Шта значи „ИИРЦ“ и како га користите?

Ако стално виђате „ИИРЦ“ на мрежи и радознали сте шта то значи, дошли сте на право место! Разложићемо шта значи, одакле је дошао и како га можете користити.

Шта то значи

Људи користе „ИИРЦ“ на мрежи, а то значи „ако се добро сећам“ или „ако се добро сећам“. Баш као што бисте то учинили лично, можете га користити да будете љубазни, ако нисте сигурни у нешто, или саркастично када одговарате на питање или исправљате друге.

У већини случајева, људи користе ИИРЦ када се нечега тачно сећају; само је причвршћено да би разговор био пријатан. На пример, можете да одговорите на СМС од свог цимера са „ИИРЦ, опет си оставио кључеве на каучу“ или „ИИРЦ, ја сам био последњи који је очистио фрижидер“.

Такође можете користити ИИРЦ да у реченицу додате мрвицу или сарказам. Ово је уобичајено на веб локацијама друштвених медија, као што су Реддит или Твиттер, где људи воле да буду креативни када разговарају с другима.

Међутим, постоје ситуације у којима би неко могао да користи ИИРЦ јер није сигуран у нешто. Ово се може догодити када људи немају времена да још једном провере своје знање. На пример, можете одговорити на питање у соби за ћаскање са „Можете купити зелени иПхоне 11, ИИРЦ“ или нешто слично. Можда сте прилично сигурни да Аппле продаје зелени иПхоне 11, али нећете поново проверити.

  Како аутоматизовати Гоогле табеле помоћу макроа

Етимологија

Значења „ако се добро сећам“ и „ако се добро сећам“ нису се ни мало променила током стотина година колико постоје. Увек су нудили користан начин да се у реченицу унесе љубазност, скромност, сарказам или несигурност—посебно у штампи, где намера писца није увек јасна.

Није изненађење да је ИИРЦ постао популаран на интернету 90-их. ИРЦ био је у моди, а људима је био потребан брз и лак начин да пренесу осећања, попут скромности или зезања. ИИРЦ је био једноставно решење, јер његово значење има корене у свакодневној фрази. На тај начин је врло сличан скраћеницама ТБХ и ФВИВ.

Док ИИРЦ није најчешћи фраза на интернету, њена популарност никада се није смањио. То је и даље широко коришћена скраћеница, посебно на платформама као што су Реддит, Слацк и Дисцорд.

Како да користим ИИРЦ?

ИИРЦ је изузетно једноставан за коришћење. То је директна скраћеница, тако да следи иста граматичка правила као „ако се добро сећам“. Једина ствар на коју треба да пазите је контекст.

Као што смо раније споменули, ИИРЦ користите да унесете љубазност, сарказам или несигурност у реченицу. Ваша намера када га користите зависиће од контекста, као што је тип разговора који водите, особа са којом разговарате и тема о којој разговарате.

Рецимо да радите у ресторану за хамбургере, а шеф вам предлаже да изађете након журбе за ручак. У овој ситуацији, можда би било пристојно рећи својим колегама: „ИИРЦ, шеф жели да сада идем кући.“ Наравно, ово није нешто што бисте желели да кажете купцу који од вас тражи помоћ—осим ако не желите да будете непристојни.

  Снажна и заиста преносива резервна батерија

Ако одлучите да користите ИИРЦ у будућности, видећете да је то довољно уобичајено да већина људи зна на шта мислите. Само пазите на контекст и, хеј, ИИРЦ ће вам добро доћи кад год вас неко пита шта значи ФВИВ.

ИИРЦ није једини иницијализам заснован на фрази из стварног света; друге популарне укључују ТБХ и ФВИВ, и могу бити моћан додатак вашем интернет речнику.