10 ЦТА-а за повећање конверзија на вашој веб локацији 2Кс

Ако желите да ваши клијенти или посетиоци веб-сајта предузму жељену радњу, морате их усмерити на то. Није тајна да ће једноставно отићи без поштедења секунде на вашој веб страници ако им не кажете шта је следеће.

Тада вам позив на акцију помаже.

Као што име приказује, позив на акцију говори вашим клијентима о радњи коју желите да предузму. Одговоран је за подстицање конверзија на вашој страници или веб-сајту.

Ваши клијенти сада желе персонализованије и промишљеније позиве на акцију. Дакле, ако желите да зграбите интересовање својих купаца, морате размишљати ван оквира.

Персонализовани позиви на акцију могу да конвертују чак 202% више од традиционалних верзија.

Поврх тога, ако ваши клијенти нађу ваш ЦТА без понуде вредности, прескочиће га без милости. А ваш позив на акцију неће довести до конверзија.

Срећом, неки начини вам могу помоћи да учините своје позиве на акцију ефикаснијим и побољшате конверзије.

У овом чланку ћемо разговарати о најбољим позивима на акцију који ће сигурно повећати стопу конверзије ваше странице.

Шта су позиви на акцију и зашто су важни?

Позиви на акцију, или позив на акцију, су речи или фразе које имају за циљ да подстакну интересовање ваших клијената да пређу на следећи корак, тачно тамо где желите да буду. То може бити било шта, од куповине нечега до претплате на вашу листу е-поште или преузимања бесплатног.

Позив на акцију помаже у подстицању жељених радњи или конверзија ваше публике тако што их подстиче да одмах предузму акцију помоћу убедљивих речи или фраза. То су упутства или упутства која подстичу посетиоце или клијенте ваше веб странице да предузму одређену радњу. То укључује куповину, попуњавање обрасца или пријаву за билтен.

Примарна сврха ЦТА-а је да пасивне посетиоце веб странице претворе у активне и ангажоване купце. Када се правилно користе, позиви на акцију могу помоћи да се максимизира утицај ваших маркетиншких и продајних кампања.

Међутим, кључно је научити о замкама, као и о доказаним начинима да ваши ЦТА-ови функционишу ефикасније. Да бисте повећали вредност свог позива на акцију, морате да саопштите вредност предузимања одређене акције.

Поред тога, побрините се да то олакшате корисницима. На овај начин ћете сигурно повећати стопе конверзије и подстаћи раст вашег пословања.

Штавише, примена ефективних ЦТА-ова вам олакшава праћење и мерење ефикасности ваших маркетиншких и рекламних напора. Омогућава бољу оптимизацију ваших пословних стратегија и повећање приноса.

Најбоље праксе за креирање доброг позива на акцију

ЦТА се може назвати маркетиншким алатом који служи различитим сврхама, али са истим крајњим циљем; иницира одговор корисника. Док правите моћан ЦТА, морате узети у обзир неколико тачака.

Нека буде једноставно и јасно

Прво, морате осигурати да постоји лако разумљив и једноставан ЦТА. Немојте га чинити сложеним увођењем великих термина или сложеног језика, јер то може збунити посетиоца и резултирати лошим стопама конверзије.

Нека буде делотворно

Користите језик оријентисан на акцију као што је „Пријавите се сада“, „Сазнајте више“ или „Започните“ да бисте створили осећај тренутне акције у уму читаоца.

Користите јаке глаголе

Направите свој позив на акцију користећи јаке и активне глаголе. То може бити нешто попут „Придружи се“, „Преузми“, „Почни“ или „Преузми“ да би изгледало привлачније.

  Како онемогућити пречицу на тастатури у ВЛЦ плејеру

Визуелно привлачан

Дизајн вашег ЦТА-а има много већу тежину него што мислите. Савршен позив на акцију мора имати контрастне боје и подебљан текст. Покушајте да додате нешто да би то искочило са странице. То би требало да буде нешто што се издваја од остатка садржаја ваше странице.

