10 ДКИМ генератора записа за употребу

Можете постићи максималну испоруку маркетиншких е-порука додавањем ДКИМ потписа помоћу алата за генерисање ДКИМ записа.

Пецање е-поште и лажирање су два најчешћа сајбер напада. Према извештају Статиста, они чине 54% сајбер рањивости. Друга статистика у вези са сајбер нападима из Проофпоинт-а каже да преваранти шаљу 3,1 милијарду е-порука за лажирање домена дневно.

Решење је провера аутентичности долазних е-порука од сервера е-поште помоћу шифрованих криптографских кључева. Најбоља технологија која функционише глобално је ДКИМ потпис.

Ако се бавите дигиталним маркетингом за било који посао, прочитајте овај чланак до краја да бисте открили неке од врхунских алата за генерисање ДКИМ записа заједно са основама ДКИМ-а.

Такође, ако користите е-пошту само за личну употребу и желите да се заштитите од пхисхинг и лажних напада, овај чланак ће вам помоћи тако што ће вам понудити знање на основном нивоу.

Шта је ДКИМ запис?

ДКИМ је технологија за верификацију пошиљаоца е-поште позната као ДомаинКеис Идентифиед Маил. Сервер е-поште примаоца е-поште потврђује интегритет и пошиљаоца е-поште помоћу ДКИМ-а.

У ДКИМ-у додајете ДКИМ потпис у изворни код своје е-поште. Подешавате га у апликацији клијент услуге е-поште и налажете апликацији да дода потпис као заглавље поруке за све е-поруке које шаљете са домена е-поште. Такође, апликација за е-пошту користи криптографско шифровање за шифровање потписа.

Сада, сервер е-поште примаоца користи кључ (јавни кључ) да дешифрује криптографску браву и прочита потпис. Овај кључ и други ДКИМ текстови су широко познати као ДКИМ запис.

Не можете да видите или прочитате ДКИМ запис у модерном приказу е-поште. Морате да изаберете опцију Прикажи оригинал у менију е-поште којој се приступа преко Гмаил-а да бисте видели ДКИМ запис. Други клијенти е-поште такође имају сличну опцију у својим апликацијама за е-пошту.

Прво, видећете следеће у оригиналној поруци е-поште:

DKIM: 'PASS' with domain abc.com

Друго, можете мало да померите надоле да бисте пронашли текст „ДКИМ-Сигнатуре:“ у оригиналној поруци. То је почетак ДКИМ записа и састоји се од следећих абецедних ознака:

v=1: the DKIM version
a= the signing algorithm
c= a standardization algorithm for DKIM record body and header
d= DKIM signing domain
s= DKIM selector
t= timestamp of email signing
bh= hashed email body
h= header list
b= the digital signature   

Не можете да креирате ДКИМ запис једноставним уносом неколико редова кода. ДКИМ алати за генератор записа су они које морате да користите. Такви алати су такође згодни јер можете да креирате хиљаде ДКИМ потписа за неколико минута.

Како направити ДКИМ запис

ДКИМ запис је од суштинског значаја за маркетинг и пословну е-пошту пошто сервери е-поште примаоца већине компанија блокирају е-пошту која није ДКИМ.

Чак и ако циљате личне кориснике, морате да користите ДКИМ запис јер добављачи е-поште као што су Гмаил, Оутлоок, Иахоо, итд., такође блокирају или шаљу е-поруке које нису ДКИМ у фасциклу за нежељену пошту.

  Како синхронизовати податке претраживача између радне површине и Андроида у Фирефок-у 29

Ево водича корак по корак за креирање ДКИМ записа користећи било који од генератора ДКИМ записа поменутих касније у овом чланку:

 • Посетите било који од доле наведених генератора ДКИМ записа.
 • Већина алата ће од вас тражити да унесете следеће детаље: домен, селектор и дужина кључа.

 • Унесите име домена у јасном формату као што је абц.цом. Немојте укључивати ознаку хттпс://.
 • За Селецтор, само треба да унесете било које име као што је кафа, чај, паметни уређаји, маркетинг итд. Требало би да сачувате име да бисте касније рециклирали ДКИМ селектор.
 • Изаберите дужину кључа за шифровање из опсега као што су 1024, 2048, 4096, итд.
 • Сада кликните на Генериши.
 • Ускоро ће вам алатка показати ДКИМ податке у два одељка.
 • Одељак Вредност записа је главни ДКИМ запис.
 • Одељак Кључ приказује приватни кључ и јавни кључ.

