10 аудио-видео претварача за одличан садржај друштвених медија

Може постојати мноштво разлога за свако ко жели да конвертује своје аудио датотеке у видео датотеке.

Међу њима, један од најчешћих разлога је дељење аудио датотеке на друштвеним медијима, као што су Фацебоок, Инстаграм, итд., како би више људи могло да је слуша.

Али како претворити своју аудио датотеку у видео датотеку? Па, срећом, постоји много конвертера који то могу учинити за вас.

У наставку ћемо погледати неке од најбољих аудио-видео претварача за фантастичан садржај друштвених медија. Јавите се да бисте сазнали више о аудио-видео претварачима!

Нема сумње да је видео најпопуларнија врста садржаја на било којој платформи друштвених медија. То је зато што видео снимци добијају више изложености и ангажовања од било ког другог садржаја. Такође, у поређењу са сликама, видео садржај остаје релевантан дуже време.

Занимљиво је да, према ИоуТубе анкети, половина миленијалаца и зумера не може да замисли свој живот без гледања видео записа. Осим тога, видео садржај је ефикаснији у интеракцији са публиком и остваривању веће продаје. Зато трговци на друштвеним мрежама преферирају видео садржај у односу на све остало.

Случајеви коришћења аудио-видео конверзије

Постоји много случајева коришћења аудио-видео конверзије. Људи користе конвертоване видео записе у бројним околностима. Ево неких од њих:

#1. За пренамену

Многи људи користе претвараче за претварање аудио датотека у видео записе и пренамену на различитим платформама. Иако је за креирање видео садржаја потребно више времена него једноставно отпремање аудио записа, вреди тога. Када се генерише, корисници могу да отпреме видео на више платформи за већи досег.

#2. За маркетинг

Нема сумње да су видео снимци моћнији маркетиншки алат у поређењу са сликама или звуком. Већа је вероватноћа да ће потенцијални купци купити производ након што негде погледају видео о бренду. Зато се трговци данас у великој мери ослањају на алате за конверзију аудио у видео.

#3. За постављање на друштвене мреже

Већина платформи друштвених медија не дозвољава корисницима да директно учитавају аудио или звучне датотеке. Због тога се многи корисници друштвених медија окрећу алатима за претварање аудио у видео како би креирали видео записе користећи аудио, а затим деле те видео записе на својим омиљеним платформама.

Који су улази потребни за конвертовање аудио датотеке и генерисање видео датотеке?

Као што сви знамо, сваки аудио-видео претварач је другачији и долази са сопственим скупом функција. Међутим, када је у питању стварни процес конверзије, он је мање-више исти. Испод је основни водич корак по корак о томе како да добијете видео датотеке из аудио датотека:

  Како пронаћи доминантне боје на слици [macOS]

Корак 1: Прво изаберите аудио датотеку коју желите да конвертујете у видео и отпремите је. Док конвертори данас обично подржавају све главне аудио формате, најбоље би било да отпремите МП3 датотеку јер их је лако обрадити и лако се прихватају.

Корак 2: Затим изаберите позадину за видео. Можете изабрати неку од унапред дефинисаних позадина или да отпремите неку своју из своје галерије.

Корак 3: Ако постоје напредна подешавања, промените их тако да одговарају вашим жељама или их оставите непромењене ако је све у реду.

Корак 4: Када завршите, кликните на дугме „Претвори сада“ или нешто слично да бисте аудио датотеку претворили у видео датотеку.

Корак 5: Након што је конверзија завршена, можете да сачувате конвертовани видео у своју галерију и касније да га отпремите на платформе као што су ИоуТубе, Фацебоок, Твиттер, итд.

Сада када знамо неколико ствари о аудио-видео конверзији, дозволите нам да вас обавестимо о најбољим таквим претварачима које можете да користите:

Онлине Цонвертер

Онлине Цонвертер је бесплатна алатка која помаже корисницима да лако конвертују аудио датотеке у видео датотеке. Подржава неколико различитих аудио формата, укључујући .мп3, .миди, .м4а, .амр, .вма, .вав, .аифф и тако даље.

