10 Цлоуд платформи које нуде бесплатан ниво или кредит за практично искуство

Платформе у облаку често нуде бесплатан ниво где можете да користите рачунарске ресурсе ових платформи за мале пројекте или стекнете практично искуство у коришћењу различитих услуга које нуде.

Данас ћемо погледати листу свих главних платформи у облаку које нуде бесплатни ниво.

Шта је рачунарство у облаку?

Рачунарство у облаку је рачунарска услуга заснована на Интернету која је синтетизована снагом коришћења ИТ ресурса на захтев за рачунаре, складиштење података, мреже и апликације у дељеним окружењима на интегрисан начин путем интернета, било где и независно од платформе, без морају да улажу у опрему.

У облаку цене су по употреби; плаћате за оно што конзумирате. Предност овог приступа није само смањење трошкова са локалним серверима; облак је динамичан начин да прилагодите потребе за ИТ ресурсима вашег пословања на једноставан, безбедан и исплатив начин.

За разлику од стандардних модела, клауд се састоји од низа сервера који представљају велики уређај за складиштење и обраду података, омогућавајући пуну еластичност у свим својим ресурсима.

Можете да доделите ресурсе ових повезаних сервера за своју употребу, прилагођавајући капацитет обраде, простор, меморију и пропусни опсег на захтев. Све ово без потребе за поновним инсталирањем и без губљења времена.

Следе неке од најбољих платформи у облаку које нуде бесплатан ниво за стицање практичног искуства у изградњи, постављању и тестирању апликација у облаку.

  Како добити Аппле-ов попуст за образовање на Мац-у или иПад-у

Гоогле Цлоуд

У свом бесплатном нивоу, Гоогле Цлоуд нуди 20 бесплатних производа, укључујући Цомпуте Енгине, Цлоуд Стораге и БигКуери, које можете да користите без икаквог временског ограничења. Такође пружа преко 300 долара бесплатних кредита током 90 дана. Кредити не обухватају бесплатне производе и наплаћују се само када премашите максимално ограничење.

Амазон АВС

Амазон АВС, у свом бесплатном нивоу, нуди преко 200 услуга. Услуге као што су Амазон СагеМакер и Амазон Редсхифт су бесплатне два месеца, док су друге услуге попут Амазон ЕЦ2 и Амазон ЕЦ2 бесплатне годину дана са ограничењем од 750 сати месечно. АВС такође нуди услуге које су увек бесплатне, као што су Амазон ДинамоДБ и АВС Ламбда.

ИБМ Цлоуд

ИБМ Цлоуд нуди 350+ бесплатних производа које можете користити за практично искуство. Увек бесплатни производи укључују ИБМ Ватсон Мацхине Леарнинг и ИБМ Ватсон Студио. Бесплатни ниво долази са кредитом од 200 УСД и пробним периодом од 30 дана, укључујући ИБМ Цлоуд Кубернетес услугу и Цоде Енгине.

Орацле Цлоуд

Орацле Цлоуд нуди бесплатан кредит од 300 УСД за креирање и тестирање апликација у облаку током 30 дана. Бесплатни ниво долази са преко 25+ увек бесплатних услуга, укључујући Орацле Аутономоус Датабасес и Арм Ампере А1 Цомпуте.

Азуре Цлоуд

Азуре Цлоуд’с бесплатни ниво нуди 40+ бесплатних услуга, укључујући АВМ и Азуре СКЛ базу података, током 12 месеци. Бесплатни ниво укључује бесплатне Азуре ДевОпс и АКС током 30 дана и бесплатних 200 УСД, које можете користити за приступ било којој Азуре услузи.

  Како пронаћи своје контакте на ТикТок-у

Дигитал Оцеан

Бесплатни ниво компаније Дигитал Оцеан нуди 100 УСД за 60 дана које можете користити за практично искуство у раду са облаком. Услуге којима приступате коришћењем бесплатног кредита укључују дроплетс, Кубернетес, Лоад Баланцер, Плутајуће ИП адресе, различите управљане базе података и Терраформ.

Корисници вдзвдз добијају кредит од 100 УСД на Дигитал Оцеан-у.

Линоде

Линоде платформа у облаку нуди кредит од 100 УСД у свом бесплатном нивоу током 60 дана, дајући вам приступ услугама као што су Кубернетес, МултиЦлоуд, АПИ и друге услуге са различитих географских локација.

Корисници вдзвдз добијају кредит од 100 УСД на Линоде-у.

АлиБаба

Алибаба Бесплатни ниво Цлоуд Платформе нуди 50+ бесплатних услуга у вредности од око 1700-8500 УСД за месец дана. Такође пружа ниво бесплатног предузећа. Бесплатни ниво укључује неколико увек бесплатних и пробних услуга, укључујући ЕЦС и Глобал Аццелератор.

ОВХ Цлоуд

ОВХ нуди бесплатан ниво јавног облака који долази са кредитом од 100 УСД који можете користити 60 дана. Услуге ОВХ Цлоуд-а у свом бесплатном нивоу укључују Кубернетес, Редис и управљани МонгоДБ.

Тенцент Цлоуд

Тенцент Цлоуд нуди два различита бесплатна нивоа за појединце и компаније. Појединачни ниво вам даје 50 УСД кредита за коришћење 10+ производа, а корпоративни ниво нуди 100 УСД кредита за коришћење 100+ производа.

Завршне речи

Већина великих платформи у облаку нуди бесплатне нивое, али њихове услуге се разликују, тако да је од суштинског значаја да изаберете платформу у облаку која одговара услузи коју желите да испробате. Још једна важна ствар је учење о њиховој политици наплате пре коришћења бесплатног нивоа да бисте избегли непотребне трошкове.

  Како избрисати Гоогле налог из Цхроме-а

Такође можете погледати неке од најбољих платформи у облаку за предузећа.