Шта се дешава ако некога блокирате на Фејсбуку?

Друштвени медији могу бити забавни, али увек је добра идеја да одредите са ким комуницирате. То децембар Чини се да су друштвени медији намењени пријатељству са потпуним странцима, али треба да пазите кога додајете у свој друштвени круг.

У случају да интеракција крене по злу, већина платформи друштвених медија има опцију да блокира и људе и произвођаче садржаја/канале/налоге. То је нешто што можете контролисати са своје стране и ефикасно је.

Шта се дешава ако некога блокирате на Фејсбуку?

Фацебоок има много отворених заједница, група, страница и може довести до много нежељених, непријатних разговора који би вас могли пратити до вашег профила и до вашег сандучета. Они децембар такође долазе из круга ваших пријатеља.

Без обзира на то, корисници Фејсбука увек имају опцију да некога блокирају.

Блокирајте некога на Фејсбуку

Да блокирате некога на Фејсбуку са веба;

Посетите профил корисника.
Кликните на дугме више опција (дугме са три тачке).
Изаберите Блокирај из менија.

Да блокирате некога на Фацебоок-у из иОС или Андроид апликације;

Идите на картицу профила.
Додирните Пријатељи.
Изаберите пријатеља којег желите да блокирате.
Додирните дугме за више опција (дугме са три тачке).
Изаберите блок из менија.

Да бисте блокирали некога ко није пријатељ, идите до његовог профила, а затим следите исте кораке као што је горе наведено.

  7 најбољих софтвера за управљање ИТ имовином за мала и средња предузећа

Шта се дешава када некога блокирате на Фејсбуку?

Једном када некога блокирате на Фејсбуку,

Више нећете моћи да видите шта објављују, лајкују или коментаришу.
Они више неће моћи да виде шта објављујете, лајкујете или коментаришете.
Ваши коментари у групама и на страницама биће сакривени, и обрнуто.
Сви лајкови (или друге реакције) које су они или ви оставили на њихове објаве/коментаре/фотографије биће уклоњени.
Све ознаке које су додали фотографијама биће уклоњене, али фотографије неће бити уклоњене.
Све фотографије које сте отпремили и означили ће изгубити ознаку за ту особу, али фотографија неће бити уклоњена.
Ако вас је неко блокирао, нећете моћи да му пошаљете захтев за пријатељство.
Ако вас заједнички пријатељ означи у објави, објава ће бити видљива особи коју сте блокирали, али неће моћи да види да сте означени у објави.

Фацебоок против Месинџера

Пре неколико година, ако сте блокирали особу на Фејсбуку, она је аутоматски била блокирана и на Месинџеру, односно вас двоје више нисте могли да размењујете поруке. То се променило. Фацебоок Мессенгер је сада сопствена платформа.

Ако желите да блокирате некога да вам шаље поруке на Фацебоок Мессенгер-у, мораћете да га блокирате из Фацебоок Мессенгер-а. Особа може бити блокирана са веба и из мобилних апликација.

Закључак

Блокирање је нешто што се може опозвати по вољи, тј. ако некога блокирате, можете га касније одблокирати. Ако некога блокирате да сакрије одабрани садржај, увек можете да креирате прилагођене листе пријатеља када нешто објавите. Ако сте забринути да особа коју блокирате децембар покушајте да пронађете вашу физичку адресу, или покушајте да вам наудите у некој другој, укључите власти.

  Направите прелепу табелу поравнања са ових 5 алата [Free Templates]