Ставите га на истакнуто место

Поставите позив на акцију на истакнуто место, на пример изнад прелома или близу врха странице, где се лако може видети и има смисла.

Персонализујте га

Прилагодите свој позив на акцију својој циљној публици, користећи језик и слике које им одговарају. Реци им да разговараш са њима.

Тестирајте и оптимизујте

На крају, али не и најмање важно, покушајте да се поиграте са различитим позивима на акцију и проверите који је најбољи код ваше публике. Поред тога, морате доследно да оптимизујете и побољшавате своје позиве на акцију на основу података о перформансама које прикупљате помоћу алата за топлотну мапу.

Сада ћемо разговарати о најбољим позивима на акцију који ће сигурно повећати стопу конверзије ваше странице.

Прочитајте/сазнајте више

Најраспрострањенији, али ефикасан ЦТА мора бити ово! То је један од најбољих начина да усмерите своје посетиоце на следећи најбољи корак у замену за понуду вредности. Градите поверење и кредибилитет пружањем додатних информација својим потенцијалним клијентима.

Ево како изгледа дугме „сазнај више“:

Нека ваш ЦТА буде кратак и јасан, јер ће га учинити убедљивијим. Још једна ствар коју треба имати на уму у вези са позивом на акцију је да га поставите на одговарајућу локацију на страници и негде где је лако видљиво и доступно.

Можете да направите додатке са познатим речима као што су „Сазнајте више о томе шта радимо“ итд. Добро направљен позив на акцију мора да усмери корисника на релевантне информације и да створи осећај хитности. Може да вам помогне да претворите више посетилаца у клијенте и повећате број конверзија на вашој веб локацији.

ЦТА са водећим магнетом

ЦТА-ови са водећим магнетом функционишу тако што подстичу вашу циљану публику да предузме одређену акцију, обично да размени своје контакт информације за нешто вредно. Водећи магнет је маркетиншки термин који представља бесплатан производ или услугу. То је понуда вредности – то може бити е-књига, вебинар, купон за попуст итд.

Ево како изгледа позив на акцију генерације потенцијалних купаца:

Позив на акцију са водећим магнетом је обично укључен у материјал намењен привлачењу циљне публике, као што је одредишна страница или било који други део садржаја. То може бити дугме, образац или хипервеза која води посетиоца на страницу где може да унесе своје контакт податке.

Када корисник предузме акцију, добиће главни магнет у замену за своје контакт информације. Такође се може схватити као први корак у продајном току када је циљ генерисање потенцијалних клијената за даље неговање и конверзију.

Претплата на билтен

ЦТА за претплату на билтен је упит или дугме које подстиче посетиоца веб локације да се пријави за билтен е-поште компаније. Генерално ћете наћи ове типове позива на акцију на одређеним локацијама на веб локацији, као што су заглавље, подножје или бочна трака.

Штавише, позиви на акцију за претплату на билтен су упарени са провокативним језиком који подстиче посетиоца у замену за предузимање акције. Неки примери укључују „Добијте ексклузивне понуде“ или „Останите информисани о нашим најновијим ажурирањима“.

Ево како изгледа позив на акцију претплате на билтен:

Када посетилац кликне на дати позив на акцију, он ће га усмерити на образац где ће се од њих тражити да унесу своје контакт информације, као што су адреса е-поште, име, локација итд.

Након успешног слања обрасца, они су званично пријављени на билтен ваше компаније. Можете их додати на своју листу е-поште помоћу алата за маркетинг путем е-поште. Након тога, моћи ће да примају редовна ажурирања од компаније.

  10 најбољих 4К монитора за игре за бољи комфор и перформансе

ЦТА за претплату на билтен функционишу тако што претварају посетиоце веб локације у претплатнике. Омогућава компанијама да изграде односе са својом публиком и да их обавештавају о новим производима, услугама и промоцијама.

