10 најбољих ИВР софтвера за мала и средња предузећа

ИВР, акроним за софтвер за интерактивни говорни одговор, је аутоматизовани софтвер за управљање пословним позивима који делује као интерфејс између ваших позивалаца и ваше компаније у целини.

Да ли сте икада позвали број за корисничку подршку било које компаније да бисте добили помоћ у вези са неким проблемом, а унапред снимљени професионални глас је поздравио и замолио вас да изаберете једну од опција из менија? Софтвер који репродукује унапред снимљену поруку и прима унос од вас је ИВР.

Када било који купац позове ваше предузеће ради упита или да добије неке пословне информације, ИВР софтвер их поздравља и представља им мени са опцијама да изаберу једну од њих и бележи њихов избор.

Када позивалац унесе свој избор, софтвер извршава даље кораке на основу онога што је корисник одабрао преко своје мобилне тастатуре или гласовног одговора. Дакле, неће бити погрешно рећи да је корисник задужен за ИВР и да се због тога осећа цењеним. На основу онога што им је потребно, ИВР им може дати неке унапред снимљене информације или пренети позиве члану тима за подршку ако је проблем сложен и позиваоцу је потребна додатна помоћ.

Предности софтвера за интерактивни гласовни одговор (ИВР)

Одлучивање за ИВР софтвер може се показати као благодат за ваше пословање на дуге стазе; да видимо како:

Побољшајте корисничку подршку ваше компаније

ИВР софтвер осигурава да се сви позиви не преусмере одмах на активне агенте јер је више од половине позива подршке непотребно.

Осим тога, можете снимити детаље о вашој компанији за које се ваши клијенти често распитују, као што су радно време, адреса канцеларије и још много тога. Тако тим за подршку може присуствовати вреднијим позивима; унапред снимљене поруке могу одговорити на позиве којима су потребне такве информације.

Популарни ИВР-ови имају функцију самоусмеравања која може дати избор купцима да слушају унапред снимљене информације или разговарају са агентом уживо.

Побољшајте конверзију потенцијалних клијената у вашем пословању

ИВР софтвер вам помаже да добијете нове клијенте брже и на лакши начин него без њега, јер побољшава ефикасност ваших запослених и помаже у јачању вашег односа са клијентима.

Софистицирани ИВР може да обради случајеве коришћења ИВР-а, од којих су важни вишеслојни ИВР, Аутоматско рутовање, алатка за говорну пошту и случај коришћења Проследи на телефон. Позивајући се на ове случајеве употребе, ИВР може да реши проблеме купаца и претвори више потенцијалних клијената за њихово пословање.

Хајде да погледамо овај пример; када преусмерите позив свог клијента на стручног агента, који већ има листу свих проблема које је имао у прошлости, он зна да га компанија цени, и на тај начин почиње да верује вашој компанији.

А ако ваш тим за подршку тренутно није доступан, он ће и даље имати опцију за самопослуживање или да остави свој упит као гласовну поруку на коју ваш тим може да се обрати касније.

Задржите купце, оптимизујте време и зарадите профит

Ефикасност ће вам уштедети време и дугорочно смањити трошкове. У овом свету који се брзо развија, центри за корисничку подршку треба да оптимизују просечно време утрошено на решавање упита корисника.

Сваки разјарени купац не би волео да чека и постоји већа шанса да се уздржи од куповине било ког производа. Ова ситуација може чак и да се погорша, а они могу да вас напусте и оду код неког од ваших конкурената који се фокусира на услугу „оријентисану на корисника“. У просеку, ИВР софтвер може да скрати просечно трајање позива до 40%. На овај начин тим за подршку може много брже помоћи вашим клијентима, решавати њихове упите и верификовати њихове трансакције.

Ове циљеве можете постићи имплементацијом функције ћаскања уживо у реалном времену или аутоматског рутирања. Као што видите, брже време решавања упита овде је преломно. Штавише, ако можете брже да обавите трансакције, то ће вам помоћи да повећате профит својих компанија, а немогућност да то урадите може натерати вашег клијента да размисли. Осим тога, задовољан купац ће вероватно користити више услуга у будућности, дајући подстицај вашем пословању.

У овом прегледу смо саставили листу најбољег ИВР софтвера који може побољшати ефикасност агената за подршку и бити благослов за ваше пословање.

Аирцалл

Аирцалл је платформа заснована на облаку која помаже тимовима за продају и корисничку подршку у поједностављењу и управљању интеракцијама са клијентима. Помаже својим корисницима да без напора поставе јасан канал комуникације са својим клијентима у више од 100+ земаља.

