Шта се дешава када некога блокирате на Инстаграму (ПУТ ВОДИЧ)

Инстаграм је почео као платформа за дељење фотографија, али се претворио у друштвену мрежу. Са било којом друштвеном мрежом, корисници морају да управљају својом публиком, односно, са ким ће се спријатељити или ко може да вас прати. Друштвени медији су изграђени на мрежи људи са којима се повезујете, али то не значи нужно да морате да пратите свакога или да будете пријатељи са свима.

Како блокирати некога на Инстаграму

Инстаграм има функцију блокирања која вам омогућава да забраните кориснику да види било шта и све што објавите. Ако неко стално шаље нежељене поруке у ваше постове или је генерално непријатељски расположен, можете их блокирати. Постоје два начина да блокирате некога на Инстаграму.

Блокирај коментар/пост

Отворите апликацију Инстаграм на свом телефону.
Идите на пост који има коментар корисника којег желите да блокирате.
Превуците налево на коментару.
Додирните дугме узвика.
Изаберите Блокирај из менија.

Блокирај са корисничког профила

Можете блокирати корисника са његовог профила.

Користите траку за претрагу да бисте пронашли корисника којег желите да блокирате.
Додирните дугме за више опција у горњем десном углу.
Изаберите Блокирај из менија.

Шта се дешава када некога блокирате на Инстаграму?

Ако се питате шта се дешава након што некога блокирате на Инстаграму, све је прилично основно и прати норме блокирања на друштвеним медијима.

  Како функционише бежично брзо пуњење?

Сви коментари које је оставио блокирани корисник се бришу.
Лајкови које је оставио блокирани корисник се уклањају.
Разговори, односно поруке које је блокирани корисник послао у ваше пријемно сандуче се не бришу. Можете се вратити и поново прочитати разговор.
Блокирани корисник не може да вам пошаље поруку.
Не можете послати поруку блокираном кориснику.
Блокирани корисник не може да види ниједну од ваших објава.
Блокирани корисник не може да оставља коментаре на ваше објаве.
Блокирани корисник не може лајковати ниједну од ваших објава.
Блокирани корисник не може да вас означи у објави.
Блокирани корисник не може да вас помене у својој причи.
Блокирани корисник је уклоњен са ваше листе пратилаца, тј. више вас не прати.
Више не можете да видите постове блокираног корисника.
Не можете остављати коментаре на постове блокираног корисника.
Не можете лајковати објаву блокираног корисника.

Можете ли да деблокирате корисника на Инстаграму?

Блок није неповратан. Можете да деблокирате корисника када га блокирате.

Отворите Инстаграм и идите на картицу профила.
Додирните икону зупчаника и изаберите Подешавања из менија.
Изаберите Приватност.
Померите се надоле и додирните Блокирани налози.
Додирните дугме Деблокирај поред налога који желите да деблокирате.

Шта да радим ако ме је неко блокирао на Инстаграму?

Ако вас је неко блокирао на Инстаграму, не можете много да урадите поводом тога. Пратите ове савете.

Оставите особу која вас је блокирала на миру.
Не покушавајте да разговарате са њима.
Не желе да причају са тобом.
Немојте креирати други профил и користити га за праћење или интеракцију са њима.
Не тражите их на другим сајтовима/апликацијама друштвених медија.
Запамтите да је ухођење незаконито.

  Како издвојити и изменити иконе на Мац-у

Закључак

Инстаграм има сенку за кориснике које желите да тајно блокирате. Корисник не може да каже да је блокиран и мислиће да га игноришете ви и сви остали који са вама комуницирају.

Међутим, ако вас неко превише гњави, тврд блок је прави пут.