Шта је Аппле-ов иЦлоуд и шта прави резервну копију?

иЦлоуд је Аппле-ов кровни израз за сваку функцију синхронизације са облаком. У основи, све што је резервисано или синхронизовано са Аппле-овим серверима сматра се делом иЦлоуд-а. Питате се шта је то тачно? Хајде да га разбијемо.

Шта је иЦлоуд?

иЦлоуд је Аппле-ово име за све његове услуге засноване на облаку. Протеже се од иЦлоуд поште, календара, Финд Ми иПхоне, до иЦлоуд фотографија и Аппле музичке библиотеке (да не спомињемо, резервне копије уређаја).

Посетите иЦлоуд.цом на свом уређају и пријавите се помоћу Аппле налога да бисте видели све своје податке синхронизоване са облаком на једном месту.

Сврха иЦлоуд-а је да безбедно чува податке и важне информације на Аппле-овим удаљеним серверима (за разлику од вашег иПхоне-а или иПад-а). На овај начин, све ваше информације се праве резервне копије на безбедној локацији и синхронизују између свих ваших уређаја.

Прављење резервне копије ваших информација у облаку има две предности. Ако икада изгубите свој Аппле уређај, ваше информације (од контаката до фотографија) биће сачуване у иЦлоуд-у. Затим можете да одете на иЦлоуд.цом да преузмете ове податке или да се пријавите са својим Аппле ИД-ом да бисте аутоматски вратили све ове податке на свој нови Аппле уређај.

Друга предност је беспрекорна и скоро невидљива. Можда је то нешто што већ узимате здраво за готово. То је иЦлоуд који синхронизује ваше белешке и обавезе у календару између вашег иПхоне-а, иПад-а и Мац-а. То ради за многе основне Аппле апликације, па чак и за апликације трећих страна које сте повезали на иЦлоуд.

  Ефикасно управљајте својим богатством са личним капиталом вдзвдз

Сада када имамо јасно разумевање иЦлоуд-а, хајде да погледамо шта прави резервну копију.

Шта иЦлоуд прави резервну копију?

Ево свега што иЦлоуд може да направи резервну копију и синхронизује са својим серверима са вашег иПхоне-а, иПад-а или Мац-а:

Контакти: Ако користите свој иЦлоуд налог као подразумевани налог у именику контаката, он ће синхронизовати све ваше контакте са иЦлоуд серверима.
Календар: Сви календарски састанци направљени помоћу вашег иЦлоуд налога биће направљени за резервну копију на иЦлоуд серверима.
Напомене: Све белешке и прилози у апликацији Аппле Нотес на свим вашим уређајима се синхронизују и чувају на иЦлоуд-у. Можете им приступити и са иЦлоуд.цом.
иВорк апликације: Сви подаци које имате у апликацији Пагес, Кеиноте и Нумберс биће отпремљени и ускладиштени у иЦлоуд-у, што значи да су сви ваши документи безбедни чак и ако изгубите свој иПхоне или иПад.
Фотографије: Ако сте омогућили функцију иЦлоуд Пхотос из Подешавања > Фотографије, све фотографије са вашег Цамера Ролл-а ће бити отпремљене и направљене резервне копије на иЦлоуд (с обзиром да имате довољно простора за складиштење). Ове фотографије можете преузети са иЦлоуд.цом.
Музика: Ако сте омогућили Аппле Мусиц Либрари, ваша локална музичка колекција ће бити синхронизована и отпремљена на иЦлоуд сервере и биће доступна на свим уређајима.
иЦлоуд Дриве: Све датотеке и фасцикле које се чувају у иЦлоуд Дриве-у се аутоматски синхронизују са иЦлоуд серверима. Чак и ако изгубите свој иПхоне или иПад, ове датотеке ће бити безбедне (само се уверите да датотеке нису сачуване у одељку На мом иПхоне-у или На мом иПад-у у апликацији Датотеке).
Подаци апликације: Ако је омогућено, Аппле ће направити резервну копију података апликације за одређену апликацију. Када вратите свој иПхоне или иПад из иЦлоуд резервне копије, апликација заједно са подацима апликације биће враћена.
Подешавања уређаја и уређаја: Ако сте омогућили иЦлоуд Бацкуп (Подешавања > Профил > иЦлоуд > иЦлоуд Бацкуп), сви битни подаци са вашег уређаја као што су повезани налози, конфигурација почетног екрана, подешавања уређаја, иМессаге и друго биће отпремљени на иЦлоуд. Сви ови подаци се могу поново преузети када вратите свој иПхоне или иПад користећи иЦлоуд.
Историја куповине: иЦлоуд такође води рачуна о свим вашим куповинама из Апп Сторе-а и иТунес Сторе-а, тако да можете да се вратите у било ком тренутку и поново преузмете апликацију, књигу, филм, музику или ТВ емисије.
Резервне копије Аппле Ватцх-а: Ако имате омогућену резервну копију иЦлоуд-а за ваш иПхоне, он ће аутоматски направити резервну копију и вашег Аппле Ватцх-а.
Поруке: иЦлоуд прави резервну копију садржаја у апликацији Мессагес, укључујући иМессаге, СМС и ММС поруке.
Лозинка за визуелну говорну пошту: иЦлоуд ће направити резервну копију лозинке визуелне говорне поште коју можете да вратите након уметања исте СИМ картице која је коришћена током процеса прављења резервне копије.
Гласовне белешке: Сви снимци из апликације Гласовне белешке могу се направити и резервна копија на иЦлоуд-у.
Обележивачи: Сви обележивачи у Сафарију се праве резервне копије на иЦлоуд-у и синхронизују између свих ваших уређаја.
Здравствени подаци: Аппле сада такође безбедно прави резервне копије свих здравствених података на вашем иПхоне-у. То значи да чак и ако изгубите иПхоне, нећете изгубити податке о годинама праћења здравља као што су вежбе и

  Како пронаћи најближи Покестоп без корака