Дизајниран је за мала и средња предузећа да инкорпорира ИВР функционалности у управљање односима са клијентима (ЦРМ) и софтвер за подршку тако да је могуће управљати позивима након продаје.

Аирцалл садржи мноштво иновативних функција укључујући говорну пошту, чекање у реду, снимање, дељено пријемно сандуче за позиве, управљање контактима, размену тренутних порука, конференцијске позиве, софтверско упаривање, снимање позива, аутоматизоване е-поруке, додељивање, означавање и додавање коментара. Такође је могуће груписати запослене на основу њихове локације, дужности, стручности. Ова функција помаже у развоју пословних стратегија и побољшању ефикасности тима и комуникацијских вештина.

Такође добијате телефонске бројеве који могу да подесе позиве са било које локације, па чак и да приступите фиду уживо током позива. Аирцалл се може вешто интегрисати са неколико софтвера независних произвођача као што су Салесфорце, Зендеск, Пипедриве и Слацк.

Аирцалл-ов флексибилни пакет решења за говор почиње од 30 УСД по кориснику месечно за основни пакет и 50 УСД по кориснику месечно за професионални пакет који се наплаћује годишње. Такође је могуће направити демо уживо и бесплатно испробати софтвер пре куповине.

ЦлоудТалк

ЦлоудТалк је одличан избор за повећање продаје вашег предузећа и побољшање вештина ваших тимова за подршку. То је интуитиван и једноставан ИВР алат. Може значајно побољшати корисничко искуство и перформансе тимова у стартап компанијама, сцалеуп компанијама, малим и средњим предузећима и другим компанијама за е-трговину.

Да би помогао у постизању свог циља, ЦлоудТалк пружа више од 50 напредних функција позивања као што су чекање позива, интерни позиви, ознаке телефонских бројева, персонализоване поруке, поздрави, маскирање позива, тросмерно позивање и још много тога.

ЦлоудТалк се може неприметно интегрисати са пословним алатима трећих страна као што су ЦРМ, Хелпдеск и друге платформе за е-трговину, укључујући Зендеск, Фресхдеск, Салесфорце, Пипедриве, Хубспот, Интерцом, итд. и друге. Овај софтвер оријентисан на корисника омогућава компанијама да пруже преко потребну помоћ својим клијентима и значајно повећају свој профит.

Карактеристике ЦлоудТалк-а су следеће:

 • Функција снимања позива помаже у праћењу учинка запосленог
 • Прегледајте детаље о клијенту пре него што одговорите на позив и учините позив персонализованијим.
 • Могућност интеграције са ЦРМ-ом и другим софтвером за подршку као што су Пипедриве, Хелпсцоунт и Схопифи
 • Праћење у реалном времену или тимови за продају и подршку.
 • Подржава прилагођена поља за добијање релевантних података од корисника како би се испунили захтеви појединачног купца
 • Подржава усмеравање позива путем аутоматизоване дистрибуције позива (АЦД), ИВР менија и рутирања заснованог на вештинама.
 • Могућност означавања клијената и каснијег њиховог идентификовања преко ознака

Цлоудталк нуди три премиум пакета – Стартер, Ессентиал и Екперт који коштају 25 УСД по кориснику месечно, 30 УСД по кориснику месечно и 50 УСД по кориснику месечно. Можете се пријавити за 14-дневну бесплатну пробну верзију и тестирати софтвер пре куповине једног од горе наведених планова.

Фресхдеск

Фресхдескраније познат као Фресхворкс, је једноставан, али робустан ИВР софтвер заснован на облаку који пружа руку помоћи малим и средњим предузећима да комуницирају са својим клијентима на начин који је прихватљив за буџет.

Популаран у више од 90 земаља, интерфејс је једноставан за коришћење и омогућава малим и средњим предузећима да конфигуришу свој виртуелни позивни центар са само неколико кликова; а да не потрошите ни пени на хардвер телефона. Фресхдеск може да се интегрише са више ЦРМ и алата за помоћ преко АПИ-ја; на тај начин, омогућавајући тимовима за подршку да раде кохерентно без утицаја на ток посла.

Фресхдеск омогућава тиму за подршку да се повеже са клијентима преко њихових десктопа, лаптопова, па чак и њихових телефона, и Андроид и иОС. На овај начин, тим може да ради на даљину, али је блиско повезан. Његов детаљни алат за извештаје и аналитику помаже супервизорима да у реалном времену стекну увид у упите клијената и учинак њиховог особља.

