10 ЦПУ Бенцхмарк алата за мерење перформанси процесора [2023]

Без обзира да ли сте купили нови рачунар или сте инсталирали нову хардверску компоненту, кључно је тестирати перформансе процесора.

Ово вам омогућава да одредите колико лоше или добро функционише ваш систем. И, наравно, да ли ће ваше омиљене игре радити без проблема.

Ако још не знате, ЦПУ бенцхмаркинг је процес мерења функционалности централне процесорске јединице вашег система у року од неколико минута и добијања више информација о томе.

То вам даје референтну вредност коју можете користити за упоређивање са другим ЦПУ-има. У основи вам помаже да донесете информисану одлуку о томе шта даље да радите у вези са рачунаром.

У овом посту ћемо прегледати неке од најбољих алата за бенчмаркинг ЦПУ-а како бисмо наш процесор ставили на тест.

Пре него што пређемо на листу, хајде да исправимо неколико ствари.

Зашто је ЦПУ бенцхмаркинг корисно?

ЦПУ бенцхмаркинг је користан из много разлога. Осим што покреће комплетан тест на вашем ЦПУ-у и говори вам сваки мали детаљ о њему, има и друге предности, као што су:

 • Даје вам разумевање спецификација вашег ЦПУ-а.
 • Одличан водич за поређење са другим ЦПУ-има.
 • Он вам говори о просечној брзини различитог софтвера.
 • Помаже вам да упознате свој систем пре него што га купите.
 • Означава хардверске проблеме, ако их има.

ЦПУ бенцхмаркинг је такође користан приликом надоградње рачунара, јер вам говори у којим областима је потребна надоградња.

Такође прочитајте: Најбољи оптимизатори рачунара за убрзавање вашег спорог рачунара

Разлика између ПЦ бенцхмаркинга и ЦПУ бенцхмаркинга

Веома је лако помешати бенчмаркинг ЦПУ-а и целокупан ПЦ.

  Зашто би требало да научите РеацтЈС и 12 најбољих ресурса за учење

С једне стране, ЦПУ бенцхмаркинг се односи на процес стављања САМО ваше централне процесорске јединице на тестирање, док се ПЦ бенцхмаркинг односи на много више од тога.

У ПЦ бенцхмаркингу, можете тестирати различите системске елементе, укључујући ГПУ и ССД. То је у основи тест који се састоји од свих компоненти вашег рачунара.

Такође прочитајте: Најбољи софтвер за мерење перформанси рачунара

Најлакши начин да тестирате свој ЦПУ је коришћење алата за бенцхмаркинг. Хајде да наставимо са најбољим опцијама које сам саставио.

УсерБенцхмарк

Овај бесплатни алат под називом УсерБенцхмарк је одличан начин да почнете са процесом бенчмаркинга ЦПУ-а. Једноставан је за употребу и олакшава идентификацију проблема, као и истраживање најбољих надоградњи.

Омогућава вам да тестирате цео број, плутајући и стринг. Такође добијате најбоље препоруке у оквиру одређеног буџета ако се радујете надоградњи или куповини новог ЦПУ-а.

Геекбенцх 5

Доступан за различите уређаје и оперативне системе, Геекбенцх 5 пружа софистицирану платформу за тестирање вашег ЦПУ-а и упоређивање са другима. То је једноставан, али моћан алат који вам даје више од само ЦПУ бенцхмаркинга.

Фокусирајући се на ЦПУ бенцхмаркинг, он мери снагу једног и више језгара вашег процесора у новим областима апликација, укључујући проширену стварност и машинско учење.

Можете да делите своје резултате са другима уз помоћ њиховог прегледача.

ЦПУ Бенцхмарк Онлине

За разлику од многих других алата, ЦПУ Бенцхмарк Онлине не захтева инсталацију јер ради из вашег претраживача. Морате да унесете неколико детаља, као што су назив вашег система и сврха теста, и да покренете процес ЦПУ бенцхмарк.

Када се тест заврши, можете видети резултате на свом екрану и добити сталну везу за дељење са људима.

Алат од вас тражи да урадите неколико ствари како бисте били сигурни да је бенцхмаркинг правилно обављен. Прво, важно је да затворите све друге прегледаче и апликације које раде на вашем рачунару. На крају, то је прилично очигледно, али не би требало да освежавате или затварате тренутни прегледач током процеса.

