Шта је повезивање канала?

Рачунар може истовремено да се повеже на само једну Етхернет мрежу. Исто тако, може се повезати само на једну ВиФи мрежу. Ако имате на располагању и ВиФи мрежу и Етхернет мрежу, мораћете да изаберете између две коју желите да користите. Исто важи и ако имате неколико доступних бежичних и ожичених мрежа; можете изабрати само једну за повезивање.

Ако ваша мрежа подржава вишеструке преносе, генерално можете постићи већу брзину од везе помоћу методе која се зове повезивање канала.

везивање канала

Повезивање канала

Повезивање канала може се обавити помоћу Етхернет веза или ВиФи веза. Канали преко којих мрежа емитује, обично канали од 2,5 Гхз, из две различите мреже су повезани. Корисник се и даље повезује на једну мрежу, али са повезаним каналима, корисник добија бржу везу.

Повезивање канала се не може обавити са рачунара. Није важно да ли користите Виндовс систем или Мац. Повезивање канала зависи од фактора који немају никакве везе са рачунаром, и све са структуром ваше мреже.

Подржани рутери/модеми

Да би се повезао канал, ваш рутер/модем мора да подржава више веза за отпремање и преузимање које долазе са једне везе. Да бисте сазнали да ли има, потражите његове спецификације на мрежи. Ако ваш рутер не подржава повезивање канала, мораћете да га замените оним који подржава.

Подржани мрежни кабл

Ваш ИСП такође мора да подржава повезивање канала; то значи да би требало да буде у могућности да вам пружи више веза за отпремање и преузимање преко једне везе. Већина ИСП-ова може да обезбеди више веза, али ће то наплатити више.

  6 потенцијалних поправки када камера вашег МацБоок-а не ради

Компатибилност мреже и модема

Поред тога што и мрежа и модем подржавају повезивање канала на индивидуалном нивоу, конфигурације које имају морају бити у складу једна са другом. Ако желите да знате захтеве за повезивање канала за вашег ИСП-а, питајте их о томе. Они ће вам рећи број канала за преузимање и отпремање које подржава и пружа на вашој вези.

Затим морате да проверите да ли ваш рутер подржава те канале.

Предност везивања канала

Мрежна веза може да прима и преноси податке преко различитих мрежа. Већина корисника се држи мреже од 2,4 Гхз. Канали могу бити загушени у вршним тренуцима и ту долази до повезивања канала. Омогућава корисницима да истовремено преносе податке преко свих доступних канала уместо једног. Ово вам даје бржу везу или стабилну и конзистентну брзину везе током вршних сати.

Да ли ми је потребно повезивање канала?

Повезивање канала није нешто што апсолутно морате имати. Међутим, крајњи корисници могу да користе брзу интернет везу, ако планирате да користите ХД или 4К медије као што су Цомцаст или Ксфинити, потребно вам је повезивање канала.