10 најбољих платформи за праћење и праћење цена конкурената за предузећа

Платформе за праћење и праћење цена конкурената дају и послу и њиховим клијентима најбољу могућу понуду. Софтвер за праћење цена конкурената се користи за праћење и процену трошкова робе и услуга које пружају више онлајн пијаца или класичних продавница.

Корисници могу лако да прате промене цена захваљујући њему, што им омогућава мудре куповине. Софтвер континуирано проверава на интернету промене цена након што корисници унесу ствари које их занимају.

Штавише, обавештава корисника када дође до снижења цене или посебне понуде, тако да могу да искористе најбоље понуде. Уз коришћење ове технологије, купци могу ефикасније да купују на данашњем конкурентном тржишту, истовремено штедећи новац, време и труд.

Ево згодне табеле која наводи све конкурентске платформе за праћење цена које смо покрили у овом посту!

Наслов

Опис

Истражите

Присинц

Аутоматизујте групна прилагођавања трошкова, пратите конкуренте.

Цомпетера

Анализа заснована на вештачкој интелигенцији, опоравити 6% бруто марже у просеку.

Прицева

Одређивање цена засновано на правилима, аутоматизовани дневни извештаји, праћење података о продаји.

Прицефи

Свакодневно праћење цена конкурената, аутоматско одређивање цена за раст продаје.

ПрицеВент

Аналитика цена, подаци у реалном времену, аутоматизована прилагођавања цена.

Миндерест

Пратите цене, производе, аутоматизујте цене помоћу вештачке интелигенције.

ПрицеРест

Интелигенце Прице Мониторинг, глобално праћење конкурената.

уКсприце

Динамичко одређивање цена, анализа цена конкурената заснована на вештачкој интелигенцији.

Монитор конкуренције

Увиди у реалном времену, упозорења о доступности производа.

Прице2Спи

Пратите цене конкурената до 8 пута дневно, прилагодљиве цене.

За крајњег купца важније је да се свака куповина рачуна од пуке уштеде новца. Сходно томе, праћење цена вам даје моћ да обезбедите бољу понуду за своје купце тако да купују мудрије, чинећи сваку трансакцију успешном за све.

На крају крајева, спремност купца да плати требало би да учини да се купац осећа да има користи, а то се може урадити само када сте у вези са ценама као предузеће.

Сада када имате суштину, хајде да боље погледамо платформе поменуте на листи!

Зашто би требало да користите конкурентске платформе за праћење цена?

Овде је објашњен значај конкурентског софтвера за праћење цена:

 • Конкурентска предност – пажљивим праћењем метода цена ваших ривала, можете да модификујете сопствене цене да бисте остали конкурентни без угрожавања профитабилности.
 • Увид у тржиште – даје корисне информације о тржишним трендовима, омогућавајући компанијама да предвиде промене у потражњи и на одговарајући начин модификују своју цену.
 • Максимизација профита – Уз поуздане информације о ценама ривала, предузећа могу пронаћи шансе да повећају профит проактивном променом свог приступа ценама.
 • Задржавање купаца – Понуда разумних цена може вам помоћи да задржите своје тренутне клијенте и привучете нове, повећавајући лојалност купаца.
 • Ефикасност – У поређењу са ручним праћењем цена, ажурирања у реалном времену и аутоматизација штеде време и труд.

Конкурентска предност

За компаније које желе да задрже своју конкурентску предност и донесу мудре одлуке о ценама, софтвер за праћење цена конкурената је моћан савезник. Одржавање конкурентности на данашњем брзом тржишту је од суштинског значаја, а овај софтвер је од суштинског значаја за постизање тог циља.

Прво, компанијама даје тренутни приступ тактици одређивања цена својих ривала. Компаније могу брзо и стратешки да модификују сопствене системе цена континуираним посматрањем и упоређивањем цена. Ово чува њихову конкурентност без жртвовања профитабилности, деликатне равнотеже коју је понекад тешко постићи.

Стога, предузећа могу боље разумети динамику тржишта анализом ових података, омогућавајући им да предвиде промене у потражњи и прилагоде цене на одговарајући начин. Штавише, уочава могућности за побољшање тактике одређивања цена, као што је подизање стопа у тренуцима велике потражње или снижавање цена током ван вршних сати. Прилагођавање цена путем продајне интелигенције може у великој мери повећати продају и профитабилност.

  Како сакрити приватне фотографије и видео записе на вашем иПхоне-у или иПад-у

Испод су најбоље конкурентске платформе за праћење цена за ваша предузећа.