Образац за контакт је веб-базирана алатка преко које корисници могу слати поруке или упите власнику или администратору веб локације. Посетиоцима пружа згодан начин да ступе у контакт са власником веб локације, без потребе да директно откривају своју адресу е-поште.

Обично се образац за контакт приказује на веб страници и садржи скуп поља која корисник мора да попуни.

Потребне информације могу укључивати следеће:

  • Име корисника.
  • Адреса Е-поште.
  • Предмет поруке.
  • Сама стварна порука.

Власник веб локације добија обавештење о информацијама када корисник кликне на дугме „Пошаљи“ након што попуни детаље.

Промоције догађаја или временски ограничене су одличан начин да привучете пажњу публике и брзо је одведете на следећи корак. Ови позиви на акцију обавештавају ваше посетиоце о најновијим промоцијама које ваша компанија води и помажу им са додатним детаљима.

Ево како изгледа позив на акцију промоције догађаја:

Док правите моћне, али мудре позиве на акцију за промоцију догађаја, морате имати на уму да треба да прилагодите речи које изазивају осећај хитности у вашој публици. Додавање прстохвата персонализације могло би бити трешња на врху.

Неки од најбољих примера позива на акцију промоције догађаја могу укључивати „Преузми моју понуду“, „Купите сада и уштедите“ или „Затражите мој попуст“.

Да не спомињем, ако сте довољно паметни да приметите да ови примери говоре у првом лицу. Овај корак једноставно повећава снагу ваших ЦТА-ова.

Дугмад за друштвено дељење

Дугмад за дељење на друштвеним мрежама омогућавају вашој публици да лако дели ваш садржај који може сматрати релевантним, што вам заузврат помаже да привучете више саобраћаја. Али само њихово постављање тамо више неће радити посао; коришћење моћног позива на акцију је од суштинског значаја да извучете најбоље из својих напора.

Да бисте искористили предности дугмади за дељење на друштвеним мрежама, прво се морате фокусирати на правилно постављање дугмади. Могу се прилагодити било где од ваших блогова до било ког другог садржаја вредног дељења. Имајте на уму да га поставите на место где је лако доступно.

У овом примеру, када корисници прочитају чланак, слободни су да га поделе на својим каналима друштвених медија ако сматрају да је релевантан.

Ево како изгледа позив на акцију за дељење на друштвеним мрежама:

Леад Нуртуринг

Неговање потенцијалних клијената је суштинска компонента успешне маркетиншке стратегије, а позиви на акцију (ЦТА) играју важну улогу у том процесу. Нудећи циљани садржај, позиви на акцију који негују потенцијалне клијенте креирају пут до корисника, испоручујући праву поруку правој особи у право време.

ЦТА који негује потенцијалне клијенте има за циљ да привуче потенцијалне купце, изгради односе и претвори потенцијалне клијенте у лојалне купце. Ови позиви на акцију се фокусирају на осигуравање да је корисничко искуство персонализовано, ефикасно и релевантно.

Ево како изгледа позив на акцију који негује потенцијалне клијенте:

Неки стандардни ЦТА-и који негују потенцијалне клијенте укључују садржај који се може преузети као што су беле књиге и е-књиге, регистрација за вебинаре и догађаје, обрасце за заказивање консултација, преузимања пробних верзија производа и попусте на одређени производ или услугу.

Користећи праве позиве на акцију, можете неговати потенцијалне клијенте, ангажовати их и осигурати да су производ или услуга ваше компаније на првом месту за потенцијалне купце.

Било да се ради о посту на блогу или билтену, сродни садржај игра кључну улогу и важан је аспект повећања ефикасности вашег садржаја и маркетинга.

  Поправите да Спотифи Враппед не ради

Позиви на повезан садржај подстичу читаоце да се ангажују са садржајем пружањем додатног, повезаног садржаја који додаје већу вредност њиховом искуству. Можете да уградите сродни садржај преко хиперлинкова, укључујући додавање предложених веза на крају постова или релевантних ЦТА-а на одговарајућим локацијама.