Предности ДКИМ записа

 • Помаже серверу е-поште да зна да ли је е-пошта промењена или не откако је напустила сервер пошиљаоца е-поште.
 • ДКИМ запис је аутентичан доказ домена пошиљаоца е-поште. Ако добијате било коју везу за плаћање од добављача и његов ДКИМ се не подудара, немојте користити везу за плаћања.
 • Ако користите АМП алатке за е-пошту за креирање динамичких маркетиншких имејлова, мораћете да потпишете све одлазне е-поруке помоћу ДКИМ записа или у супротном Гмаил, Иахоо, итд., неће дозволити АМП е-поруке.
 • ДКИМ захтева криптографске контролне суме за сваку е-пошту што је једноставно велико оптерећење за рачунање. Дакле, пошиљаоци нежељене поште не могу да шаљу масовне пхисхинг мејлове користећи ДКИМ технологију јер би то било прескупо.

Шта је ДКИМ селектор?

ДКИМ бирач је кључна компонента ДКИМ записа ваше е-поште. Омогућава вам да користите више ДКИМ кључева на имену домена е-поште.

Када сервер долазне е-поште открије ДКИМ потпис у заглављу е-поште, почиње да тражи јавни кључ у ДНС-у да би потврдио е-пошту. ДКИМ селектор даје упутства серверу где да пронађе јавни кључ.

ДКИМ селектор је такође повезан са приватним кључем са којим се јавни кључ подудара да би се осигурала аутентичност.

Можете да пронађете овај бирач преко С-ознаке у ДКИМ запису. На горњој слици примера ДКИМ записа, Гоогле је користио ДКИМ селектор 20210112 да пошаље маркетиншку е-пошту са домена ИоуТубе.цом.

До сада сте прошли кроз основе ДКИМ записа, његове компоненте и како да га генеришете. Сада је време да сазнате о неким популарним и поузданим генераторима ДКИМ записа које можете да користите у својим маркетиншким кампањама е-поште.

ЕасиДМАРЦ

Први унос на нашој листи је ЕасиДМАРЦ. Користећи ову платформу, можете лако да креирате ДКИМ запис. Има једноставан интерфејс где треба да унесете цео домен, додате име селектору и изаберете дужину кључа између 1024, 2048 и 4096.

Кликните на дугме Генериши и добијте записе генерисане у року од неколико секунди. Важећа вредност записа доступна је за копирање једним кликом.

  Како поставити Снапцхат филтере на слике са камере

Штавише, генерише приватни кључ и јавни кључ које можете копирати и користити тамо где је потребно. Такође можете објавити следећи ДНС ТКСТ запис у поддомену.

ДМАРЦЛИ

ДМАРЦЛИ је још једна платформа са минималистичким ГУИ за генерисање ДКИМ записа.

Само додајте домен и ДКИМ бирач док бирате дужину ДКИМ кључа из падајућег менија. На крају, кликните на дугме Генериши ДКИМ запис да бисте добили резултате.

Овај алат генерише РСА приватне кључеве које морате да изаберете и копирате да бисте их користили негде другде. Штавише, приказује ДКИМ кључ у тексту.

СпаркПост

ДКИМ Визард из СпаркПост-а је алатка коју можете да користите за неприметно креирање пара јавних и приватних кључева. Ове кључеве можете користити за ДомаинКеис и ДКИМ потписивање.

Међутим, треба да запамтите да записи о политици нису укључени у ове записе јер више нису део ДКИМ-а.

За генерисање записа, потребно је да унесете име домена Од или адресу заглавља. Такође, унесите ДКИМ бирач и изаберите величину кључа у битовима између 1028 и 2048. Кликните на Креирај кључеве и платформа ће генерисати јавни и приватни кључ за вас.

Повер ДМАРЦ

Ручно креирање ДКИМ записа не само да захтева много времена и труда од корисника, већ укључује и ризик од људске грешке. Уместо тога, користите Повер ДМАРЦ ДКИМ чаробњак да бисте одмах креирали ТКСТ запис без грешака за своје домене.

Ова поуздана платформа захтева да унесете селектор и важеће име домена без префикса хттпс://.

Затим може да генерише ДКИМ запис и приватни кључ за вас. Ови тастери долазе са дугмадима за копирање у међуспремник за копирање без напора. Међутим, овај алат нема никакву опцију за одабир величине кључа.

СоцкетЛабс

Ако желите да креирате ДКИМ јавне и приватне кључеве, СоцкетЛабс-ова услуга на захтев је ту за вас. Једноставно унесите домен са којег шаљете е-пошту и селектор за ваш јавни кључ.