Присинц

Задобите бољу позицију у резултатима претраге производа и повећајте профитабилност аутоматским прилагођавањем великих трошкова помоћу Присинц. На једној, поузданој контролној табли, софтвер за праћење цена саставља све цене производа конкурената и податке о доступности залиха које изаберете.

Карактеристике:

 • Предузећа свих величина, од малих и средњих предузећа до компанија са листе Фортуне 500, ослањају се на Присинц-ове податке о ценама и доступности залиха ради боље контроле залиха и пружања дубинског истраживања и деловања са потпуним поверењем.
 • У зависности од величине пословања, Присинц помаже продавцима да повећају своју конкурентност, продају и профитне марже у просеку за 3% до 20%.
 • Представници корисничке службе су увек при руци да одговоре на сва питања која имате за само неколико минута на мрежи.

Штавише, није вам потребна кредитна картица да бисте се претплатили на Присинц. Новим клијентима је обезбеђено бесплатно пробно време од 14 дана како би могли да мудро одаберу свој план. Професионални, Премиум и Платинум планови се постављају у зависности од броја поређења производа.

Цомпетера

Да би у било ком тренутку одржали тачне цене за милионе робе у асортиману, тимови за малопродајне цене захтевају копилот софтвера са вештачком интелигенцијом који може да анализира све релевантне податке. Овако Цомпетера помаже предузећима да стекну поверење својих купаца.

Континуираним израчунавањем и поновним квантификовањем милијарди потенцијалних комбинација цена, алгоритми дубоког учења омогућавају корпоративним клијентима да поврате у просеку 6% бруто марже.

Карактеристике:

 • Нуди функције праћења цена у реалном времену које омогућавају организацијама да континуирано прате и испитују цене конкуренције.
 • Платформа пружа темељно упоређивање цена конкурената, омогућавајући фирмама да упореде своју тактику одређивања цена са конкурентима.
 • Обрасци потражње, интеракције производа и више од 20 елемената за одређивање цена и не-ценовних елемената покрећу оптимизацију цена засновану на еластичности.

Као резултат тога, врхунске компаније као што су Виггле, Унилевер, Сепхора, итд. су главни корисници Цомпетера. Захваљујући његовој високој ефикасности, можете заборавити на неоправдана кретања цена, нетачне промотивне пројекције РОИ-а или рашчишћавање залиха које нарушава маржу.

Прицева

Прицева пружа јединствен интерфејс за управљање свим метрикама, са аутоматским системом поређења цена који вам нуди предност у односу на друге. Нема потребе за ручним радом, јер платформа нуди унапред направљене извештаје сваког дана и користи методу процене засноване на правилима за постављање идеалних цена.

Уз Прицева можете сазнати корисне информације о описима картица производа, доступности, рецензијама и избору. Добијајте готове Екцел извештаје кад год вам то одговара и пратите податке о продаји, нивоима залиха и детаљима каталога производа уз Прицева.

Карактеристике:

 • Пратите цене производа на многим тржиштима уз опсежне информације о продавцима, пружајући вам свеобухватну слику конкурентског окружења на тржишту.
 • Подесите своје параметре прикупљања података и циклус праћења како би одговарали захтевима и циљевима ваше организације.
 • Примајте ажурирања о ценама, доступности и променама попуста у реалном времену или дневно како бисте били сигурни да никада не пропустите важна дешавања на тржишту.

Све у свему, Прицева је свеобухватан алат за праћење успешног плана цена са уграђеним алгоритмима за дубоко учење. Обраћајући велику пажњу на цене конкуренције, можете задржати контролу над својим тржишним позиционирањем.

Такође прочитајте: Шаблони за анализу конкурената који ће вам помоћи да доминирате на тржишту!

Прицефи

Пратите цене својих конкурената у било којој земљи, валути или онлајн тржишту (као што су Амазон и еБаи), свакодневно са Прицефи.

Будите информисани кад год ваш ривал прилагоди своје цене, тако да можете да измените своју стратегију цена користећи своје смернице у реалном времену. Сазнајте колико су ваше цене конкурентне, забележите када сте виши или нижи, а затим их повећајте или смањите да бисте повећали зараду.

