10 ЦСС варалица за програмере и дизајнере

Веб дизајн је веома захтевна вештина у данашњем свету вођеном технологијом. А један од основних концепата веб дизајна и развоја је Цасцадинг Стиле Схеетс (ЦСС).

Без обзира да ли дизајнирате веб страницу или побољшавате изглед и осећај блог поста на својој веб локацији, ЦСС вам може помоћи у великој мери. ЦСС се користи за фино подешавање и прилагођавање изгледа веб странице како би се читаоцима понудило боље искуство претраживања.

Ипак, постојао је стални развој ЦСС спецификација како би се задовољили захтеви модерног дизајна. Због тога је болно за веб програмере и дизајнере да памте све и прате промене.

Због тога смо припремили неке од најбољих ЦСС варалица на које можете да се позовете и да их брзо погледате како бисте освежили своја сећања док сте у току са најновијим променама.

Изволи.

Хтмлцхеатсхеет.цом: Још један одличан ресурс за ЦСС је ова веб локација. Покрива све основе као што су синтакса, унутрашњи и екстерни стилови, инлине стил, модел кутије итд.

Такође покрива селекторе, својства, бирач боја, позадину, преглед, градијент, сенку оквира, генератор дугмади, сенку текста, генератор фонтова, трансформације, ивицу/контуру, радијус ивице, медијске упите, ресетовање ЦСС-а и још много тога. Такође можете да погледате ИоуТубе видео снимке на овој веб локацији да бисте разумели како да их користите у свом пројекту.

Станфорд: ЦСС варалица Универзитета Станфорд је лака за праћење и разумевање и доступна је за бесплатно преузимање. Укључује каскадне листове стилова са својствима фонта, својствима позадине и боја, својствима текста и својствима класификације.

  10 најбољих партнерских мрежа за придруживање и зараду

Ова варалица на две странице такође обухвата својства кутије на свеобухватан начин како би вам помогла да дизајнирате као професионалац.

ВебситеСетуп: Ово је једна од најбољих ЦСС варалица које можете пронаћи на интернету. Има 29 страница и структуриран је у неколико пасуса, фонтова, ивица, позадина, колона, текстова, позиционирања мреже, боја и још много тога. Његов креатор је такође навео све ЦСС ознаке/див.

Можете га прочитати на мрежи или бесплатно преузети штампану верзију. Ово је корисно за сваког дизајнера, посебно за почетнике.

Цодецадеми: Цодецадеми има диван ЦСС цхеат схеет који служи као брзи водич кад год желите да разјасните концепт. Наћи ћете различите ЦСС теме, укључујући синтаксу и селекторе са визуелним правилима, приказом и позиционирањем, моделом оквира, типографијом и бојама.

Можете га референцирати да бисте подесили величину фонта, боју позадине, непрозирност, тежину фонта, поравнање текста, УРЛ-ове ресурса, кључне речи назива боје и још много тога. Можете чак и да га преузмете и сачувате на свом уређају да бисте га брзо погледали кад год вам затреба или да га обележите у претраживачу.

Хостингер: Без обзира да ли сте професионални дизајнер или почетник, ова потпуна варалица може вам помоћи да се присетите концепата који су вам управо пали на памет. Укључује неке основе о ЦСС-у и покрива напредне теме које можете преузети као пдф.

Ова варалица има неке уобичајене ЦСС особине и вредности као што су ивица, модел кутије, прелази, фонт и боја. Кусторан је са солидном позадином и правилно структуриран да можете прегледати пре преузимања.

  Шта треба да урадите ако добијете е-поруку за „пецање“?

Леслиефранке.цом: Ако сте љубитељ варалица на једној страници, ево нешто за вас. Теме су дизајниране са минималистичким изгледом користећи белу позадину, црни текст и неке смеђе нагласке. Такође покрива синтаксу, модел кутије, опште концепте, ивицу, позицију, позадину, фонт, листу и текст.

Поред тога, креатор је додао и неке стенографске речи, псеудо селекторе, коментаре, типове медија и јединице за вашу удобност.

Девхинтс: Ова страница је одлична за професионалне дизајнере да пронађу ЦСС варалице на различите теме. Све је осмишљено тако да читаоцима олакша варење користећи суптилне боје. Укључује селекторе, комбинације, псеудо-класе, варијације псеудо-класа, својства фонтова са примерима и случајевима.

Затим ћете пронаћи информације о позадини, анимацији са примерима, догађајима и још много тога.

дгииит.гитхуб.ио: Пошто су почетници затрпани много информација које треба обрадити, ова варалица може бити од велике помоћи. Можете пронаћи основне ЦСС ознаке и концепте у овој веома лакој за читање, једној страници ЦСС варалица. Дизајниран је са светлоплавим бојама и белом позадином и укључује ствари које морате брзо да се сетите.

Овде ћете пронаћи ЦСС ознаке за селекторе, текст, ивице, модел кутије, позиционирање, ивице и листе и друге теме.

ОверАПИ.цом: Ова страница је добар ресурс за цхеат схеетс, укључујући ЦСС цхеат схеетс. Можете користити дугме за претрагу да бисте пронашли одређену ставку коју тражите или само страницу да бисте направили брзи обилазак када дизајнирате страницу. Користи хладне боје које умирују очи, као што су зелена, плава, сива, итд., са белим текстом који не штети вашим очима.

ЦСС теме које можете пронаћи овде су модел кутије, селектори, стил, елементи, ЦСС3 оквир, анимација, страница, ресурси и друге разне теме.

  Како претворити Ецхо дугме у дугме за закључавање код куће

Лигхтхоуселабс: Ако сте љубитељ свеобухватне варалице коју можете користити као референцу када се заглавите са концептом или освежите своја учења, ова ЦСС варалица је за вас. Почиње са свим основним ЦСС терминологијама као што су вредност, својства и селектори у детаље. Такође преноси информације са малим, лако разумљивим информацијама са примером за сваки термин.

Поред тога, наћи ћете и друге термине као што су модел кутије, код текста и фонта, код позадине, код ивице и флексбокс.

Закључак

Надам се да ће вам ове ЦСС варалице помоћи кад год треба да погледате ЦСС термине и код, без обзира да ли желите да се сетите свог учења или сте нешто заборавили током дизајна. Сви су креирани да вам олакшају бол током веб дизајна. Стога их обележите у свом претраживачу или их сачувајте на свом уређају да бисте их референцирали кад год желите.