Шта је Реддит Голд и зашто бисте га желели?

Можда сте приметили да неки постови и одговори на Реддиту имају мале златне иконе поред њих. Они су „позлаћени“, што значи да је неко потрошио прави новац да награди постер Реддит Голд-ом. Ево свега што треба да знате.

Шта је Реддит Голд?

Свако на Реддиту може наградити постове или коментаре других корисника видљивом златном, сребрном или платинастом похвалом. Ове награде коштају кованице, које су плаћене виртуелне робе коју можете купити директно на сајту.

Обично се ове награде додељују за признање посебне објаве, било да је то невероватно добра игра речи, дубински приказ књиге, или чин љубазности. Други пут, Реддит злато се даје само зато што неко у субреддиту случајно има много новца да потроши. Пракса доделе радног места се назива „позлата“.

Позлаћени постови и коментари су обично видљивији и добијају више гласова. Такође је уобичајено да сјајни постови буду награђени више пута од стране различитих корисника.

Шта можете учинити са Реддит наградом?

Поред тога што се осећате добро у вези са својом објавом и имате сјајну значку поред свог имена, Реддит награде такође долазе са неколико погодности.

Ако добијете сребрну награду, све што добијате је икона. Ако добијете златну награду, добијате недељу дана Реддит премије, плус 100 новчића које можете користити да некоме дате сребро. Ако добијете платинасту награду, добијате месец дана Реддит премије и 700 новчића да бисте наградили људе сребром или златом.

  Како поставити временско ограничење апликације на иПхоне и иПад

Реддит премиум је услуга претплате на платформи без огласа. Ако сте позлаћени, можете да претражујете сајт без огласа целе недеље, а овај статус откључава неколико додатних функција које побољшавају ваше Реддит искуство.

Такође, Реддит награде се наслањају једна на другу. Дакле, ако вам се деси да добијете две златне награде истог дана, онда добијате премиум претплату на две недеље.

Позлата има за циљ да подстакне људе да деле бољи садржај са заједницом. Док карма испуњава сличну сврху, награде долазе са опипљивим користима и коштају новац.

Такође, када купите Реддит новчиће, то помаже у одржавању рада сајта. На старој верзији Реддит-ове веб странице, на вашем профилу је било поље са информацијама које је показало колико су поклони за време сервера финансирали у ваше име.

Како да се позлатим и како да одговорим?

Најједноставнији начин да се позлатите је да будете активни на подредовима који вас занимају. Већина садржаја који добијају награде већ има велики број гласова и има много одговора. Ствари попут корисног водича за почетнике на одређену тему или оригиналног, јединственог мема често постају позлаћене. Такође, у подредитима са сталним протоком вести, често се награђује прва особа која објави хитну причу.

Када многи људи добију своју прву Реддит награду, уређују своју објаву како би додали „говор о додели награда“ и захвалили се „љубазном странцу“ који им је доделио награду. Постоји један цео субреддит посвећен најефикаснијим, најоптерећенијим говорима.

Реддитори могу одлучити да додељују награду анонимно. Ако добијете награду од анонимне особе, можете се захвалити свом добротвору путем приватне поруке. Ако он или она одговори на вашу белешку, можете сазнати корисничко име особе.

  Техника претраге која вас чини рањивим

Како да дам Реддит Голд?

Да бисте доделили награду на сајту, потребно је да набавите Реддит новчиће. Можете их добити на три начина: купите их, добијете злато или платину или се претплатите на Реддит премиум. Када урадите ово друго, добијате месечну доделу од 700 новчића.

За доделу сребра, злата или платине кошта 100, 500, односно 1800 новчића. Да бисте користили своје новчиће, само идите до објаве у којој сте уживали и кликните на „додели награду“ на дну.

Кликните

Упозорење вас пита коју награду желите да доделите и да ли желите да то учините анонимно. Уз поклон можете послати и приватну поруку.

Тхе

Заједница и модне награде

Тхе

Понекад видите награде на објавама које не изгледају сребрно, златно или платинасто. Ове јединствене иконе су награде заједнице. Модови сваког субреддита развијају их како би се задовољили посебно темом заједнице. Они су награђени на исти начин као и остали. Њихове цене одговарају дужини премиум претплате коју добијају као награду.

Сваки субреддит такође има „банку заједнице“. Сваки пут када неко на субреддиту користи награду заједнице, банци заједнице се приписује 20 посто потрошених новчића. Модови онда могу да их користе да похвале одличан садржај на подморници. Модери такође могу да креирају и дају посебне награде за ексклузивне модераторе.