Шта је Гоогле Воркспаце и да ли у потпуности замењује Г Суите?

Више од деценије, Г Суите је био Гоогле-ова колекција професионалних алата за продуктивност. Како се начин на који људи раде развијао, тако је еволуирао и Г Суите. Да би означио ову трансформацију, Гоогле је ребрендирао услугу као „Гоогле Воркспаце.” Хајде да погледамо.

Шта је био Г Суите?

Пре него што причамо о Гоогле Воркспаце-у, хајде да се осврнемо на Г Суите. Услуга је почела 2006. године као начин да организације користе Гоогле-ове услуге на сопственим доменима за месечну претплату.

Уместо да одржава сопствену мрежну меморију, сервер е-поште и друге различите алате, Г Суите је омогућио организацијама да користе Гоогле-ов пакет алата за продуктивност и сарадњу заснованих на облаку као позадину свог пословања.

Оригинални скуп алата укључивао је Гмаил, Гоогле Талк, Гоогле календар и Гоогле Паге Цреатор. Временом се проширио на Гоогле документе, табеле, слајдове, обрасце, Гоогле диск, Гоогле ћаскање и Меет.

Сви ови алати су бесплатни за потрошаче, али им недостају одређене функције. Корисници Г Суите-а добијају прилагођене адресе е-поште домена (@гмаил.цом против @вдзвдз.цом), складиште у облаку, алатке за администраторе, корисничку подршку 24/7 и још много тога.

Шта је Гоогле Воркспаце?

Гоогле Воркспаце наставља еволуцију Г Суите-а. У ствари, то није ни прва промена имена. Услуга се првобитно звала „Гоогле апликације за ваш домен“. Касније је ребрендиран у једноставно „Гоогле Аппс“, пре него што је на крају преименован у „Г Суите“ 2016.

  Најбољи Роблок Петсворлд кодови: Искористите одмах

Гугл је говорио о како је назив „Г Суите“ имао конотацију веома традиционалног радног окружења. Како се концепт радног простора мењао, осећало се да је име потребно да се позове на ту смену.

У суштини, Гоогле Воркспаце је иста услуга као Г Суите. То је кулминација неколико промена које је Гоогле направио током 2020. Раздвојени алати имају дубљу интеграцију једни са другима. Уместо да прелазите између Гмаил-а, Докумената, Меет-а итд., све је доступно једно централно место.

Да ли је Гоогле Воркспаце бесплатан?

Гоогле Воркспаце није бесплатна услуга, иако сви алати доступни у Воркспаце-у имају бесплатне верзије за кориснике. Постоји неколико различитих нивоа цена који одговарају потребама ваше организације. У време писања, цене су подељене на следећи начин:

У најмању руку, сви у радном простору добијају прилагођену и безбедну пословну адресу е-поште, видео састанке, складиште у облаку и подршку. Одатле зависи од тога колико је велика ваша организација и које напредне функције желите.

Оно што је најважније јесте да је Гоогле Воркспаце природна еволуција Г Суите-а. Нуди исти скуп алата и премијум функција по цени, са неким додацима на врху. Ако сте раније користили Г Суите, Воркспаце нуди исто искуство.