Штампајте Само изаберите ћелије на листу тако што ћете дефинисати област за штампање у Екцел-у


МС Екцел табела може имати хиљаду редова и хиљаду колона. Хоризонталне и вертикалне траке за померање, трака за адресу ћелије, да не спомињемо контролу зумирања, олакшавају навигацију по великом листу. Проблем је у томе што што више редова и колона имате на листу, то ће вам бити теже да га одштампате. Готово је немогуће управљати штампањем велике Екцел табеле. Преглед штампе не нуди превише алата који би га олакшали и често је тешко рећи које ћелије ће се појавити на једној страници, а које ће се пренети на следећу. Упарите ово са великим бројем редова и колона и имате неред на руци. Ако имате велику Екцел табелу за коју бисте желели да одштампате само мали део, али без превише муке, ево како можете да кажете програму да штампа само унапред дефинисане ћелије.

МС Екцел има алат који се зове „Област за штампање“. Доступан је у МС Екцел 2007 и новијим верзијама и омогућава вам да дефинишете које ћелије желите да штампате. Да бисте га подесили, изаберите ћелије које желите да одштампате. Идите на картицу Изглед странице и потражите падајући мени „Област за штампање“ у скупу алата „Страница“. У падајућем менију једноставно кликните на опцију „Подеси област за штампање“. Област за штампање ће бити постављена на ћелије које сте изабрали. Око њих ће се појавити сиви обрис.

Можете редефинисати област за штампање колико год пута желите, иако је вредно напоменути да ако је површина за штампање велика, и даље ћете имати преливање редова и колона на друге странице када се штампају. Ово је решење које функционише када требате брзо да одштампате. Да бисте ресетовали област за штампање, једноставно изаберите опцију „Обриши област за штампање“ из истог падајућег менија као што је приказано на слици изнад.

  Како престати пратити некога на ТикТок-у