10 алата за проверу и побољшање читљивости садржаја

Читљивост је потцењен аспект креирања садржаја који читаоцима може да прекине договор. На срећу, доступни су моћни алати који побољшавају читљивост садржаја и чине га приступачнијим посетиоцима.

Поседовање неопходних вештина је одлично место за почетак, али ће вам такође требати прави алати. Поседовање одговарајућих алата биће ваша једина шанса да произведете садржај који се издваја од гомиле. Најбоље СЕО компаније користе ове стратегије.

У овом чланку ћемо погледати најбоље алате за побољшање читљивости садржаја, али прво хајде да боље разумемо читљивост садржаја.

Шта је читљивост садржаја?

Вероватно ћете наићи на термин „читљивост“ било да сте задужени за креирање целокупног садржаја за своју веб локацију или само једног поста на блогу. Захтев да се уверите да је ваш пост „читљив“ можда је дошао од вашег шефа. Можда сте такође чули да „читљивост“ подиже ваш СЕО ранг.

Осим нејасне идеје да ваш садржај треба да буде „лако читљив“, можда не знате шта та фраза значи.

Читљивост у контексту веб писања и развоја садржаја односи се на то колико је читаоцима једноставно да разумеју вашу поруку и комуницирају са њом.

Оцена читљивости је оцена коју утврђује компјутерски програм који узима у обзир број елемената како би одредио колико је ваш садржај читљив, као што су речник, различити прилози, употреба активног или пасивног гласа, дужина пасуса, граматика и још много тога!

Предности читљивости садржаја

Читљивост је свуда важна. Али, то је посебно важно за СЕО сврхе јер повећава употребљивост и претвара читаоце у купце.

Само ако читаоци могу да схвате шта пишете, ваше речи као трговца ће бити важне. Дуг или сложен текст брзо ће досадити читаоцима смањујући стопу ангажовања и повећавајући стопу посете само једне странице. Хајде да видимо друге предности читљивог садржаја.

Виши ранг

Брзина којом посетиоци напуштају вашу веб локацију је нешто што Гоогле и други врхунски претраживачи узимају у обзир. То се може догодити из неколико разлога, укључујући лошу читљивост. Резултати претраживача обично постављају читљиве веб странице на више место.

Читаоци се враћају на веб локације за које сматрају да су приступачне. Стога ће више људи пронаћи и користити ваш садржај ако га учините читљивим.

Ектра Траффиц

Када претражују садржај, људи такође користе речи које су им познате. Ваш текст ће се појавити у резултатима претраге само ако је препун термина лаких за коришћење. Ако желите да вас више људи пронађе на претраживачу, говорите њиховим језиком.

  Како зумирати и ротирати Нетфлик у Цхроме-у

Више конверзија и ангажовања

Квалитетан, читљив садржај подстиче конверзије и повећава шансе за пословни успех. Када креирате садржај, имајте на уму своје циљеве конверзије. Запамтите мале конверзије попут кликања на везу или гледања видео записа. Одличан начин да повећате конверзије је стварање читљивијег садржаја.

Како побољшати читљивост садржаја? (Начини и савети)

Ево неколико савета на које бисте се требали фокусирати ако желите да поједноставите своје писање без жртвовања аспеката квалитета.

Кратки параграфи

Морате скратити дуже пасусе да бисте постигли значајне добитке. Радиће само да нагурате неколико речи и детаља на једно место са добрим прекидом реда.

Разговарајте са својом публиком на њиховом језику

Ваша публика треба да вам буде добро позната. Морате изабрати речи које су једноставне за разумевање. Пишите као да разговарате са читаоцем да би ваш садржај звучао природно. Учините свој текст лежернијим и мање формалним. Стога, водите рачуна о својој циљној публици и пишите како бисте јој се обратили.

Формат и дизајн

Фонт чини значајну разлику. Изаберите фонт наслова који се издваја од основног фонта. Уверите се да су ваши фонтови читљиви и довољно велики. Снажно писање треба да прати јаке идеје. Нека ваш језик буде једноставан да бисте максимално повећали његов утицај.

Одлучите се за алатке за читљивост садржаја

Алат за читљивост је једна од најбољих ствари које можете учинити да побољшате читљивост. Пре него што објавите било који текст, погледајте своју оцену читљивости. Ова једноставна радња има значајан утицај на ваш садржај.

Иоаст СЕО додатак ће вам аутоматски дати оцену читљивости и предлоге за побољшање ако креирате садржај у свом ВордПресс ЦМС-у. Добијте зелено светло пратећи његове савете!

Када говоримо о алатима за проверу и побољшање читљивости садржаја, ево неких других алата које треба узети у обзир.

Хемингваи Едитор

Ернест Хемингвеј, који се сматра једним од најбољих писаца у америчкој историји, био је познат по директном приступу свом писању. На основу својих вештина, уредник Хемингвеја настоји да помогне писцима садржаја да поједноставе свој рад ради побољшања јасноће.

Уредник уочава слабе случајеве писања који ће умањити вашу оцену читљивости и укупан квалитет чланка. Визуелни уређивач показује које реченице се могу поделити или сажимати — апликација издваја веома сложене реченице. Алат такође може да идентификује пасивни глас и прекомерну употребу прилога.

АИСЕО

Алатка за побољшање читљивости из АИСЕО-а примењује правила Хемингваи Едитор-а на ваш садржај и, само једним кликом, користи супермоћи вештачке интелигенције да олакша читање. Анализира текст користећи власничке алгоритме за идентификацију сложених реченица и пасуса како би побољшао читљивост садржаја.