За разлику од платформи где је само ограничен број величина кључа доступан за избор или није доступна опција избора, овај алат долази са разним опцијама за величину кључа. Можете одабрати величину кључа између 1028, 1280, 1536, 1792 и 2048.

Поред тога, ако желите, можете изабрати опције Есцапе рецордс и Сплит рецорд. Први ће избећи неке знакове, док ће други поделити велике јавне кључеве на више делова или низова. Копирање једним кликом је доступно за оба кључа.

ЗероБоунце

Користећи ЗероБоунце, можете да генеришете кључеве за ДКИМ протокол који покреће шифровање за верификацију адресе е-поште пошиљаоца.

Да бисте почели да користите ову алатку, унесите име домена, ДКИМ бирач и на крају, величину кључа која означава ниво шифровања кључева. Овде можете бирати између 512, 1028, 2048 и 2072 карактера.

Кликните на дугме СУБМИТ да генеришете јавне и приватне кључеве. Иако је одабир и копирање кључева ручно, он генерише запис бирача и запис о политици које морате да укључите у софтвер за слање е-поште и ДНС.

ДКИМ Цоре

ДКИМ Цоре је једноставан софтвер за генерисање ДКИМ записа који може да креира ДКИМ основне токене за вас. Све што треба да урадите је да унесете име домена. Он генерише приватни кључ и омогућава вам да га преузмете.

  Шта је аутоматска контрола појачања у Дисцорд-у

За јавне кључеве, ДКИМ Цоре их нуди у рав, тиниднс и бинд 9 форматима док их можете преузети.

Означавањем веб странице на којој су приказани генерисани кључни резултати, можете је задржати за будућу употребу. Не постоји гаранција колико дуго ће се кључеви чувати, али алатка тврди да их чува најмање месец дана.

За додатну сигурност, нуди чак и опцију брисања странице. Можете се одлучити за то ако не желите да задржите кључеве сервера или вам више нису потребни.

Скиснаг

Ако сумњате да се ваша е-пошта може мењати током транспорта, такве инциденте можете спречити генерисањем ДКИМ записа на Скиснаг-у. Овај бесплатни алат је идеалан за генерисање парова јавно-приватних кључева који се могу користити за дигитално „потписивање“ е-порука.

Након што унесете имена домена и бирача, морате да изаберете дужину кључа између 1028, 2048 и 4096. Затим ће алатка креирати вредност записа, приватни кључ, јавни кључ и име поддомена.

Ради додатне приватности, приватни кључ ће подразумевано бити скривен. Да бисте га видели, потребно је да кликнете на дугме за приказ. Штавише, сви ови подаци подржавају копирање једним кликом.

Нетцоре

ДКИМ алатка за генерисање записа из Нетцоре-а вам омогућава да добијете нови сет јавних и приватних кључева. Интерфејс платформе захтева да унесете своју радну адресу е-поште, име домена, бирач кључа и изаберете дужину хеш кључа.

Доступне опције дужине карактера кључа за шифровање су 1024, 1280, 1536, 1792 и 2048. Нетцоре генерише јавне и приватне кључеве одвојено које можете копирати помоћу дугмади за копирање једним кликом.

ДВАНА

ДВАНА верује у то да процес генерисања ДКИМ кључева буде брз и једноставан. Због тога можете да генеришете тачне кључеве или записе за интеграцију Мицрософт Оффице 365 са ДКИМ-ом. Запамтите, ова платформа подржава само генерисање Оффице 365 ДКИМ-а.

Овде морате да додате свој подразумевани домен и прилагођено име домена. Затим долази са кључевима које треба да унесете у ДНС.

Закључак

Сада када знате који су најбољи генератори ДКИМ записа, можете испробати било који од њих да бисте потврдили аутентичност маркетиншких и промотивних е-порука.

Провајдери услуга е-поште који користе безбедност предузећа разматрају е-пошту без ДКИМ-а за снимање лажних или пхисхинг порука е-поште. Према томе, предузећа не могу да приме вашу е-пошту осим ако не користите ДКИМ потпис.

Ових дана, неки премиум и бесплатни провајдери услуга е-поште такође користе безбедносне мере да блокирају пхисхинг е-поруке. Ови сервери е-поште углавном блокирају поруке е-поште које не показују важеће заглавље ДКИМ потписа.

Стога, ако сте имали веома ниску испоруку е-поште, можете да пређете на ДКИМ аутентификацију креирањем ДКИМ записа користећи горе наведене алате.

Можда ћете бити заинтересовани и за ове најбоље УРЛ скенере да бисте сазнали да ли је било који УРЛ у е-поруци или на веб страници безбедни за посету.