Када се конвертује, обезбеђени излаз ће бити у .мп4 формату и имати слику коју сте изабрали као подразумевану позадину.

Ако не желите да имате слике као позадину, уместо тога можете да изаберете једнобојну боју са листе. Запамтите да Онлине Цонвертер не подржава шифроване/заштићене аудио датотеке. Дакле, уверите се да не отпремате такву датотеку.

Медиа.ио

Медиа.ио је бесплатна веб алатка за претварање звука у видео за неколико минута. А за то не морате да поседујете напредну техничку вештину. Медиа.ио подржава мноштво аудио формата, као што су .мп3, .вав, .флац, .вма и многи други.

Такође можете да отпремите слику, видео или чак ГИФ који ћете користити као позадину за видео. Осим тога, можете аутоматски генерисати титлове, одабрати однос ширине и висине, додати различите ефекте и стилове, итд., Да бисте побољшали конвертовани видео. Дакле, Медиа.ио је моћна компанија у погледу претварања аудио у видео.

Воице2в

Воице2в је алатка за конверзију звука у видео који вам омогућава да креирате невероватан садржај друштвених медија. Помаже корисницима да лако конвертују аудио датотеке у видео записе са позадином слике.

Воице2в такође омогућава корисницима да бирају између различитих ефеката и побољшају своје видео записе. За вашу информацију, конвертер је компатибилан са свим главним аудио форматима. А како Воице2в не захтева регистрацију или кредитне картице за коришћење, нема разлога за бригу.

  Распберри Пи против Ардуина: Шта је боље?

Док бесплатна верзија Воице2в ради добро, има ограничене функције и водене жигове. Ако желите да откључате више функција и додате свој прилагођени логотип, морате купити његову пуну верзију, која кошта 29,95 долара.

ЕЗ-конвертер

ЕЗ-Цонвертер је одличан алат за претварање ваших аудио датотека у видео записе и њихово објављивање на било којој популарној видео платформи. Нема ограничења дужине звука.

Осим тога, ЕЗ-Цонвертер је без огласа и нема времена за чекање. Дакле, постаје заузето чим отпремите аудио датотеку заједно са сликом за њену позадину.

Имајте на уму да је бесплатна верзија ЕЗ-Цонвертер-а ограничена у погледу карактеристика. Да бисте надоградили, можете купити његове месечне или годишње премиум планове за 30 УСД месечно и 84 УСД месечно.

Цлидео

Цлидео помаже корисницима да креирају видео записе од аудио датотека за неколико минута. Само морате да отпремите или превучете и отпустите жељене датотеке као што су аудио, ГИФ-ови, слике или други видео записи да бисте генерисали видео излаз који је идеалан за све платформе друштвених медија.

Цлидео подржава све модерне аудио, сликовне и видео формате. Дакле, имате већу слободу у избору датотека које желите. Осим тога, минималистички, интуитивни кориснички интерфејс осигурава да чак и људи са ограниченим технолошким знањем могу да га користе без проблема.

Тренутно, бесплатна верзија Цлидеа има ограничења времена складиштења и водене жигове на пројектима. Међутим, можете их уклонити тако што ћете купити Цлидео Про за 9 УСД месечно (месечни план) или 6 УСД месечно (годишњи план, 72 УСД годишње).

ФрееЦонверт

ФрееЦонверт вам омогућава да једноставно отпремите своје аудио датотеке и конвертујете их у видео датотеке једним кликом миша. Он је отвореног кода и опремљен је ‘Напредним подешавањима’, укључујући брзину кадрова за видео, однос ширине и висине слике, видео кодек, аудио кодек, бледи-ин и фаде-оут звук, титлове и тако даље.

