Шта је Адобе Цреативе Цлоуд и да ли је вредно тога?

Адобе Цреативе Цлоуд комбинује све Адобе-ове водеће апликације у индустрији у једној услузи. Сазнајте шта укључује претплата и ко треба да је користи.

Сваки Адобе програм, под једном услугом

Ако радите у дизајну, медијима, маркетингу или фотографији, вероватно сте већ користили један или више програма из софтверског пакета Адобе Цреативе. Апликације као што су Пхотосхоп, Премиере и Лигхтроом су индустријски стандард за креативце.

Међутим, Адобе-ове појединачне софтверске лиценце су некада биле превисоко скупе — посебно ако сте слободњак или независни професионалац.

Цреативе Цлоуд (ЦЦ) је Адобе-ов начин да широку лепезу својих програма учини доступним као услугу. Уместо једнократне куповине, плаћате месечну претплату. Накнада се разликује у зависности од тога колико апликација користите. ЦЦ такође укључује додатне услуге за побољшање ваших креативних токова рада, као што је 100 ГБ складишта у облаку, прилагодљива веб локација портфеља преко Адобе Портфолиа и приступ Адобе-овој обимној библиотеци фонтова.

Опције и цене за физичка лица су:

Све апликације (52,99 УСД месечно/599,88 УСД годишње): Добијате приступ читавом низу Цреативе Цлоуд апликација, укључујући Премиере Про, Афтер Еффецтс, Иллустратор и Адобе КСД.
План фотографије (9,99 УСД месечно/119,88 УСД годишње): Ова опција омогућава фотографима приступ Лигхтроом-у, Пхотосхоп-у и 20 ГБ складишта у облаку. Такође можете да се одлучите за план који укључује 1 ТБ складишта у облаку за 19,99 УСД месечно.
Појединачне апликације: Можете се претплатити и на сваку апликацију појединачно. Планови за једну апликацију крећу се од 4,99 УСД до 20,99 УСД месечно, у зависности од софтвера који одаберете. Ове претплате такође укључују 100 ГБ складишта у облаку и приступ Адобе Фонтовима.

  10 најбољих софтверских планова производа за брз напредак

Појединачни Цреативе Цлоуд планови су одлична ствар ако сте креативни професионалац који се ослања на један или више Адобе програма.

Ако сте власник предузећа коме су такође потребне функције као што су управљање токовима посла и заједничко уређивање видео записа, погледајте пословне планове компаније Адобе.

Шта обухвата Адобе Цреативе Цлоуд?

Поред Адобе-ових програма за уређивање видеа и слика који постоје деценијама, такође добијате приступ апликацијама и услугама које су прилично нове. Ово може бити одличан начин да научите нове вештине.

Следе неке од новијих Адобе-ових услуга са којима можда нисте упознати:

Спарк: Ове апликације вам омогућавају да брзо креирате садржај заснован на вебу и на мобилном уређају и на вебу. Спарк Паге вам омогућава да направите прилагодљиве веб странице. Такође можете да направите графику за друштвене медије помоћу Спарк Пост-а или да креирате кратке видео приче помоћу Спарк Видео-а.
Премиере Русх: Алтернатива Премиере Про-у, овај програм је за креаторе садржаја на мрежи који желе брзо да уређују видео записе. Има поједностављен интерфејс са мање функција. Премиере Русх пројекти се такође могу отворити у Премиере Про за даље уређивање. Укључена је и интегрисана мобилна апликација.
КСД: Овај алат за дизајн корисничког интерфејса/корисничког искуства (УИ/УКС) за веб и мобилне уређаје је посебно за оне који су раније користили Пхотосхоп и Иллустратор за дизајн интерфејса.
Портфолио: Овај алат вам омогућава да направите персонализовану веб локацију да бисте показали свој рад—нарочито све што сте направили помоћу Адобе софтверског пакета. Укључен је у већину Адобе Цреативе Цлоуд планова.
Фонтови: Већина планова такође омогућава приступ Адобе-овој свеобухватној библиотеци фонтова, који су компатибилни са сваким програмом у ЦЦ-у.

  Како направити преокретне слике за е-пошту и странице производа

Иако је мало вероватно да ће једној особи бити потребна свака услуга у Цреативе Цлоуд-у, лепо је да имате отворене опције. Можете инсталирати или деинсталирати сваки Адобе програм појединачно.

Да ли је Адобе Цреативе Цлоуд вредан тога?

Треба рећи да је скупље платити дугорочну претплату, него да плаћате једну, трајну софтверску лиценцу. Међутим, доследна ажурирања, услуге у облаку и приступ новим функцијама чине Адобе Цреативе Цлоуд фантастичном вредношћу. План за све апликације је одличан за креативне професионалце и креаторе садржаја, јер већина користи неку комбинацију ових програма.

Ако икада промените каријеру или вам више није потребна ниједна апликација, можете једноставно да прекинете претплату. Постоји и неколико приступачних алтернатива Адобе пакету које бисте можда желели да проверите.

Ученици или наставници који имају акредитиве такође треба да погледају Адобе-ове цене за студенте. План за потпуни приступ кошта 19,99 УСД месечно за прву годину, а затим 29,99 УСД за другу и даље. Да бисте испунили услове, потребна вам је само адреса е-поште универзитета или документ који доказује вашу институционалну припадност.

Адобе такође нуди бесплатну пробну верзију ЦЦ-а, тако да можете да испробате услугу пре него што се претплатите.