Неке од јединствених карактеристика Фресхдеск-а су следеће:

 • Пустите прилагођену мелодију за купце стављене на чекање
 • Модул за генерисање извештаја о квалитету и учинку
 • Могућност конфигурисања аутоматизованог праћења за преузимање позива у случају да запослени нису доступни
 • Воице овер Интернет Протоцол (ВоИП) број који је доступан са било ког места

Овај модеран и поуздан ИВР софтвер нуди четири премиум плана почевши од 13 УСД како би се задовољили захтеви различитих нивоа пословања. Можете се пријавити за 21-дневну бесплатну пробну верзију пре него што купите било који од ових планова.

Само зови

Само зови је један од најбржих, али без напора ИВР система који су окосница одељења корисничке подршке за ваше пословање. Нема строге хардверске захтеве; брза интернет веза са овим софтвером је све што вам треба. ЈустЦалл је веома прилагодљив и ви као предузеће можете да подесите интуитиван ИВР софтвер који бележи уносе као цифре од ваших купаца.

Осим тога, могуће је и директно прослеђивање позива дотичном одељењу.
Подешавање овог ИВР-а је прилично једноставно; или пренесите свој постојећи број телефона или набавите нови и подесите корисничку подршку за више од 70 земаља. Такође можете да интегришете ЈустЦалл са ЦРМ-ом и Хелпдеск-ом вашег предузећа и додатно ојачате своје одељење за подршку.

Неке од значајних карактеристика су следеће:

 • Подесите вишеслојни ИВР објекат да аутоматизујете позиве који помаже у побољшању тока посла и прослеђује позиве специјализованим тимовима
 • Изворна интеграција са 100+ ЦРМ-ова и софтвера за подршку као што су Зендеск, Зохо-ЦРМ, Хубспот, Салесфорце, Слацк и још много тога
 • Могућност праћења и снимања позива
 • Упућујте и примајте позиве са десктопа, мобилног телефона као и са веб апликације

ЈустЦалл нуди три премијум верзије, Стандард за 25 УСД по кориснику месечно, Премиум УСД 50 УСД по кориснику месечно и Ентерприсе план који се може прилагодити вашим потребама.

Твилио

Твилио је моћна платформа за ангажовање купаца, која утире пут бољем медију комуникације за предузећа. Користи АПИ-је канала, алате без сервера који се могу применити, заједно са решењима која се могу потпуно програмирати за уградњу телефона, ВоИП-а и уређаја за размену порука у веб, десктоп и мобилну апликацију вашег предузећа.

Твилио користи универзално подржани АПИ за облак да елиминише потребу за сложеним телекомуникационим алатима док поставља веома софистицирану структуру комуникације.

Најимпресивнија карактеристика Твилио-а је његова способност да се прилагоди потребама вашег пословања. Твилио тражи да плаћате само оно што вам је потребно; нема дугорочне обавезе и можете надоградити свој премиум план како се ваше пословање повећава.

Твилио се може похвалити побољшањем искуства ангажовања корисника за више од 220.000 предузећа широм света и више од 10 милиона програмера га користи за изградњу својих платформи за корисничку подршку. Твилио има поверења у више од 180+ земаља, а најчешће коришћени сценарији апликација укључују текстуални маркетинг, интерактивне системе гласовног одговора (ИВР), ескалације и контакт центре.

Врхунске тачке Твилио-а су следеће:

 • Омогућава интеграцију функције комуникације у облаку у пословну апликацију
 • Тиме подржава брзе АПИ позиве, омогућавајући бржу комуникацију
 • Подржано је неколико комуникационих медија, као што су СМС, глас, видео и још много тога.
 • Могуће је интегрисати функцију ћаскања уживо у пословну апликацију
 • Подржава стриминг уживо на више платформи истовремено

Твилио прати модул одређивања цена по принципу „плати док идеш“ и стога осигурава да се не нађете заробљени у обавезама. Нуди више од петнаест сценарија цена које можете прилагодити својим потребама.

Зендеск

Зендеск је онлајн портал за клијенте направљен са једином сврхом побољшања укупног корисничког искуства предузећа. Нуди моћне и прилагодљиве производе за корисничку услугу и ангажовање који могу да испуне захтеве сваког пословања. Зендеск стално јача канал комуникације компанија помажући клијентима на више од 60 језика.

Динамички интерфејс укључује све алате потребне за комуникацију са клијентима, укључујући веб виџете, шаблоне одговора на тикет и историју жалби корисника.

Аутоматизовани алати за подршку могу вешто помоћи клијентима чим им затреба помоћ. Зендеск такође укључује аналитику ћаскања уживо која пружа увид у задовољство корисника и ефикасност ваших тимова за подршку.

