Шта је ЛинкедИн Премиум и да ли је вредно тога?

ЛинкедИн Премиум је ниво плаћене претплате на најшире коришћеном сајту за професионално умрежавање. Да ли је вредно велике месечне накнаде или је боље да користите бесплатну верзију? Сазнајте овде.

Шта је ЛинкедИн Премиум?

ЛинкедИн је највећа веб страница друштвених медија фокусирана на каријеру на вебу. Иако је сајт бесплатан за коришћење, постоји много функција које су доступне само ако се претплатите на ЛинкедИн Премиум. То је плаћена надоградња коју можете добити за свој ЛинкедИн налог. Премиум је првенствено намењен актуелним ловцима на посао, регрутерима и онима који желе да доведу нове клијенте у свој посао.

Годишње цене се крећу од 29,99 УСД месечно до 99,95 УСД месечно, уз бесплатну пробну верзију од 1 месеца за све чланове ЛинкедИн-а. Међутим, неколико функција је стандардно на свим нивоима плана:

ИнМаил кредити: ИнМаил вам омогућава да пошаљете поруку било коме, чак и ако та особа није веза. Сваки план добија одређени број кредита месечно.
Гледаоци профила: Ово вам омогућава да видите имена и налоге оних који су погледали ваш профил или страницу компаније у последњих 90 дана. Такође можете да претражујете у невидљивом режиму, који ће сакрити ваш налог са листа гледалаца других људи.
ЛинкедИн Леарнинг: Сви премиум налози добијају приступ библиотеци онлајн курсева сајта, са темама које се крећу од табела до онлајн маркетинга.

  6 начина да пронађете скривене камере у било којој просторији

Премиум планови

Постоје четири различита нивоа ЛинкедИн Премиум-а, од којих је сваки намењен различитој врсти корисника. Ево рашчлањења карактеристика сваког плана, цена и коме су намењени:

Премиум каријера: Основни план почиње од 29,99 долара месечно и намењен је људима који тренутно траже послове и желе да се повежу са менаџерима за запошљавање. Карактеристике укључују:
3 ИнМаил порука кредита
Упоређивање вашег профила са другим кандидатима који се пријављују за исте послове
Ресурси за помоћ при интервјуима и запошљавању

Премиум бизнис: Овај план почиње од 47,99 УСД месечно, а намењен је власницима компанија и онима који су у развоју пословања да се повежу са потенцијалним партнерима и промовишу свој бренд.
15 ИнМаил порука кредита
Увиди и информације у вези са страницама компаније на ЛинкедИн-у
Гледање неограниченог броја људи приликом прегледања сајта

Навигатор продаје: Почиње од 64,99 УСД месечно и намењен је професионалцима који желе да остваре продају и изграде потенцијалне клијенте на ЛинкедИн-у.
20 ИнМаил порука кредита
Увид у потенцијалне налоге и потенцијалне клијенте на ЛинкедИн-у
Прављење листа потенцијалних клијената путем креатора потенцијалних клијената на лицу места и препорука

Рецруитер Лите: Највиши ниво почиње од 99,95 долара и намењен је регрутерима и ловцима на главе да пронађу квалитетне таленте на сајту.
30 ИнМаил порука кредита
Напредна неограничена претрага са филтерима посебно за регрутовање
Интегрисана функционалност запошљавања и праћење кандидата
Динамички предлози кандидата за свако отварање

ЛинкедИн вас заиста жели на Премиум-у

Ако тренутно имате ЛинкедИн налог, постоји велика шанса да сте недавно замољени да се претплатите на ЛинкедИн Премиум. Било да се ради о сталним е-порукама или захтевима за надоградњу разбацаним по сајту, они продају услугу веома агресивно.

  Како бесплатно преузети ВинЗип

Такође ћете често добијати е-поруке које вам говоре о томе ко је недавно прегледао ваш профил, а притом вам неће дати никаква имена. Ова е-пошта ће вас упутити на страницу за премиум претплату како бисте могли да сазнате ко вас је тражио.

Иако ЛинкедИн Премиум свакако има неколико функција које би могле бити вредне тражене цене, видети ко је прегледао ваш профил је релативно неважно. Већина људи који су вас погледали су вероватно везе првог или другог степена и можда неће бити вредне почетне цене од 29,99 долара месечно током целе године.

Али да ли је вредно тога?

Да ли треба да платите претплату на Линкедин? Зависи за шта планирате да га користите.

Ако сте регрут, власник предузећа или продавац, ЛинкедИн може бити одличан начин да се повежете са потенцијалним клијентима и кандидатима. Ово је посебно тачно ако већина људи у вашој индустрији користи ЛинкедИн као начин повезивања са другим професионалцима. Међутим, пре него што се претплатите, требало би да пажљиво размислите да ли је ЛинкедИн идеалан начин за изградњу мреже.

За редовне кориснике, с друге стране, једина стварна корист је додатна тражење посла Карактеристике. Међутим, ако сте тренутно запослени или не тражите активно нови посао, кредити за пошту и преглед ко је прегледао ваш профил можда неће бити вредни цене пријема.

Међутим, ако сте тренутно у процесу тражења посла, можда је право време да испробате пробни период.