10 апликација/алата за тестирање ваших нових слушалица

Апликације за тестирање слушалица помажу у тестирању ваших слушалица за важне аудио параметре.

Можда ћете желети да надоградите свој тренутни пар слушалица. Или је могуће да желите да први пут купите слушалице.

Без сумње, требало би да сазнате који пар слушалица је најбољи за вас. Одговор никада не може бити јасан ако некога питате како бира најбоље слушалице са најбољим квалитетом звука.

То је зато што је то помало компликовано и субјективно питање. Одабир слушалица се углавном врши на основу личних преференција.

Ове преференције укључују лична искуства, очекивања, захтеве за квалитет звука и, што је најважније, како су ваше уши подешене.

Када се све ове ствари нађу у слушалицама, оне постају ваше омиљене. И ово може бити ваше врло лично мишљење јер многи други могу одбити ваше омиљено.

Међутим, да бисте обавили куповину, требало би да имате критеријуме за разликовање више производа. Ови критеријуми вам помажу да дођете до најбољег производа за себе. И приликом куповине слушалица ово правило важи.

Доступно је неколико добрих апликација/алата за тестирање слушалица које вам помажу да тестирате различите опције. О овим апликацијама/алатима ћемо разговарати у овом посту. Али пре него што испробате ове апликације/алатке, прво би требало да будете свесни шта морате да тестирате у слушалицама. Хајде да их истражимо.

Ствари које треба проверити током тестирања слушалица

Постоји више фактора које треба да процените док обављате тест слушалица. Ове карактеристике морате нагласити када слушате тестну музику на слушалицама. Ови укључују:

  • Бас: Бас је минимални опсег фреквенција које се могу чути. Обично лежи између 60-250Хз. Звук треба да има јасноћу, топлину, пуноћу, брзину и контролу.
  • Суб-бас: То је најнижи крај чујне фреквенције која се налази између скоро 20 – 60 Хз.
  • Средњи тонови: То је централни део спектра звука који је такође познат као средњи. Већина репродукција лежи у средњим фреквенцијама. Опсег за ово је 250 Хз и 3 кХз.
  • Високи тонови: То је горњи део фреквенције звука. Лежи између 5000-20000 Хз. Требало би да буде чиста, одлучна, слатка, прозрачна, деликатна и артикулисана.
  • Тајминг и ритам: Интеракција између инструмената треба да звучи уређено и контролисано.
  • Динамички опсег: То је однос између најгласнијег и најтишег сигнала који се чује.

Хајде сада да истражимо различите апликације/алатке за тестирање слушалица које можете користити да процените квалитет звука слушалица.

АудиоЦхецк.нет

АудиоЦхецк.нет је дивна платформа за тестирање слушалица која вам омогућава да пронађете најбољи пар проценом различитих аудио аспеката.

Помоћу ове веб апликације за тестирање слушалица можете тестирати фреквенцијски одзив, спектралну равност, динамички опсег, подударање драјвера, ожичење, итд. Такође вам омогућава да извршите тест уметања слушалица. Осим тога, лако можете имати бинауралне тестове, као и тестове хармонијске дисторзије.

Хеадпхонетест.нет

Тестирајте квалитет звука пара слушалица које разматрате помоћу теста слушалица. Омогућава вам да тестирате различите карактеристике слушалица. То укључује бас, високе тонове, квалитет звука, леви и десни тест, тест возача и 8Д аудио.

Процена слушалица за све ове функције омогућиће вам да имате најбољи сет за вас.

ВебЦамМицТест

ВебЦамМицТест је онлајн тест слушалица заснован на вебу који вам омогућава да тестирате слушалице за три врсте звука. То су Смоотх Функ, Дееп Басс музика и Симфонијска музика.

Ова платформа вам такође омогућава да појединачно свирате на левој или десној слушалици. Ово вам омогућава да на одговарајући начин тестирате обе стране слушалица. Можете извршити тестове постављањем различитих фреквенција.

Лево Десно – Стерео Тест

Лево Десно – Стерео Тест је Андроид апликација која вам омогућава да брзо тестирате своје слушалице преко Андроид уређаја. Ово вам омогућава да одмах идентификујете која је лева, а која десна слушалица.

Морате да повежете пар слушалица са својим уређајем и отворите ову апликацију. Само један клик ће вам омогућити да идентификујете стране слушалица.

Ултимативни тест за ухо/слушалице

Адота представља ову апликацију Ултимате Еар/Хеадпхоне Тест за Андроид уређаје. Ова апликација вам омогућава да ефикасно и лако тестирате своје слушалице или слушалице.

Ова апликација вам омогућава да своје слушалице прођете кроз низ тестова да бисте утврдили квалитет звука. Ова апликација може да тестира звук на високим, ниским и златним фреквенцијама. Такође вам омогућава да извршите стерео тест као и бинаурални тест.

Слушалице Тест+

Еарпхонес Тест+ је још једна одлична Андроид апликација за тестирање слушалица. Овим можете тестирати не само слушалице, већ и звучнике. Постоје различите карактеристике квалитета које можете да проверите у овој апликацији за слушалице које разматрате.

Може да тестира верност, лево-десно канале, динамику, компатибилност, линеарност, итд. Ови тестови вам омогућавају да брзо извршите јасно поређење између више скупова. Као резултат, можете донети праву одлуку.

Аудио Тестер

Аудио Тестер је апликација за тестирање слушалица коју можете користити за тестирање различитих аудио уређаја помоћу паметног телефона.

Помоћу ове апликације за тестирање слушалица можете тестирати три параметра. То укључује стерео тест, тест фреквенције и тест кашњења. Сви ови параметри вам омогућавају да идентификујете перформансе слушалица.

СоундИД: Слушалице звуче цоол

СоундИД вам омогућава да пратите једноставне кораке да бисте идентификовали перформансе слушалица и квалитет звука. Долази са великим бројем профила за различите популарне моделе слушалица.

Када креирате свој профил на СоундИД-у, можете да завршите брзу подешавање звука.

Провера слушалица

Хеадпхоне Цхецк из Цитрус Аппс је невероватна апликација за тестирање слушалица дизајнирана за иПхоне. Ово је брза и лака апликација за тестирање слушалица. Потпуно је бесплатан за инсталирање и коришћење.

Омогућава вам да бирате између више опција тестног звука. 4 доступна су:

  • Глас (подразумевано)
  • 250 Хз Тон
  • 440 Хз Тон
  • Тон од 1 кХз

Овим такође можете променити боју позадине интерфејса и повећати или смањити јачину теста.

Стерео ЛЕВО ДЕСНО (Л/Р) Тест

Стерео ЛЕФТ ДИГХТ (Л/Р) Тест је брза апликација за тестирање слушалица за иПхоне или иОС уређаје. Омогућава вам да тестирате своје звучнике поред слушалица, слушалица или слушалица.

Помоћу ове апликације можете да извршите тестове левог и десног стерео звука слушалица. Као резултат, можете осигурати да обе стране слушалица раде савршено.

Завршне речи

Дакле, да ли имате више слушалица у разматрању међу којима желите да направите коначан избор? Можете да користите функционалности ових апликација и платформи за тестирање слушалица и на тај начин обезбедите да купите прави производ.

Можда ћете желети да истражите и најбоље бежичне слушалице средњег домета за куповину.