Шта је пречица за креирање нове фасцикле у оперативном систему Виндовс 10

Фасцикле су неопходне за организовање ваших датотека. Виндовс 10 не поставља ограничење на то колико директоријума корисник може да креира. Слободни сте да креирате колико год желите. Можете креирати нову фасциклу било где тако што ћете кликнути десним тастером миша унутар фасцикле и изабрати опцију Ново>Фолдер. Фасцикла се креира под именом Нова фасцикла и можете је преименовати.

нови фолдер виндовс 10

Креирајте пречицу за нову фасциклу у оперативном систему Виндовс 10

Можете креирати фасциклу у било ком прозору Филе Екплорер-а и на радној површини. Опцију контекстног менија десног клика није тешко користити, али ако више волите пречице на тастатури, можете креирати нову фасциклу са једном.

Нова пречица за фолдер

Нова пречица за фасциклу у оперативном систему Виндовс 10 је Цтрл+Схифт+Н. Ову пречицу на тастатури можете да користите на радној површини иу било којој фасцикли у Филе Екплорер-у.

Један кључ Нова пречица за фасциклу

Можете додатно поједноставити нову пречицу фасцикле помоћу скрипте АутоХотКеи. Сама скрипта и АутоХотКеи су лагани. Све што треба да одлучите је који кључ ћете користити за креирање нове фасцикле. Ако ваша тастатура има наменске тастере за отварање поште или одлазак на почетну страницу у претраживачу, можете поново да мапирате један од њих.

Погледајте наш водич о томе како да идентификујете наменске тастере на тастатури.

Када идентификујете кључ, можете да креирате скрипту пратећи ове кораке.

Инсталирај АутоХотКеи на вашем систему.
Отворите нову датотеку бележнице.
Унесите следеће.

Launch_Mail::^+N
Return

#space::
Return

Уредите део ‘Лаунцх_Маил’ и замените га кључем који желите да користите за креирање нове фасцикле.
Сачувајте датотеку са екстензијом датотеке АХК.
Покрените скрипту.
Притисните тастер и нова фасцикла ће бити креирана.

Можете преместити скрипту у директоријум Стартуп и скрипта ће се аутоматски покренути када покренете систем. Моћи ћете да користите кључ без потребе да ручно покрећете скрипту.

Цтрл+Схифт+Н пречица на тастатури ће радити само у Филе Екплорер-у. То није универзална пречица на тастатури у оперативном систему Виндовс 10. У другим апликацијама, нпр. претраживачу, ово ће отворити нови прозор без архивирања. Можете да отворите нови прозор Филе Екплорер помоћу пречице на тастатури Вин+Е и ова пречица је универзална тако да можете да је користите у било којој апликацији да отворите нови прозор Филе Екплорер.

Закључак

Тастерска пречица Цтрл+Схифт+Н ће такође радити у дијалогу Сачувај датотеку. Ако преузимате датотеку, можете кликнути на дугме Нова фасцикла или можете користити пречицу на тастатури да бисте креирали пречицу. Име фасцикле ће се моћи уређивати.