Карактеристике:

 • Користећи најсавременију технологију претраживања, Прицефи АИ упоређује ваше артикле са артиклима ваших ривала. Не морате ручно да уносите УРЛ-ове након што су ваши конкуренти додани у Прицефи; можете почети да их надгледате само једним кликом.
 • Останите корак испред својих ривала, поставите сопствене стандарде за цене производа и смањите број сати које сваке недеље проводите на ручном раду. Са аутоматском променом цена, ваша продаја расте без утицаја на ваше профитне марже.
 • Пратите своје конкуренте да бисте добијали тренутна, дневна или недељна обавештења и извештаје директно на вашу е-пошту или Слацк налог. Уз Прицефи, можете дизајнирати сопствена прилагођена упозорења и извештаје у Екцел-у, ЦСВ-у или КСМЛ-у и одабрати да ли ћете их добијати одмах, дневно или једном недељно.
  Увод у ИАМЛ за почетнике

Можете добити 50 производа бесплатно у пробном периоду без потребе за кредитном картицом. Ту је и неплаћени почетни пакет који вам даје могућност од 50 СКУ-а и 3 анализе конкурената. Зато не чекајте више и повежите своју продавницу само једним кликом!

ПрицеВент

Доследан план цена је кључ развоја и успеха на данашњем тржишту. Како може ПрицеВент асистирати? У циљу постизања компромиса и одржавања марже, ПрицеВент вам прво може пружити опсежан увид у конкурентско окружење. Друго, можете да разумете тржиште и брзо и широко извршите прилагођавања цена на основу знања ако имате приступ вредној аналитици цена заснованој на подацима у реалном времену.

Карактеристике:

 • Откријте цене конкурената и стекните увид у конкуренцију на једној страници која треба да вам олакша разумевање чињеница што је више могуће. Ово укључује поређење позиционирања цена, историју трендова цена и напредно филтрирање.
 • Корисни подаци могу бити оживљени уз помоћ интерактивних виџета, као што су аналитика учинка и персонализовани графикони и графикони.
 • Прави распоред за примање дневних информација и обавештења у ваше поштанско сандуче са неограниченим извештајима. Поред тога, аутоматизује цене у складу са вашим смерницама и поуздано мења цену.

Дакле, ПрицеВент је софтвер као услуга (СааС) производ. Потребни су само уређај, претраживач и интернет веза. Месечне рате или 20% попуста ако унапред платите пуну годину дана услуге.

Једноставно надоградите свој план у било ком тренутку или га откажите ако вас више не занима. Такође, пошто је ваша приватност очувана, други неће бити обавештени о вашим активностима надгледања.

Миндерест

Миндерест и Реацтев су два алата које нуди Миндерест. Ови алати су дизајнирани за праћење цена и избора производа. Пратите трговце, тржишта и веб-сајтове за поређење на било ком језику, нацији или валути помоћу ове платформе.

Препознајте тактику ваших конкурената како бисте своје канале дистрибуције заштитили од ратова цена. Такође, можете аутоматизовати одређивање цена на основу модела тржишног позиционирања и еластичности потражње коришћењем вештачке интелигенције и прецизним предвиђањем промена на тржишту.

Карактеристике:

 • Свакодневно пратите залихе, попусте и цене конкурената.
 • Анализирајте целе каталоге ваших конкурената. Филтрирајте према бренду, категорији и врсти производа. Погледајте све информације које су приказане у онлајн продавници или на тржишту где ваши конкуренти нуде своје производе.
 • Мапирајте сваког нелиценцираног продавца ваше робе. Сазнајте где послују и друге важне информације како бисте могли да предузмете мере за руковање или формално успостављање њиховог односа са вашим пословањем.

Са 10+ година искуства, 100+ пројеката одређивања цена, 1000+ успешних и 1Б+ праћених цена, Миндерест је заиста огромна поставка за било који посао који тежи. Брендови као што су ХП, Лореал, Ебаи и Децатхлон су најпознатији корисници Миндереста. Са 99%+ квалитетом података, платформа је пожељна опција за брендове и трговце.

ПрицеРест

ПрицеРест нуди свеобухватан пакет алата за предузећа која желе да остану конкурентна у окружењу е-трговине које се стално развија. Његов примарни фокус је на обавештајном софтверу за праћење цена и праћење цена. Омогућујући вам да стално пратите цене ваших конкурената, ова платформа може да прати дневне флуктуације у доступности залиха, попустима и стратегијама цена које користе ваши конкуренти.

Карактеристике:

 • Омогућава вам да анализирате читаве каталоге производа ваших конкурената. Можете да филтрирате ове податке према бренду, категорији или типу производа, стицање увида у детаље.
 • То иде корак даље тако што вам помаже да идентификујете и лоцирате нелиценциране продавце својих производа. Ове информације могу бити кључне за предузимање одговарајућих радњи за управљање овим продавцима или успостављање формалног пословног односа са њима.
 • Нуди могућност аутоматизације ваших стратегија одређивања цена на основу модела позиционирања на тржишту и еластичности потражње.
  8 најбољих провајдера хостинг сервера у 2023

Наглашавајући свој глобални домет, ПрицеРест омогућава предузећима да прате конкуренте и прате цене широм света. Дакле, то је снажан алат за предузећа е-трговине која имају за циљ да напредују на конкурентном тржишту.