  Како додати филтере у Инстаграм приче

АИСЕО Реадабилити користи вештачку интелигенцију и машинско учење да идентификује недостатке. Овај алат може побољшати читљивост текста давањем предлога.

Граматички

Граммарли је један од најбољих и најпоузданијих алата за уређивање у погледу читљивости садржаја. Граматички побољшава тон и ток садржаја. Скреће пажњу на превише сложене речи и потврђује да су реченице прецизне и јасне.

Алат заснован на облаку, такође проширује своју функционалност у облику проширења за прегледач који ефикасно открива проблеме са садржајем као што су лоша граматика, правопис, сажетост и тон.

Такође предлаже алтернативе загонетним речима и фразама које користе вештачку интелигенцију. Штавише, има и функцију за проверу плагијата. Постоје три нивоа цена за Граммарли: бесплатни основни план, два плаћена претплатничка плана и премиум план.

Читљиво

Реадабле је најнапреднији алат за бодовање читљивости. Има много функција, укључујући оне направљене посебно за веб странице. Има своје стандарде, који вашем тексту дају оцену између А и Е уместо да користе Флесх-Кинцаид резултат.

Поред тога, има метрику досега коју можете користити да одредите колико ваша публика може да разуме садржај.

Његов алат за читљивост веб локације процењује, оцењује и континуирано прати сав текст на вашој веб локацији, укључујући заглавља, подножја и текст који није део главног садржаја. Такође можете да га користите да проверите густину кључних речи како бисте се клонили Гоогле-ових казни за претрпавање кључних речи.

Лонгсхот АИ

Лонгсхот АИ је врхунски алат за побољшање читљивости вашег садржаја. Раст сваке компаније зависи од производње висококвалитетног садржаја, али овај процес захтева време.

На крају свега, још увек одређујете колико ће ваш садржај имати одјек код читалаца. Потребна вам је иновативнија стратегија за креирање добро написаног, читљивог садржаја блога да бисте повећали продају.

Овај алат који покреће АИ може да произведе постове на блогу са високом стопом конверзије у року од неколико секунди! Дакле, уз ЛонгСхот, можете побољшати читљивост свог новог поста за мање од 10 минута, уместо да трошите сате на то!

Цопиврители

Цопиврители је алатка за читљивост направљена експлицитно за анализу текста и оптимизацију садржаја. Он оцењује читљивост вашег садржаја и проверава да ли има проблема са СЕО-ом како би се уверио да је прилагођен и читаоцима и претраживачима.

Када проблеми са вашим садржајем утичу на ваше рангирање у претрази, СЕО функције их означавају и дају предлоге за уређивање, брисање или поновно писање по потреби.

Провера читљивости користи Флесцх-Кинцаид формулу да идентификује и исправи густ садржај. Алат вам омогућава да поново пишете, замените и избришете садржај ниског квалитета нудећи интерактивне савете за писање.

  Како приказати Гоогле календар у Оутлоок-у

Вебфк

Брз начин да видите колико је ваш садржај добро оцењен је да користите ВебФКС тест читљивости. Да бисте тестирали целу страницу или само одређени одељак, можете копирати и налепити текст, укуцати УРЛ странице или користити код за уградњу.

Овај алат резимира ниво читања текста, узраст за који је прикладан и различите резултате.

Добијате информације о просечном броју слогова по речи, броју сложених израза и броју речи по реченици. Постоји пет опција које нуди ВебФКС јер постоје различити ставови о томе који је стандард читљивости најтачнији.

Препостсео

Најновија, али веома популарна бесплатна веб локација за проверу читљивости је Препостсео.цом. Уз помоћ ове веб странице можете проверити читљивост и граматику текста. Корисници такође могу да провере читљивост ДОЦ, ДОЦКС, ТКСТ и ПДФ датотека на овој веб страници тако што ће их унети.

Користи четири различите методе — Индекс Цолеман Лиау, Индекс аутоматизоване читљивости и Флесцх Кинцаид Реадинг Лакоћу — за процену читљивости текста.

Да би се одредио коначан резултат читљивости текста, он затим усредсређује резултате четири методе тестирања. Осим тога, он такође приказује различите текстуалне статистике повезане са уносом текста.

Писац

На основу тога колико су дугачке ваше речи и реченице, ТхеВритер провера читљивости ће оценити ваше писање помоћу Флесцх скале лакоће читања. Метод за проверу садржаја је копирање и лепљење у уређивач. Добићете статистику о укупној оцени читљивости након што унесете свој примерак.

Потпуно је бесплатно користити ову невероватну алатку за читљивост. Алат такође анализира тон вашег садржаја и даје предлоге за побољшање ако је потребно.

На крају, имамо СЕО алатке за преглед, алатку за проверу читљивости која тренутно одређује читљивост било које УРЛ адресе. Начин коришћења алата је много лакши; уместо да копирате цео садржај, само морате да унесете свој УРЛ да бисте израчунали свој резултат.

Након тога, алатка ће пажљиво анализирати читљивост вашег садржаја на основу Флесцх формуле за лакоћу читања. СЕО алатка за преглед пружа анализу садржаја без наплате ни пенија, а алатка је доступна на мрежи.

Последње речи

Постизање веће оцене квалитета са претраживачима је резултат тога што су ваше веб странице једноставније за читање и разумевање. Али чак и најискуснијим писцима понекад је тешко створити садржај који је једноставан за читање.

Срећом, доступно је мноштво корисних алата који ће вам помоћи у побољшању копије садржаја, смањењу двосмислености и прецизном преношењу информација — све ће то бити корисно за СЕО.

Такође можете истражити неке алатке за парафразирање да бисте побољшали квалитет садржаја.