирефок нуди Амазон.цом, Википедиа и Твиттер као опције за ваш подразумевани претраживач. Такође нуди Гоогле, Иахоо, Бинг и ДуцкДуцкГо, али ова четири такође нуде Цхроме и Сафари, тако да нису велика ствар. Можете да укључите/искључите предлог за претрагу за изабрани претраживач.

Затворите приватне картице када изађете

Сви претраживачи нуде приватни режим за прегледање и Фирефок се не разликује. Као и други претраживачи, Фирефок има функцију синхронизације која вам омогућава да синхронизујете отворене картице на различитим уређајима, што значи да ће се картице које отворите на свом иОС уређају појавити на радној површини. Да би вам помогли да ваше приватне картице буду приватне, да спречите њихову синхронизацију са повезаним уређајем или да их случајно отворите када покренете Фирефок, постоји функција која затвара све приватне картице када напустите приватно прегледање. Функција се наравно може укључити/искључити како би одговарала вашим потребама.

Приказ промене картице

Фирефок има заиста сјајан приказ за пребацивање картица заснован на сличицама. Даје вам много бољи преглед осталих отворених картица. Ако нисте љубитељ прегледа попут брзог бирања, увек можете да пређете на једноставан компактни приказ из подешавања.

Сада када је Фирефок коначно стигао на иОС, само је питање времена када ће неке заиста сјајне функције бити доступне. Чак и за прву званичну стабилну верзију, добро је урађено. Овде нема много за програмере и апликација је углавном намењена крајњим корисницима, али с обзиром на то да је Фирефок веома популаран у заједници програмера, није вероватно да ће их разочарати. Хајде да видимо да ли је апликација ажурирана заједно са следећом верзијом Фирефок-а за десктоп и Андроид.

  8 најбољих апликација за бележење за иОС у 2019

Преузмите Фирефок из Апп Сторе-а