уКсприце

Шта поставља уКсприце осим тога је његово брзо и једноставно подешавање. Можете започети за само неколико минута без потребе за програмерима. Ово је моћан алат прилагођен онлајн продавцима, брендовима и дистрибутерима који желе да стекну конкурентску предност у арени е-трговине.

уКсприце је специјализован за рашчлањивање цена конкурената, омогућавајући вам да пажљиво пратите стратегије одређивања цена које користе ваши конкуренти.

Карактеристике:

 • Нуди могућности динамичког одређивања цена, омогућавајући вам да прилагодите своје цене у реалном времену на основу тржишних услова и флуктуација потражње.
 • Платформа се фокусира на оптимизацију ваше стратегије цена, осигуравајући да сте увек конкурентни на тржишту.
 • Користи алгоритме засноване на вештачкој интелигенцији за прикупљање цена из различитих извора, укључујући рекламе, специфичне линкове производа и одређене веб локације.

Платформа пружа метрику за процену ваше конкурентности на тржишту, укључујући просечне цене производа и одступања од просечних цена. Цене можете пратити на два начина: повезивањем са страницама производа на вашој веб локацији или коришћењем фидова података са платформи као што су Гоогле Мерцхант, Фацебоок или Иандек.

Штавише, са интуитивним и информативним интерфејсом, уКсприце олакшава управљање вашом стратегијом цена.

Монитор конкуренције

Стекните конкурентску предност тако што ћете боље разумети своје тржиште Монитор конкуренцијеОбавештајни алати о ценама. Платформа је ваш партнер у постизању цјеновне изврсности и стицању конкурентске предности на вашем тржишту.

Његови моћни алати, увиди у реалном времену и посвећена подршка чине га незаменљивим за трговце на мало и брендове који желе да напредују у данашњем конкурентском окружењу.

Карактеристике:

 • Одмах реагујте на тржишне трендове и промене, осигуравајући да останете испред конкуренције. Користите њихове водеће алате за праћење цена да бисте аутоматски пратили друге трговце на мало и компаније за е-трговину.
 • Примајте тренутна обавештења о доступности производа, што вам омогућава да промовишете праве производе у право време.
 • Спречите преоптерећење података помоћу података који се могу предузети. Приступајте прилагођеним извештајима и напредним функцијама, прегледајте податке о ценама и анализу тржишне конкуренције 24 сата дневно, 7 дана у недељи.

Са Цомпетитор Монитором можете упоредити своју позицију на тржишту и пратити нивое производа, попусте и асортиман препродавача у различитим индустријама. Дајте приоритет акцијама и стекните конкурентску предност.

Прице2Спи

Руковати конкуренцијом без напора са Прице2спи и прати цене конкурената до 8 пута дневно. Пратите трендове цена и анализирајте како конкуренти прилагођавају цене током времена.

Искористите анализу података да донесете информисане одлуке о ценама и унапредите своје пословање. Упоредите своју тржишну позицију, заштитите репутацију свог бренда кроз онлајн анализу расположења и реагујте на тржишне трендове.

Карактеристике:

 • Стекните тренутни увид у своју конкурентску позицију у поређењу са ривалима.
 • Будите напред са тренутним или дневним обавештењима о промени цена и нивоа залиха.
 • Брзо прилагодите своје цене променама на тржишту помоћу модула за динамичко (поновно) одређивање цена. Откријте ко је на најнижем и високом нивоу тржишта.

Прице2Спи зна свој пут око решења за заштиту од ботова да надгледа чак и сајтове који не желе да буду праћени. Беспрекорно интегришите Прице2Спи са прилагођеним софтвером или подржаним платформама за е-трговину.

Завршне речи

Остати испред кривуље је кључно у данашњем интензивном конкурентном пословном окружењу где је продајна оријентација неопходна. За организације које желе да успеју, платформе наведене у овом чланку су кључни ресурси. Ови алати пружају неупоредив увид у тактике одређивања цена конкурентских предузећа, омогућавајући информисаније одлуке о ценама, повећану конкурентност и повећану профитабилност.

Ова решења нуде непроцењиве предности засноване на подацима, без обзира да ли сте велика организација или мали стартуп. Предузећа могу да се постарају да опстану и расту у индустрији која се стално мења коришћењем ових платформи. Ефикасно коришћење праћења и праћења конкурентских цена помоћи ће вам да постигнете дугорочни успех.

Следеће, шта кажете на персонализоване понуде које су поједностављене помоћу ових прилагођених калкулатора цена за ваше пословање?