Ова подешавања вам омогућавају да фино подесите конверзију. ФрееЦонверт ће вам омогућити да претворите видео датотеке користећи аудио датотеке у бројним форматима, .вав, .аац, .флац, .огв, .мп2, итд.

У складу са својим именом, ФрееЦонверт је бесплатан за коришћење, али са ограничењима. Али да бисте искористили ФрееЦонверт у свом пуном потенцијалу, можете купити његове премиум планове, почевши од 9,99 УСД месечно.

ФлекЦлип

ФлекЦлип је одличан начин за претварање аудио датотека у различитим популарним форматима, као што су .м4а, .аац, .флац, .огг, .вав, итд., у видео датотеке. ФлекЦлип омогућава корисницима да бирају између мноштва богатих позадина које садрже чисте боје, облике, фотографије и видео записе.

  Како инсталирати Торрентиал на основни ОС

Можете користити ФлекЦлип без регистрације или преузимања. Када конвертовани видео буде спреман, можете га сачувати у галерији и касније га отпремити на своје омиљене платформе друштвених медија.

Упркос својој ефикасности и резултатима професионалног изгледа, ФлекЦлип не наплаћује ни пени за своје услуге. И можете слободно користити конвертоване видео записе у комерцијалне и некомерцијалне сврхе.

Сет аудио алата

Сет аудио алата пружа брзо и бесплатно решење за ваше потребе аудио-видео конверзије. Једноставно морате да отпремите аудио датотеку заједно са сликом, а алат ће се побринути за остало.

Уверите се да сте отпремили слику високе резолуције. У супротном, нећете добити ХД видео.

Такође, тренутно, Аудио Тоол Сет подржава .мп3 датотеке дужине до 100 минута. Дакле, покушајте да отпремите звук који спада у овај опсег дужине. Аудио Тоол Сет је бесплатан за коришћење и користи систем редова за све кориснике.

Субли

Субли је одличан алат за несметано претварање аудио датотека у видео записе за кратко време. Са Субли-јем, креирање занимљивог садржаја из ваших аудио датотека постаје лака шетња.

Поред аудио-видео конверзије, додајете титлове, слике, звучне таласе, различите стилове итд., да бисте на најбољи начин искористили своје конвертоване видео записе. Субли вам такође омогућава да делите свој садржај са члановима тима и дозволите им да га мењају.

Тренутно, Сублијеви основни планови почињу од 17 УСД месечно па надаље са ограниченим функцијама. Комплетне функције доступне су само у Субли Бусинесс плану, који кошта 49 УСД месечно.

ФилеЦонверто

ФилеЦонверто вам помаже да правите висококвалитетне .мп4 видео записе користећи .мп3 аудио датотеке са сликом (.јпг/.пнг) као позадином. Пошто је то веб-базирана алатка, ФилеЦонверто не захтева регистрацију или преузимање. Дакле, то је прилично искуство без проблема.

Након што је конверзија завршена, ФилеЦонверто вам омогућава да сачувате конвертовани видео у својој галерији и отпремите их на Фацебоок, Инстаграм, ИоуТубе или негде другде. ФилеЦонверто је бесплатна алатка. Дакле, не морате ништа да плаћате да бисте користили његове услуге.

Напомена аутора

Аудио-видео претварачи помажу у решавању проблема када корисници желе да поделе аудио датотеку на своју омиљену платформу друштвених медија, пошто већина платформи не подржава директно .мп3 отпремање.

Конвертовање аудио датотеке у видео такође јој даје већи досег тако да се појављује у фидовима више људи. У овом чланку смо одабрали неке од најбољих аудио-видео претварача на тржишту за креирање врхунског садржаја.

Сада када знате за најбоље аудио-видео претвараче за фантастичан садржај друштвених медија, немојте више чекати. Искористите их данас и креирајте невероватан видео садржај који ће ваша публика волети да гледа. Изгледи су бескрајни.

Затим погледајте најбољи софтвер за видео конвертер за Виндовс и мацОС.