Још једна импресивна карактеристика Зендеска је његова способност да изгради базу знања која прати поновљене упите и обезбеђује листу често постављаних питања (ФАК) тако да корисници могу да прођу кроз њих пре него што уопште покрену своје питање. Фронт-енд портал је веома флексибилан и може се лако интегрисати са другим апликацијама, као што су Салесфорце и Гоогле Аналитицс.

Главне предности Зендеска су следеће:

 • Пружа најбржу корисничку подршку и лако се примењује
 • Побољшава интеракције са клијентима кроз неколико канала комуникације као што су веб, е-пошта, ћаскање и платформе друштвених медија
 • Робусно извештавање и напредна аналитика са више од 20 унапред дефинисаних контролних табли и извештаја
 • Може да се интегрише са другим пословним софтвером као што су Салесфорце, Гоогле Аппс, ВордПресс и још много тога

Зендеск-ови планови за подршку само почињу од 19 УСД по агенту месечно, а планови тима за Суите ће вас коштати 49 УСД по агенту месечно. Такође је могуће да се пријавите за бесплатну пробну верзију пре куповине плана који одговара вашим потребама.

Нуанце

Нуанце Цонверсатионал ИВР помаже у управљању конверзацијским долазним телефонским упитима. Нуанце може да предвиди потребе купаца и чак их поздрави персонализованим порукама. Такође мотивише купце да започну самоуслуживање, пружајући му на тај начин одговоре који су им потребни.

Још једна импресивна карактеристика која ми је запела за око је да овај ИВР софтвер може брзо да промени стил разговора на основу контекста разговора. Такође је могуће конфигурисати Нуанце за руковање првим упитима на основу базе знања; на овај начин, тим за подршку ће бити слободан да решава сложеније проблеме корисника.

Ево потенцијалних предности одабира Нуанце као вашег ИВР софтвера:

 • Нијанса мотивише купце да прихвате самоуслугу; на овај начин, агенти за позиве могу да се баве вреднијим позивима
 • Аутоматско руковање упитима и самоуслуге помажу у смањењу трошкова запошљавања и обуке запослених
 • Захваљујући Нуанце Мик-у, могуће је лако прилагодити софтвер на тај начин, смањујући време развоја
 • Подржава функције ИВР и биометријске аутентификације како би се потврдио идентитет ваших клијената и смањили позиви за превару
 • Смањите трошкове власништва побољшањем стопе задржавања и подстицањем аутоматизације помоћу функција самопослуживања
 • Беспрекорно интегришите Нуанце ИВР са вашим пословним софтвером и смањите свако додатно оптерећење

Нуанце пружа прилагођене ИВР планове засноване на потребама ваше компаније. Морате их контактирати да бисте добили своје понуде.

Пет9

Пет9 је комплетно решење засновано на облаку за позивни центар које помаже више од 2000 компанија широм света. Користећи моћ вештачке интелигенције, нуди неколико алата као што су управљање долазним и одлазним позивима, предиктивно бирање бројева, прогресивно бирање бројева, корисничка служба за друштвене мреже, аутоматска дистрибуција позива (АЦД) и други.

Коришћење врхунских аутоматизованих алата смањује оптерећење активних агената и пружа побољшано искуство оријентисано на клијенте, а истовремено смањује укупне трошкове услуге. Управљајући позивима са више од пет милијарди минута годишње, Фиве9 оснажује позивне центре са потенцијалом АИ. Стално настоји да помогне својим клијентима да својим клијентима пруже боље корисничко искуство. Опремљен софистицираним алатима као што су четири различита паметна бројача, помаже вашем тиму за подршку да се клони неодговорених позива и сигнала заузетости; ово им значајно уштеди време.

Механизам рутирања може аутоматски да преусмери позиве на предвиђене агенте. Фиве9 такође извлачи информације у вези са позиваоцима и његовим претходним издањима. То помаже агентима за позиве да знају који је следећи корак. Такође подстиче самопослуживање међу позиваоцима како би се побољшало корисничко искуство на свим каналима комуникације као што су телефон, ћаскање, мобилни, е-пошта, друштвене мреже и још много тога. Осим тога, динамичке контролне табле прате аналитику и извештаје у реалном времену и прошле.