Ево како изгледа позив на акцију повезаног садржаја:

Морате запамтити да ЦТА-ове треба користити штедљиво и стратешки како би се максимизирала ефикасност блог поста. Ако то урадите на прави начин, позиви на акцију са повезаним садржајем могу да вам помогну да повећате ангажовање на вашим објавама док истовремено повећавате досег.

Бесплатна пробна верзија/демо

Бесплатни пробни/демо позиви на акцију могу да подстакну вашу публику да испроба ваше производе/услуге а. Ове врсте ЦТА-а се користе када дајете демо своје понуде публици пре него што уложе свој новац.

Ево како изгледа бесплатни пробни позив на акцију:

Када користите бесплатне пробне позиве на акцију, они могу помоћи да узбудите публику о својим производима.

Међутим, важно је напоменути да би ваша публика радила; морате навести предности тражења ваше понуде док ублажите приговоре.

БигЦоммерце је урадио одличан посао са својим бесплатним пробним ЦТА-ом. Они саопштавају коју вредност посетилац може да добије у замену за клик на дугме за бесплатну пробну верзију.

Контактирајте продају

Ова врста позива на акцију директно даје поруку посетиоцу да контактира продају и веома је фокусирана на продају. Ови позиви на акцију циљају потенцијалне купце за ваше производе и услуге.

Можете размислити о постављању ових позива на акцију на страницама производа или услуга, јер су они корисни у претварању потенцијалних клијената у купце.

Које су неке уобичајене ЦТА грешке?

Неке уобичајене ЦТА грешке укључују лоше постављање ЦТА-а, коришћење збуњујућег језика, недостатак хитности, без подстицаја, непривлачан дизајн, додавање превише ЦТА-а, недостатак персонализације и без тестирања.

Можете ли имати превише ЦТА-а?

Генерално се сматра да превише позива на акцију може бити неодољиво за корисника и може разводнити поруку. Претрпан или збуњујући изглед са више конкурентних ЦТА може довести до забуне и нижих стопа конверзије. Најбоље је имати јасну, концизну поруку и један примарни или неколико позива на акцију по страници.

Како А/Б тестирати позиве на акцију?

Ево корака за А/Б тестирање позива на акцију:
Одаберите два различита позива на акцију: желите да тестирате два различита позива на акцију (ЦТА).
Одредите циљ: Одлучите шта желите да постигнете својим позивом на акцију. На пример, да ли желите да повећате стопе учесталости кликова и конверзије или да генеришете више потенцијалних клијената?
Креирајте хипотезу: Развијте хипотезу о томе за који ЦТА ће вероватније постићи циљ.
Подесите тест: Користите алатку као што је Гоогле Оптимизе или ВВО да бисте подесили А/Б тест.
Подели саобраћај: Алат за А/Б тестирање насумично дели саобраћај на вашој веб локацији између два ЦТА-а. То ће вам омогућити да видите како се сваки позив на акцију понаша са различитом публиком.
Прикупите податке и анализирајте: Посматрајте учинак сваког позива на акцију током одређеног периода.
Донесите одлуку и поновите: На основу резултата А/Б теста, донесите одлуку о томе који позив на акцију ћете користити на својој веб локацији у будућности. И осигурајте да непрестано тестирате и побољшавате своје позиве на акцију.

Закључак

Позиви на акцију никада не могу да одговарају критеријумима једне величине за све. Са различитим циљевима, мораћете да поставите релевантне позиве на акцију. Међутим, једна ствар која се не мења је да ваш позив на акцију треба да буде довољно убедљив да подстакне одговор са стране корисника. Зато се потрудите и уђите са солидним позивом на акцију!

Такође можете истражити неки најбољи софтвер за генерисање потенцијалних клијената за стартап предузећа.