  9 најбољих алата за анализу текста и рударење које компаније треба да испробају

Цинебенцх

За само 10 минута, Цинебенцх би Макон вам даје тачнију и „стварнију“ оцену ЦПУ-а користећи невероватне технике приказивања слика које максимално искориштавају све ваше ЦПУ ресурсе.

Алат је бесплатан за инсталацију и користи 4Д технологију за обављање тестова перформанси вашег система. Снага овог алата лежи у тестирању нити и меморије вашег ЦПУ-а.

Да не спомињемо, супер је једноставан за коришћење, а све захваљујући корисничком интерфејсу.

Положио испит

Од свог оснивања 1998. године, ПассМарк је набавио основне бенцхмаркове од милиона рачунара који вам, заузврат, помажу да упоредите и упоредите свој ЦПУ.

Неке од многих могућности овог алата укључују:

 • Измерите ефекат промена конфигурације и надоградње хардвера.
 • Можете покренути тест директно са УСБ диска.
 • Без бесмисленог лиценцирања – можете да преместите софтвер са једног система на други када га купите.
 • Напредно тестирање.
 • Подршка за више платформи.

Добијате техничку подршку током 12 месеци путем е-поште и телефона да бисте се обратили кад год вам затреба помоћ.

Блендер

Блендер је потпуно бесплатан софтвер отвореног кода који ради много ствари.

Можете да урадите следеће:

Осим тога, такође вам омогућава да извршите прецизно мерење перформанси процесора и поделите га са огромном заједницом људи широм света. То може привући предлоге за побољшање вашег система, а такође можете да га упоредите са другим ЦПУ-има из заједнице.

Могућности Блендера су бројне, па препоручујем да испробате овај.

ПЦМарк 10

Брз, ефикасан и лак за употребу су квалитете које најбоље описују ПЦМарк 10, најновију верзију у њиховој серији бенчмаркинга.

Омогућава вам да извршите разне тестове, укључујући:

 • Тестови перформанси
 • Прилагођене опције покретања
 • Мере трајања батерије
 • Нова мерила за складиштење
  Контролишите радну површину са иПхоне-а или иПад-а помоћу Цхроме удаљене радне површине

Можете да упоредите резултате са најновијим ССД дисковима и видите где је ваш систем у поређењу.

За почетак, све што треба да урадите је да изаберете између убрзаног и конвенционалног режима бенчмаркинга и извршите свој тест да бисте добили резултате у трену.

СилверБенцх

СилверБенцх користи јавасцрипт за бенцхмарк вашег рачунара или мобилног ЦПУ-а користећи машину за приказивање мапирања фотона.

Доступне су 3 опције бенцхмаркинга:

 • Перформансе
 • Екстремно
 • Стрес тест
 • Можете користити тест стреса за тестирање сагоревања, стабилности и температуре ЦПУ-а. Веома лепа карактеристика СилверБенцх-а је то што вам омогућава да видите последњих 100 бенчмарка урађених за ваше поређење и анализу.

  Супер ПИ

  Алат за тестирање са једним навојем, Супер ПИ израчунава пи на одређени број цифара и даје тачне резултате теста. За алат користи алгоритам који се зове Гаусс-Легендре, а најбољи део је што добија редовне исправке како би одржао најбољи рад.

  Можете га преузети и користити апсолутно бесплатно.

  Маттхев к83

  Овај онлајн алат за тестирање ЦПУ-а од Метјуа к83 је бесплатан тест у прегледачу који процењује процесоре вашег рачунара паралелним покретањем алгоритама.

  Има 3 профила тестова које можете користити за бенцхмарк вашег ЦПУ-а. Међутим, ако сте корисник кућног рачунара, препоручује се унапред изабрана опција.

  Овај алат такође нуди низ других тестова, као што су тестови стреса за микрофон, ГПУ, ГПУ и веб камеру, између осталог.

  Завршне речи

  Без обзира да ли сте ИТ процесор или само обични корисник, горе наведени алати за бенчмаркинг ЦПУ-а су одличне опције које можете користити да тестирате своје процесоре и утврдите да ли раде најбоље или не.

  То ће вам помоћи да елиминишете нагађања и да пређете директно на чињенице и бројке.

  Затим погледајте ове невероватне алате за проверу температуре ГПУ-а и ЦПУ-а на Виндовс рачунарима.