Кључне предности коришћења овог ИВР софтвера су:

 • Лако се конфигурише и нема строгих софтверских захтева
 • Занемарљиви трошкови одржавања и није потребна скупа опрема
 • Преусмеравање позива и паметни бројчаници
 • Лако се интегрише са другим софтвером
 • Извештаји о учинку у реалном времену на контролној табли

Цене Фиве9 веома варирају, на основу различитих фактора као што су број агената и врсте производа. Да бисте добили понуду прилагођене цене за своје пословање, мораћете да их контактирате лично.

ЛИЦЕ инЦонтацт ЦКСоне

ЛИЦЕ инЦонтацт ЦКСоне је одлична ИВР платформа заснована на облаку која помаже предузећу да управља комуникацијом са својим клијентима на неколико комуникационих медија као што су долазни и одлазни гласовни позиви, е-пошта, говорна пошта, ћаскање, друштвени медији и многи други. Овај софтвер за позивни центар нуди многе напредне функције као што су омниканално рутирање, оптимизација радне снаге, аутоматска дистрибуција позива (АЦД) и софтвер за интерактивни гласовни одговор (ИВР).

НИЦЕ инЦонтацт је комплетан пакет за позивни центар који се састоји од неколико алата за обраду улазних захтева за подршку и помаже да се максимизирају потенцијални клијенти предузећа, а истовремено минимизирају трошкови задржавања клијената. Поред алата за интеракцију са клијентима, НИЦЕ инЦонтацт ЦКСоне такође има неколико функција које могу помоћи у оптимизацији радне снаге ваше компаније. То укључује решења за е-учење, запошљавање и управљање радном снагом.

Једна од импресивних карактеристика овог ИВР-а је аутоматизована алатка за бирање бројева направљена посебно за комбиноване позивне центре. Може да обавља вишеструке функције, као што су мешање позива, бирање са распоредом порука, потискивање позива и аутоматско бирање. Штавише, може се лако интегрисати са ЦРМ софтвером који је тренутно тражен, као што су Салесфорце и Орацле Сервице Цлоуд.

Предности НИЦЕ инЦонтацт ЦКСоне софтвера су следеће:

 • Поједностављен рад и делимичне и потпуне могућности аутоматизације помажу у организовању тока посла.
 • Мотивише купце да се сами служе; ово их чини задовољнима и истовремено вам штеди новац.
 • Откријте поновљене упите да бисте их усмерили на аутоматизоване алате и преусмерите сложене проблеме на ваше агенте за подршку.

НИЦЕ инЦонтацт ЦКСоне нуди бесплатну пробну верзију свог ИВР софтвера. Ако сте заинтересовани за куповину њиховог софтвера како бисте поједноставили одељење за корисничку подршку, мораћете да их контактирате да бисте затражили понуду.

МиОператор

МиОператор је ефикасан софтвер за управљање позивним центром заснован на вебу који помаже у управљању и долазним и одлазним позивима. Уз поверење више од 6000 брендова широм света, МиОператор нуди неколико напредних функција које вероватно нећете наћи нигде другде.

 • Набавите бесплатни број за своју компанију који помаже у побољшању имиџа вашег бренда и омогућава клијентима да допру до вас без трошења ни пенија.
 • Интерактивни гласовни одговор поздравља ваше клијенте персонализованом поруком и може да преусмери позиве које су вам агенти за позивање присутни на било којој локацији у земљи.
 • Приступите аутоматизованим извештајима о члановима вашег тима који раде на даљину да бисте пратили њихов учинак
 • Пратите и слушајте разговоре између клијента и агента са практично било ког места у реалном времену
 • Функције управљања пропуштеним позивима вам помажу да видите позиве које сте пропустили како бисте могли да их позовете назад на време и повећате своје потенцијалне купце.
 • Пратите све долазне и одлазне позиве и побољшајте ефикасност особља за подршку.
 • Можете лако да управљате долазним и одлазним позивима са вашег Андроид и Аппле паметног телефона помоћу апликације МиОператор.

МиОператор вам нуди три дана пробног периода за њихов ИВР систем. Премијум верзија софтвера кошта 33 УСД, плаћа се месечно. Можете или потражити бесплатни број за одржавање гласа вашег бренда или се одлучити за број мобилног телефона који олакшава лакше управљање позивима.

Закључак 📞

Софтвер за интерактивни гласовни одговор је од суштинског значаја за одељење за подршку ваше компаније за управљање интеракцијом са клијентима и више канала. Изаберите онај који служи вашој сврси и који се уклапа у ваш буџет.

Можда ћете бити заинтересовани и за софтвер за праћење позива за маркетинг и продају и како да добијете виртуелни телефонски број за своје пословање.
Заинтересовани сте за добијање виртуелног асистента? Погледајте виртуелне асистенте за ваше пословање са ових платформи.