Шта је фасцикла $ВИНДОВС.~БТ на мом чврстом диску?

Ако ваш Ц диск (или било који диск на који сте инсталирали Виндовс) заузима више простора него што би требало иако нисте инсталирали ништа ново или додали велике датотеке, можда се питате шта се дешава. За свакога ко користи Виндовс 7, 8/8.1/10, ова изненадна потрошња простора може бити чак 6 ГБ и може се приписати фасцикли под називом $ВИНДОВС.~БТ која постоји на вашем диску. Ево погледа одакле је та фасцикла дошла, зашто вам је можда потребна или не мора и да ли је безбедно уклонити са система без изазивања проблема.

Где се налази директоријум $ВИНДОВС.~БТ?

Фасцикла $ВИНДОВС.~БТ је скривена. Постоји у корену диск јединице на коју сте инсталирали Виндовс. Да бисте га видели, омогућите преглед скривених фасцикли.

Шта је директоријум $ВИНДОВС.~БТ?

Фасцикла $ВИНДОВС.~БТ је дошла из Виндовс-а, тачније ажурирања за Виндовс. Садржи датотеке потребне за надоградњу на Виндовс 10. Ове датотеке су постепено преузимане током времена. Фасцикла ће бити креирана неко време око издавања Виндовс 10 (29. јула). Можда је направљен пре датума објављивања како би се растеретили Мицрософт-ови сервери од превеликог броја преузимања на дан објављивања.

Фасцикла на мом диску је направљена 10. јула 2015. и има скоро 6 ГБ. Унутра је Сетуп ЕКСЕ датотека која би, ако бих је покренула, покренула надоградњу на Виндовс 10. Овде је вредно напоменути да ако имате инсталирано ажурирање КБ3035583, датотеке за надоградњу на Виндовс 10 ће се преузети на ваш чврсти диск и ова фасцикла ће бити креирана. Није битно да ли сте резервисали копију или не, или ако сте резервисали копију и још увек сте у реду за надоградњу, ова фасцикла ће постојати и датотеке ће се преузимати у њу. Отпор је узалудан (шалим се, читајте даље да видите како га се можете отарасити).

Могу ли да избришем фасциклу $ВИНДОВС.~БТ?

За кориснике оперативног система Виндовс 7/8, ако не планирате надоградњу на Виндовс 10, можете да избришете ову фасциклу. Право питање је, како то учинити? Да ли ће функција једноставног брисања радити? У теорији би требало. То је фасцикла коју можете само Схифт+Делете, међутим, пошто је везан за процес ажурирања, једноставно ће се поново појавити. Оно што ћете на крају добити је неколико неуспелих покушаја ажурирања у вашој историји ажурирања. Имам једну за сваки дан у недељи.

Давно сам избрисао фасциклу, али се поново попунио и Виндовс наставља да покушава да се надогради на Виндовс 10 упркос томе што нисам резервисао копију. Ако вам је ово досадило и желите да ослободите простор на диску, морате да деинсталирате ажурирање КБ3035583. Да бисте то урадили, идите на Виндовс Упдатес и кликните на „Инсталирана ажурирања“.

И корисници Виндовс 7 и 8, пронађите ажурирање под називом КБ3035583 и деинсталирајте (и сакријте) га. Поред тога, корисници оперативног система Виндовс 7 морају да деинсталирају и сакрију ажурирање КБ 2952664. Корисници оперативног система Виндовс 8/8.1 треба да деинсталирају и сакрију ажурирање КБ 2976978. Ове последње две исправке су одговорне за проверу да ли је ваш систем компатибилан са Виндовс 10, али такође преузима Виндовс 10 у позадини.

Сада можете да избришете фасциклу $ВИНДОВС.~БТ на чврстом диску. За то ће вам требати администраторске привилегије, али претпостављамо да их већ имате ако сте били у могућности да деинсталирате ажурирање КБ3035583. Ако имате проблема са брисањем фасцикле, покушајте да користите чишћење диска.

Притисните Виндовс+Р и укуцајте %виндир%систем32цлеанмгр.еке у оквир за покретање. Изаберите Виндовс диск и дозволите му да скенира диск. Када заврши скенирање, кликните на дугме „Очисти системске датотеке“ и дозволите му да скенира ваш диск још једном.

Када се скенирање заврши, потражите и проверите опцију „Привремене Виндовс инсталационе датотеке“. Биће прилично велике величине. Започните процес чишћења.

Шта се налази у фасцикли $ВИНДОВС.~БТ на Виндовс 10?

Фасцикла $ВИНДОВС.~БТ, било да је на Виндовс 7 или 8/8.1, садржи датотеке за надоградњу на Виндовс 10, али зашто ова фасцикла постоји у Виндовс 10? У оперативном систему Виндовс 10, директоријум $ВИНДОВС.~БТ садржи вашу стару инсталацију оперативног система Виндовс. Имајте на уму да када надоградите Виндовс 7/8 на Виндовс 10, имате рок од месец дана да вратите своју инсталацију на старију верзију. Фасцикла $ВИНДОВС.~БТ у оперативном систему Виндовс 10 садржи датотеке које ће помоћи у процесу враћања на старију верзију. Такође садржи евиденције и друге датотеке везане за надоградњу. Ако сте сто посто сигурни да нећете морати да се вратите на старију инсталацију оперативног система Виндовс, а Виндовс 10 ради одлично за вас, можете да избришете ову фасциклу као што бисте избрисали било коју другу фасциклу. Такође можете да користите Чишћење диска као што је описано у претходном одељку да бисте избрисали ову фасциклу у оперативном систему Виндовс 10.